Kroos: Soha nem vagyok ideges, soha nem izgulok

Toni Kroos egy német lapnak adott interjújában beszélt eddigi madridi tapasztalatairól. A középpályás az edzésekrõl, a nyelvi nehézségekrõl, a madridi életrõl és a csapattársakról osztott meg néhány gondolatot.

“Sohasem vagyok ideges és sohasem izgulok. Bízom magamban, mert tudom, hogy az erõsségeimet a kiélezett helyzetekben is képes vagyok elõhozni. Azt is tudom, hogy ha nem mennek jól a pályán a dolgok, akkor sem veszítesz többet egy futballmeccsnél. Szóval, nagyon nyugodt vagyok. És mindig koncentrálok, mert természetesen nekem sem mindegy, hogyan játszunk.”

„A Real Madrid eleinte biztosított egy embert, aki a mindennapokban sokat segített nekem és a családomnak, hogy el tudjunk igazodni. De tolmácsra nem tartottam igényt.”

„Megvolt rá a lehetõség, ám nem akartam, hogy valaki folyton mellettem legyen. Persze nem egyszerû, ha az ember nem sok mindent ért. De az angollal egész jól elboldogulok. Egyébként pedig az az érzésem, hogy a csapattársaim örülnek, hogy itt vagyok.”

„Hogy hol van a szekrényem az öltözõben? Nos, mivel ez nálunk számsorrendben mûködik, ezért könnyen kitalálható. Cristiano és Benzema szekrénye között.”

„Túl nagy különbségek nincsenek a Bayern és a Real Madrid között. A mentalitás az már más kérdés. Amikor a Bayernben 10:30-kor edzés volt, akkor 10:30-kor mindenki a pályán volt. Ezt errefelé egy kicsit lazábban kezelik. Ehhez könnyû hozzászokni. (nevet) Egy kicsit nyugisabb és lazább minden.”

„Az elsõ pillanattól kezdve láttam, hogy Ancelotti akar engem. Õ egy rendkívül kellemes és nyugodt ember. Ami pedig foci szempontjából fontos: kiváló edzõ. Az edzés nagyon jó, mindig jól érezzük magunkat. De amikor játszunk, akkor nyerni akar, tökéletesen koncentrál a munkájára.”

„Jelenleg 20 percre lakom az edzõközponttól. A Madrid segített nekem egy szép házat találni. Tökéletesen ment minden.”

„Khedirával már a válogatottban is jól megértettük egymást. A kezdeteknél nagyon sokat segített nekem, például õ fordított. Nagy segítség volt ez számomra. Az õ madridi helyzetérõl most inkább nem beszélnék.”

„Sokaktól eltérõen én három poszton is bevethetõ vagyok. A hatos, a nyolcas, vagy ahogy a világbajnokságon is, a tízes helyén. De alapvetõen középen játszom.”

Forrás: Sport Bild
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK