Cristiano mérkõzés utáni rituáléja

Cristiano Ronaldo hihetetlen formában van, mondhatni folyamatosan. Hogy miért nem látszik rajta fáradtság? Elmondása szerint azért, mert a mérkõzések után egy több órás saját edzés veszi kezdetét számára. Hogy mibõl is áll Cristiano meccs utáni rituáléja? Ezt õ maga árulta el.

„A rengeteg mérkõzés miatt a regenerálódás sokkal fontosabb számomra, mint az aktuális edzés. A leállás és a pihenés kulcsfontosságú szerepet kap a napi teendõim között, ez teszi lehetõvé, hogy a szakmámban, a karrierem teljes idejére a lehetõ legmagasabb szinten tudjak teljesíteni.” Cristiano Ronaldo saját szavaival így magyarázza a hihetetlen munkabírása mögött rejlõ titkot. Egy szigorú, szorgalmat igénylõ munkafolyamat, amit Cristiano minden Real Madrid mérkõzés után végigcsinál, lehetõvé teszi, hogy a szezon során folyamatosan fenntartsa erejét és fittségét. Ezek voltak azok az órákig tartó edzések, amelyek frissen tartották még a Barcelona elleni Király-kupa döntõ 102. percében is a Mestallában, vagy amik lehetõvé tették, hogy 69 gólt szerezzen 59 mérkõzésen 2013-ban.

A mérkõzések után Cristiano soha nem vacsorázni vagy iszogatni megy a barátaival vagy a családjával. Ekkor kezdi meg saját, extra edzését. Elõször is harap és iszik valamit még a stadionban, hogy pótolja az eltávozott folyadékot. Ekkor gyümölcsöt, egy szelet pizzát és szénhidrátban gazdag falatokat fogyaszt.

Ha a Madrid hazai pályán játszik, akkor azonnal a hazatér, ahol forró és jéghideg fürdõvel kezdi meg az edzést. Orvosi szaklapok szerint ez a legjobb módszer arra, hogy egy erõsebb igénybevétel után regenerálódjon a szervezet.

Elõször belép egy 38-44 fokos vízzel teli kádba, ahol 5 percig tartózkodik, ezután még három percet tölt el hideg vízben. Ezt fél órán át folytatja. A módszer jó hatással van a vérkeringésre, illetve gyulladáscsökkentõ hatása is van az esetlegesen összeszedett zúzódásokra.

Ezután a játékos húsz percet úszik. A futball mellett az úszás az egyik kedvenc sportja, ezt napi szinten gyakorolja. A tökéletes csendben való úszás segít Cristianónak kitisztítani a fejét, elfelejteni a meccsen történteket.

Miután itt végzett, nagynyomású vízzel mossa le magát, hogy tovább serkentse a vérkeringést. A Madrid csillaga napi nyolc órás alváshoz szokott, de mint mindenki másnak, neki is nehézséget okoz az elalvás a mérkõzések után. Ilyenkor vesz egy ötperces törökfürdõt, mivel a gõz nyugtató hatással bír az idegrendszerre, hozzásegíti Cristianót, hogy teljesen nyugodt állapotba kerüljön. Ha ezzel megvan, készen áll a következõ mérkõzésre a Real Madridban.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK