Véget ért egy nem túl sikeres elõszezon

Érdekes elõszezont zárt a csapat, hiszen egyetlen mérkõzést sem tudott megnyerni az amerikai túrán. Mindössze egy akciógólt sikerült szerezni, Gareth Bale révén. Az is érdekes, hogy csak a walesi szélsõ tudott betalálni a csapat három mérkõzésén, összesen kétszer. Az ESPN összeszedte a látott problémákat, amelyekbõl le kell vonni a tanulságokat. Lássuk hát!

A legnagyobb európai klubok számára a nyári hónapok ma már legalább annyira szólnak a haszonszerzésrõl, mint a következõ szezonra való felkészülésrõl.

Ebben a tekintetben a Real Madrid ismét egy remek kirándulást tudhat magáénak az Egyesült Államokban, hiszen rekordot döntõ, 109.318 szurkoló volt kíváncsi a Manchester United elleni mérkõzésükre. Ez a meccs volt a legutolsó a Real Madrid számára az International Champions Cup elnevezésû tornán, hiszen Ancelotti emberei messze nem szerepeltek jól, a legnagyobb sztárok nélkül könnyen elestek az újabb trófeától.

A csapat az Inter elleni, büntetõkkel elbukott mérkõzés után 1-0-s vereséget szenvedett a Roma ellen, a Manchestertõl pedig 3-1 arányban kapott ki. A meccsekhez szükséges erõnlét megszerzése, valamint a sérülések elkerülésével véghezvitt elõszezon kulcsfontosságú lehet a szezonra nézve. A Real Madrid azonban nem tûnt erõsnek, nem tûnt érdeklõdõnek, és nem úgy nézett ki, mint a jelenlegi európai bajnok.

Elõször is: Most még nincs ok aggodalomra. A barátságos mérkõzések eredményei nem teljesen árulkodóak, ráadásul a Madrid nélkülözni kényszerült több kulcsjátékosát is a torna során. Ancelotti csapata az Inter ellen sokkal inkább hasonlított a Castillára, mint arra a csapatra, amelyik két hónappal ezelõtt felemelte a La Décimát.

Az elsõ csapat több fontos játékosa is visszatért a Roma, valamint a United ellen, de õk a világbajnokság után érkeztek, míg mások, mint James, Benzema, Marcelo és Varane, még egyáltalán nem edzettek a csapattársakkal.

Florentino Pérez azt szeretné, hogy a klub minden lehetséges trófeáért harcoljon ebben a szezonban, az elsõ kihívás pedig már augusztus 12-én, az UEFA-szuperkupával kezdõdik. Vannak olyan, aggodalomra okot adó területek, melyekkel Ancelottinak gyorsan foglalkoznia kell.

Az elsõ ilyen a kapushelyzet. A michigani meccs elõtt Ancelotti kijelentette, hogy Iker Casillas kezd majd a United ellen, mert õ fog kezdõként pályára lépni a Sevilla ellenében Cardiffban. Ez a döntés nem volt túlzottan meglepõ, mivel az olasz az elõzõ szezonban kupakapusként „használta” a spanyol válogatott kapitányát, valamint Ancelotti azt is elmondta a nyári felkészülés során, hogy nem akarja rotálni a kapusokat, mint az utolsó idényben. Ez talán utalás volt arra, hogy Casillas lehet az elsõszámú kapus.

Ez a része meglepõ a dolognak, különös tekintettel Casillas teljesítményére, amit a világbajnokságon Spanyolország színeiben mutatott. Szintén rossz ajánlólevél a Bajnokok Ligája döntõjében elkövetett hibája, ami majdnem a trófeába került.

Hogy az olasz mester neki és Diego Lópeznek is adott idõt a pályán, az teljesen érthetõ, de Casillas újabb gyenge meccseket hozott. A United elsõ gólja egy szép akció végén a rövid oldalon talált utat a kapuba, a második pedig minden kétséget kizáróan Ikeré volt. Bár Rooney jelenléte minden bizonnyal megzavarta a kapust, Cole lövésére mutatott reakciója akkor is fájdalmasan lassú volt. A harmadik találatnál pedig az Iker és Pepe közötti kommunikáció hagyott kívánnivalót maga után.

Persze nem szabad az egészet Casillas nyakába varrni, azonban a teljesítménye nem olyan volt, mint amit a Madrid elsõ számú kapusától elvárnánk.

Lehet, hogy az önbizalomhiány, a meccshiány és hasonlók ennek az okai. A folyamatos játék nagyon nehezen jön össze Casillasnak, ezt pedig nehéz lehet megélni egy olyan játékos számára, aki korábban egy évtizeden át megkérdõjelezhetetlen volt. De az is lehet, hogy a játékos egyszerûen túl van a csúcson és már leszállóágban van. Bárhogy is legyen, a Madrid kapushelyzete messze van az ideálistól úgy, hogy az új szezon már az ajtón kopogtat.

Keylor Navas hamarosan megérkezik a Bernabéuba, López pedig valószínûleg távozik. A Costa Rica-i kapus az, akinek a jelenlegi forma alapján kezdõnek kellene lennie. Egy nagyszerû világbajnoksággal és spanyol bajnoksággal a háta mögött Navas készen áll majd a mélyvízbe ugrani, padoztatni pedig nem szabadna csak azért, mert „Casillasnak kell kezdenie”.

Ancelotti emellett a csapatában rejlõ átütõ erõ miatt is aggódhat, különösen támadásban, bár azt azért érdemes figyelembe venni, hogy csatlakozik a csapathoz még néhány tehetség, mint például Benzema vagy James, akik már a héten együtt dolgozhatnak a többiekkel.
A királyiak csak két gólt lõttek három meccsen az amerikai torna során, mindkettõt Gareth Bale jóvoltából, ráadásul csak egyet akcióból. A walesi veszélyesnek látszott, a Madrid szurkolói pedig még többre számíthatnak tõle most, hogy teljes elõszezont tudhat maga mögött.

Iscót kipróbálta Ancelotti a hamis kilences szerepében, de a fiatal spanyol csak szenvedett. A Málaga korábbi játékosa egy sorral hátrébb már más szinten játszott, viszont a csapat góltalansága arra kell, hogy sarkalja Ancelottit, hogy szükség van még valamire támadásban, ez pedig a kolumbiai James Rodríguez lehet.


Hamarosan…

A madridisták örülhettek Cristiano Ronaldo pályára lépésének is, aki elõször futott ki a gyepre az elõszezon során. Ancelotti elmondta, hogy a portugált nem fogja kockáztatni korábbi csapata ellen, mivel a klub arra koncentrál, hogy a játékos a szuperkupán bevethetõ legyen. De talán a politika közbeszólt, Cristiano pedig 17 percet játszott, Darren Fletcher durva belépõje ellenére pedig megúszta ezt a néhány percet egyetlen karcolás nélkül.

Végezetül pedig: Dani Carvajal a jobb szélen? Ez lényegében mindent el is mond a Madrid utolsó amerikai meccsérõl, amit tudni érdemes. Gyenge volt a csapat az Egyesült Államokban, néhány következtetést le kell majd vonni, de túlaggódni sem kell a dolgot, hiszen lényegében teljesen jelentéktelen meccsekrõl beszélünk, már ami a végeredményt illeti, a nagy nevek pedig hamarosan visszatérnek.

Forrás: ESPN
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK