Egytõl egyig: Real Madrid – Borussia Dortmund

Jó játékkal, magabiztosan nyerte meg a negyeddöntõ elsõ párharcát a hazai pályán játszó Real Madrid. Mi ismét megpróbáljuk a mérkõzés képe alapján egy tizes skálán értékelni a csapatok és a játékosok teljesítményét. Mérkõzés utáni rovatunk következik.

Csapatok

Real Madrid (9)
Végre ismét egy jó mérkõzést játszottak Ancelotti fiai egy komolyabbnak nevezhetõ ellenféllel szemben. A védelem remekül mûködött, talán ennyire jó mérkõzést még nem hoztak a szezon során Ramosék. A középpályától egy kicsit féltem a mérkõzés elõtt, hiszen úgy gondoltam, hogy Di María kiesésével nem lesz elég lendület a középsõ játékrészben, azonban szerencsére nem így történt. Sikerült megteremteni az egyensúlyt, ez pedig hatalmas segítség volt a védelem számára. Ami a támadósort illeti, a BBC-bõl ezúttal csak egy B volt és egy fél C, de errõl majd késõbb. A csapat így is 20 alkalommal tüzelt a kapura, sokszor csak Weidenfelleren múlt, hogy nem lett nagyobb arányú a gyõzelem. Engem minden esetre nagyon megörvendeztettek a srácok, fél lábbal már az elõdöntõben érezhetjük magunkat. Ennek nem szabad kicsúsznia a kezünkbõl, ezt tudja Carlo is. Számomra egyébként külön öröm volt látni a remek csapategységet. Több kivédekezett támadás után is ölelkeztek a védõink és Iker, ami azért nagyon jó jel. Reménykedjünk a hasonló folytatásban, minden téren.

Borussia Dortmund (6)
Bár sima vereség lett a vége a vendégek számára a mérkõzésnek, nem mondhatjuk azt, hogy nagyon rosszul játszott volna Jürgen Klopp csapata. A csapatnak sok sérültje van, ennek ellenére mindent megtettek, hogy elkerüljék a vereséget, ám ez most kevésnek bizonyult. Több védelmi megingása is volt a vendégeknek, amit általában a Real Madrid könyörtelenül ki is használt. Ami a támadójátékukat illeti, 12 kapura lövést könyvelhettek el a 90 perc során, volt egy-két igazán veszélyes helyzetük. Azt mindenképp elmondhatjuk, hogy ez nem a tavalyi Dortmund. Lewandowskiéknak fel van adva a lecke a visszavágóra, de nagyon nagy csodára lenne szükségük ahhoz, hogy sikerüljön továbbjutni a tegnapi eredmény után.

Játékosok

A mérkõzés legjobbja – Pepe (10)
Azt hiszem, most senki sem fog vitába szállni velem az osztályzat miatt. Egyszerûen tanár volt tegnap este, más szót nem tudok a játékára. Élete egyik legjobb meccsét játszotta. A portugál védõ mindenhol ott volt, mindig odaért, ahová kellett. Öt tiszta szerelése volt, nyolc lövést blokkolt, hat alkalommal tisztázott a kapu elõtt. Volt egy óriási mentése is, amikor Casillas középre ütött labdája után szabadított fel. Mindemellett passzainak 89%-a pontosan ért célba. Az egész szezon során kiemelkedõ formát tudhat magáénak Pepe, reméljük, ilyen ihletett formában játssza majd végig az egész szezont, abból nagyon sokat profitálhatnánk.

Iker Casillas (7)
Nem játszott rossz meccset. Egy középre ütött labdáján kívül semmit sem lehet felróni neki. A játékkal remekül élt együtt, ha ki kellett futnia, akkor megtette. Kitûnõen fogta össze a csapatot, jól irányította a védelmet. Megfigyelhettük, hogy a mezõnybe nem ész nélkül vágja fel a labdákat, kirúgásainak 89%-a pontosan ért célba. Ezen felül ismét bemutatott egy nagy bravúrt, más kérdés, hogy a Dortmund támadója kézzel ért labdához az esetnél, így nem volt igazi értéke a mentésnek.

Daniel Carvajal (8)
Már rögtön a mérkõzés elején adott egy gólpasszt Bale-nek. Késõbb volt néhány megingása a védelemben, azonban összességében nagyon jó mérkõzést hozott. Végre nem lehet azt mondani, hogy sebezhetõ volt vele a csapat jobb oldala. 11 szerelést mutatott be a 90 perc során, egy lövést blokkolt és háromszor tisztázott a kapu elõtt. Remélem, tudja tartani ezt a formát, nagy szükség van rá a következõ meccseken.

Sergio Ramos (9)
Hihetetlenül sokat volt játékban. Rengeteget futott, gyakran a támadók pozíciójában is feltûnt. 76 passza volt összesen a mérkõzés során, ebbõl 72 megtalálta a társakat, ami 95%-os pontosságot jelent. Ami a védekezését illeti, három szerelést és 13 tisztázást láthattunk tõle, de két alkalommal blokkolt lövést is. Nagyon jó mérkõzést játszott õ is. Ismét azt a Sergio Ramost láthattuk, aki méltó arra, hogy a Real Madrid egyik kapitánya legyen. Pepével félelmetes párost alkottak.

Fabio Coentrao (7,5)
Csak annyiban marad el Carvajal teljesítményétõl, hogy kevésbé tudott bekapcsolódni a támadásokba, de ez nem róható fel a számlájára, hiszen õ nem az a Marcelo típusú szélsõ hátvéd. A védekezésbõl azonban nagyon is kivette részét, hat szerelést és két tisztázást láthattunk tõle, nem okozott csalódást. Volt egy-két megingása ugyan, de ez felírható a mérkõzéshiány számlájára is. Bele kell adnia mindent, hiszen Marcelo pótlása nem egyszerû feladat.

Xabi Alonso (7,5)
Bár kongattam már elégszer a vészharangokat, hogy õ bizony kevés lesz a középpályára a fontos mérkõzéseken, most megcáfolta ezt az állítást, azonban messzemenõ következtetéseket ne vonjunk le a tegnapi mérkõzésbõl rá nézve, hiszen a Dortmund középpályásai sem azok a villámgyors játékosok. Ennek ellenére most nem lehet panasz a teljesítményére, jól megoldotta a feladatát. 90%-os pontossággal passzolt, hat alkalommal szerzett labdát a középpályán, egyszer a kapu elõtt is felszabadított. Végre egy jó mérkõzés a neve mellett.

Luka Modric (9,5)
Egyszerûen zseniális volt. Ismét. Nehéz szavakat találni az idei teljesítményére. A Real Madrid motorja. Hihetetlenül jól mozgatja az egész csapatot, emellett csodálatos dolgokat mutat be a pályán. Testcselei élményszámba mennek. Tegnap este õ adta a legtöbb passzt a hazaiaktól, tette mindezt 90%-os pontossággal. Õ is kivette a részét a középpályás védekezésbõl, öt szereléssel és egy tisztázással vette ki a részét az említett feladatból. Az egyik kulcsfigurája a csapat játékának, órákon át lehetne dicsérni.

Isco (8)
Bizonyítani akart, és meg is tette. Végre nem lógott ki a csapatból, pedig most sem a saját posztján játszott. Az erõnlétével ugyan voltak problémák, de ennek a meccshiány az oka. Isco remekül játszott, jól kapcsolódott be a támadásokba, voltak nagyon szép megmozdulásai, és ha kellett, akkor visszament védekezni is, amit négy labdaszerzése is bizonyít. Passzainak 95%-a pontosan célba ért, ami nagyszerû mutató az esetében. Teljesítményét egy tetszetõs góllal fejelte meg. Csak így tovább!

Gareth Bale (7,5)
Nagyon aktív volt, azonban több esetben is rossz megoldást választott. A mérkõzés elején õ szerezte meg a vezetést, egy okos góllal, és volt egy nagyon ígéretes szabadrúgása is. Nem panaszkodhatunk rá igazán, hiszen többször is megverte a dortmundi védõket, a probléma csak az, hogy az utolsó passzai több esetben is pontatlanok voltak, ám most ez is belefért, és ennek ellenére nem volt rossz meccse.

Cristiano Ronaldo (7,5)
Megszerezte ugyan a saját gólját, de nem ez volt élete meccse. Nem mondom, hogy gyengén játszott, de ettõl többet is tud. Meglepõ, hogy csak négy kapura lövése volt. Több szép megmozdulást is láthattunk tõle, azonban gyanítom, a térde miatt nem futotta többre tõle tegnap este. A második játékrészben kényszerû cserére is szorult, reméljük, nincs nagy gond vele.

Benzema (5,5)
Kétségkívül a tegnap este leggyengébb láncszeme. Volt már ettõl rosszabb meccse, nem is egy, azonban most nem tudott kellõképpen bekapcsolódni az összjátékokba. Mindent elárul, hogy mindössze 19 alkalommal passzolt társai felé. Volt egy óriási kapáslövése ugyan, de más emlékezetes momentuma nem igazán akadt. Hét elején talán nem k*rvákkal kellett volna pózolnia az Instagramon (csak azért írom így, mert az itt található kép címe az volt a közösségi oldalán, hogy „These bitches love Benzy!”), hanem fejben a mérkõzésre koncentrálni, akkor több is lett volna benne. Ettõl függetlenül bízom benne, hogy az elõzõ mérkõzések formájával folytatja.

Cserejátékosok

Asier Illarramendi (4)
Kicsit könnyelmûen szállt be a mérkõzésbe. Volt egy nagyon veszélyesen eladott labdája, pedig azért hozta be Ancelotti, hogy még erõsebbé tegye a középpályás védekezést. Ennek ellenére egyetlen szerelést sem mutatott be. Ennél bizony több kell!

Álvaro Morata (-)
Igazából értékelhetetlen a teljesítménye. Nem csak azért, mert keveset játszott, amit a pályán bemutatott, az mindenhová való, csak a Real Madridba nem. Ha nyáron érkezik érte megfelelõ ajánlat, nem kell gondolkodni rajta.

Casemiro (-)
Számára csak a statisztika javítására szolgált a tegnapi mérkõzés, hiszen kevés játékidõt kapott, így csak a meccseinek számát növelte a Bajnokok Ligájában.

 

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK