Amikor senki sem lehet elégedett…

Amalio Moratalla, a Marca madridi sportnapilap elismert újságírója megígérte, hogy ez lesz az utolsó esszéje Di Maríával kapcsolatosan. Idén nyáron már kétszer kezdett bele a témába. Az elsõ cikkének a címe „Mindennek és mindenkinek van ára” tökéletesen jellemzi a kialakult helyzetet.

Di María nem panaszkodhat az edzõjére. A legfontosabb pillanatban mellette foglalt állást Özillel szemben. Cserejátékosból vitathatatlan kezdõ lett, és védelmébe vette, amikor a Bernabéu füttyszóval minõsítette a tetteit. Persze nem akarom megfosztani az argentin játékost az érdemeitõl. Elnyerte mindenki bizalmát – mindenekelõtt az elképesztõ futómennyiségével. Az áldozataival, a támadásban és a védekezésben való aktív részvételével, és mindenek felett a fantasztikus bal lábával. Nem egy gólzsák, de a megfelelõ pillanatban minden felbukkant.

A Madrid mindent egybevetve elégedett a 75 millió eurós vételárral és a 15 millió eurós bónuszokkal, a játékos pénzügyi helyzete javul (ami az egyik fõ szándéka volt), így tehát mindenki elégedett. Most jön viszont az igazán fontos kérdés: a sportszakmai. Ebben az értelemben pedig mindenki veszített.

Nem tudom, hogy mik Van Gaal szándékai Di Maríával, de az biztos, hogy galaktikus áron vette meg anélkül, hogy az lenne. Minden edzõ elégedett lenne egy ilyen játékossal, de minket nem tévesztenek meg. Di María egy olyan játékos, aki képes megteremteni a különbséget, aki a többiektõl eltérõ megoldásokat hoz a széljátékban, de nem egy világklasszis, aki egymaga a Bajnokok Ligája közelébe fogja repíteni a Unitedet.

Azt sem tudom, bár el tudom képzelni, hogy Ancelotti mit fog kezdeni nélküle. James egy remek játékos, de nem Di María. Más képességekkel rendelkezik, de az üresen maradt helyet neki kell betöltenie. Hogyan fogja átalakítani a csapatot az olasz mester? Nyilvánvalóan több védõjátékot kell kérni a kolumbiai labdarúgótól, aki ehhez talán még túl fiatal. Meglátjuk, hogy miként alakul.

És végül, nem tudom, hogy mihez fog kezdeni Di María a mostani csapattársai nélkül, és viszont. Di María veszít. A csapat határozza meg az egyes játékosok teljesítményét – ebben az értelemben a Real egyedülálló. Persze Cristiano, Benzema és a többiek is hiányolni fogják az argentint. Nem feledkezünk meg errõl sem.

Ismét megtörtént az, hogy a pénz többet számított a csapat egyensúlyánál, ami az elmúlt évben tökéletesnek tûnt. Amikor a pályán kell igazolni a döntés helyességét, szerintem senki sem lesz elégedett.

Ez tehát a történet: a Real Madrid a klub történetének legnagyobb játékoseladásával, Di María a remélt magas fizetésével, Van Gaal az áhított szélsõjével és James az élete lehetõségével.

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK