Cristiano 2013-as éve. – Aranyat ér?

Cristiano Ronaldo 69 gólt szerzett a 2013-as naptári évben, ami kiemelkedõ teljesítmény. Összegyûjtöttük góljainak számát az esztendõ hónapjaira lebontva. Lássuk hát, mit mutatnak a számok!

Január – 10 gól
Két duplázás és két mesterhármas fûzõdik a nevéhez az év elsõ hónapjában. Nagyot alakított, hiszen hét gólt szerzett három mérkõzésen úgy, hogy a Valencia és a Sociedad csapata ellen is duplázott, valamint hármat vágott a Getafe kapujába.

Február – 7 gól
A portugál sztár ismét felhívta magára a figyelmet, hiszen két góljával hozzájárult ahhoz, hogy a Barcelona búcsúzzon a kupából, a Real Madrid pedig a sorozat döntõjébe jusson. Fontos találatot szerzett ex-klubja ellen a Bernabéuban, hiszen fejesével egyenlített a Manchester United elleni, Bajnokok Ligája nyolcaddöntõ alkalmával.

Március – 5 gól
Emlékezetes gólt szerzett az Old Traffordra való hazatérése alkalmával, hiszen ezzel a találattal továbblõtte csapatát a BL nyolcaddöntõjébe. Bár megszerezte a továbbjutást csapatának, mégsem ünnepelte meg gólját az „álmok színházában”.

Április – 7 gól
Csalódás a Bajnokok Ligájában. Bár a negyeddöntõben háromszor volt eredményes a Galatasaray csapata ellen, a Dortmund 4-1-el küldte haza a blancókat Spanyolországba. Sovány vigasz, hogy a Real Madrid egyetlen találatát Ronaldo jegyezte.

Május – 4 gól
Bár a Király-kupa döntõjébe vezette csapatát, nem sikerült megmenteni a szezont egy kupagyõzelemmel, hiszen az Atlético megérdemelten begyûjtötte a trófeát.

Június – 1 gól
Szerepelt a portugál válogatott Oroszország elleni mérkõzésén, melyet hazája válogatottja nyert 1-0-ra. Habár Ronaldo nem jegyzett gólt azon a meccsen, egy találatra így is futotta tõle az év hatodik hónapjában.

Július – gól nélkül
Nem játszott tétmérkõzést az esztendõ hetedik hónapjában. Az elõszezon elsõ meccsén duplázott a Bournemouth ellen, viszont nem lõtt gólt sem a Lyon, sem a PSG csapata kapujába.

Augusztus – 1 gól
Rögtön a hónap elején letette a névjegyét, hiszen betalált hazája Hollandia elleni barátságos meccsén. A spanyol labdarúgó-bajnokság elsõ két fordulójában azonban nem tudott gólt szerezni.

Szeptember – 12 gól
Hozta azt, amit már megszokhattunk tõle, gólt gólra halmozott. Öt bajnokin hat találatot jegyzett, ráadásul mesterhármast szerzett a Galatasaray, valamint válogatottjában Észak-Írország ellen.

Október – 9 gól
Két Bajnokok Ligája találkozón négy gólt lõtt, amivel Európában a góllövõlista élére állt. A bajnokságban négy mérkõzésen ötször zörgette meg a hálót.

November – 11 gól
Portugália nem fogja elfelejteni azt, amit Cristiano mûvelt Svédországban. Az Ibrahimovic vezette svédek elleni visszavágón mesterhármast szerzett, amivel kijuttatta hazáját a brazíliai világbajnokságra.

December – 2 gól
Bár nem szerzett sok gólt a sérülése miatt, de így is rekordot döntött a Bajnokok Ligájában, hiszen kilenc találatot senki sem jegyzett még a csoportkörben.

Reméljük, hogy a 2014-es esztendõ legalább ilyen sikeres lesz a portugál számra, és játékával sok serleghez segíti a Real Madridot.

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK