Ancelotti: Cristiano nem akart kockáztatni

Az Espanyol elleni gyõzelmet követõen Ancelotti, Butragueño és Di María állt a sajtó rendelkezésére. Benzema és Cristiano állapotával kapcsolatban mindenki azt hangsúlyozta, hogy nincs komoly problémájuk, így minden bizonnyal ott lesznek Lisszabonban a pályán. Pepe továbbra is kérdéses.

Butragueño

Cristiano és Benzema: “Cristiano nem akarta erõltetni a játékot. Semmi akadálya, hogy ott legyen a BL-döntõben. Benzemát most vizsgálják, de reméljük, hogy semmi komolyról nincs szó.”

A BL-döntõ: „12 éve várunk, nagyon nehéz volt eljutni idáig. Nem elég, hogy remek csapatod van nagy játékosokkal, a szerencsének is melléd kell szegõdnie. Reméljük minden úgy alakul, ahogy szeretnénk. Egy csapattal kell szembeszállnunk, a szó legszorosabb értelmében. 12 évet vártunk egy ilyen lehetõségre. Itt az ideje, hogy megmutassuk, mi a Real Madrid. Ez egy játékos karrierjének legfontosabb meccse, épp úgy, mint egy világbajnoki döntõ. Erre vágyik minden profi játékos. A spanyol futball nagy napja lesz ez. Az Atlético megérdemelten jutott a döntõbe, de mi is. Meglátjuk, kiben nagyobb a tûz, ki erõsebb mentálisan. Õk a maximumot fogják nyújtani.”

Futball és kosárlabda: „Ez a szezon nagyon jelentõs. Az, hogy mindkét sportban döntõs csapatunk van, sokat elárul a klubról, a szervezetrõl, arról, hogyan alakítjuk ki a kereteket. A kosarasok három éve dolgoznak ezért. Tavaly is ott voltak a fináléban, idén is bejutottak. A csapatuk egyre érettebb, kidolgozottabb, és elégedetten lehetnek ott a döntõben, emelt fõvel, miután legyûrték a Barcelonát.”

Ancelotti

Cristiano és Benzema állapota: “Cristiano nem érezte jól magát a bemelegítés közben, nem akartunk kockáztatni. Végeztünk egy vizsgálatot, hogy meghúzódott-e valamije. Nyugodtak vagyunk, mert úgy tûnik, ott lehet a döntõben. Benzemának kisebb húzódása van a combközelítõ izmában, de nem lehet gond számára a döntõben való játék.”

A játékosok teljesítménye: „Di María, Carvajal, Khedira, Illarramendi… mindannyian jól játszottak. Most a következõ meccsre gondolunk.”

Pepe: „Javul. Holnap már a pályán is edzhet. Eddig kezelték õt, edzõteremben volt. Holnap elkezdhet futni és bízunk benne, hogy játszhat majd.”

Alonso helyettese: „Illarrának van esélye a játékra. Még van egy hetünk, hogy eldöntsük, mi a legjobb felállás. Egy ideig gyengén teljesített, de most elégedett vagyok.”

A csapat állapota: „Szeretném, ha mindenki rendesen részt tudna venni az edzéseken, de az a legfontosabb, hogy Xabin és Jesén kívül mindenkire számíthatok a döntõben.”

Kockázatos Cristiano és Benzema pályára küldése: „Cristiano nem játszott az elmúlt meccseken. Tegnap normális edzésen vett részt, nagy az önbizalma. Tegnap jól volt, akart játszani, de a bemelegítésnél már volt egy kis kényelmetlensége, ezért úgy döntöttünk, nem kockáztatjuk meg ezt a mérkõzést.”

Khedira kezdõ lehet-e Lisszabonban: „Egy nagyon komoly sérülés után tért vissza. Jól szerepelt, de szem elõtt kell tartanunk, hogy ennyi kihagyás után Illarramendi sokkal elõnyösebb.”

Marcelo vagy Coentrao: „Marcelo jól tért vissza a sérülésébõl. Jók a választási lehetõségeink erre a posztra, még nem döntöttem el, ki lép pályára.”

Cristiano igazat mondott-e neki: „Az a baj, hogy ha elõtted áll egy döntõ, akkor nem szabad kockáztatni. Ha ez lett volna az utolsó meccs idén, játszott volna. Tegnap jól érezte magát, ma nem. Cristiano nagyon komoly ember.”

Alacsony intenzitású meccs: „Igen, ilyen mérkõzés volt. Igazi szezonvégi meccs volt, az ellenfélnek sem volt szüksége pontokra.”

Di María

Tanulságok a döntõre: „Jó meccset akartunk játszani az Espanyol ellen. Azt is szerettük volna megmutatni, hogy nem volt szerencsénk, sok sérültünk volt, sokaknak voltak gondjai, nem jól alakultak a dolgok. Az volt a fontos, hogy nyerjünk ma, és a lehetõ legjobb állapotban érkezzünk el a döntõbe.”

A szezon értékelése: „Jó jegyet adhatunk a szezonra, hiszen mindhárom sorozatban a végsõkig küzdöttünk, és a bajnokságban egyszerûen nem volt szerencsénk.”

Öltözõi hangulat: „Mindenki elégedett. A szombati meccs nagyon fontos lesz a Real Madridnak. Nagy reményekkel vágunk neki, bárcsak jól alakulna minden.”

Bale

“Nagyon izgatott vagyok az elsõ Bajnokok Ligája-döntõm miatt. Keményen fogunk dolgozni, hogy felkészüljünk rá. Nagyon élvezem az elsõ szezonom a Real Madridban, remélem, hogy egy újabb trófeával fejezhetem be az idényt.”

“Az Espanyol ellen az volt a legfontosabb, hogy nyerjünk a saját szurkolóink elõtt. Megcsináltuk. Boldog vagyok, hogy ismét gólt szereztem, különösen azért, mert a Bernabéuban sikerült betalálnom.”

Forrás: AS, realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK