Ramos lehet a jobb oldali védõ az Atlético ellen?

Ancelotti azon gondolkodik, hogy jobbhátvédként játszatja Ramost az Atlético ellen. Carvajal sérülése miatt nem szerepelhet, õt egy olyan játékossal kell helyettesíteni, mint Ramos, aki részt vesz a támadásokban és a védekezésben is ki tudja használni a légi fölényét. Arbeloa éppúgy hat láb magas, de kevésbé tudja segíteni a támadásokat.

Ancelotti csak egyszer használta Ramost a „kettes pozíciójában”, november 6-án, Torinóban (2-2). Utána ezt mondta: Õ középsõ védõ, de a csapatnak szüksége volt erre. A Juve sok labdát felívelt a védelemre, de ezeket jól megoldotta. Ez a helyzet csak átmeneti. Tudom, hogy középen szeret játszani. Ramos jó volt a posztján, de már régen lemondott arról, hogy a széleken futballozzon.”

Sacchi volt az, aki meggyõzte Florentinot 2005-ben, hogy leigazolja Ramost 27 millió euróért, a sokoldalúsága miatt. Jobbhátvédként csillogott a Sevilla utánpótlásában, bár Caparros szórványosan játszatta középsõ védõként is az elsõ csapatban. Az elsõ fehér mezes szezonjában (Luxemburgóval és López Caróval) egyszer sem került ki a szélre (Diogo, Salgado és a januárban érkezõ Cicinho játszott ott). Bár nyolc alkalommal szerepelt középpályásként is. “Itt a jövõje” – mondta volna Sacchi Florentinónak. Ancelotti kipróbálta ezen a poszton az elsõ Clásicóján, de a kísérlet nem járt sikerrel. (A Madrid 2-1-re veszített).

Ancelotti érkezéséig minden edzõnél felmerült a kérdés, hogy Ramos középre húzódva, vagy a szélen játsszon. Nála Sergio csak középen játszik. Capellóval és Schusterrel Ramos a szélen szerepelt legtöbbször, középen csak néha tûnt fel. Pellegrini ide-oda pakolgatta, de Ramos, akinek jobbhátvédként kellett megnyernie Világbajnokságot, a torna után visszautasította a pozíciót: “Az utolsó alkalom, amikor jobbhátvédként játszom, a világbajnokság lesz.”

Mourinho, szintén nem figyelt rá, gyakran játszatta a Pepe-Carvalho kettõst középen, amíg Carvalho sérülést nem szenvedett. Ekkor Ramos kiemelkedõ teljesítményével kikövetelhette magának a középsõ posztot, ahol aztán három Bajnokok Ligája elõdöntõt játszott Mou alatt és 2012-ben megnyerte az Európa-bajnokságot. Most megkérdõjelezhetetlen a pozíciója. „Õ egy középsõ védõ” – állítja Ancelotti, de a sokoldalúsága rengeteg változtatási opcióra ad lehetõséget, ami elég csábító tud lenni…

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…