Mourinho: Ha visszamehetnénk az idõben, újra edzeném a Madridot

José Mourinho egy portugál televíziónak adott hosszabb interjút, amelyben Cristiano Ronaldóval való kapcsolata mellett a Real Madridnál töltött idejérõl is mondott néhány gondolatot.

Cristianóról: „Nem állok kapcsolatban Cristiano Ronaldóval. Õ a Real Madrid játékosa, én a Chelsea menedzsere vagyok. Nem láthatnak minket együtt lógni. Semmilyen kapcsolat nincs köztünk, de az emlékek megmaradtak. Emlékszem a jó és a kevésbé jó dolgokra is. Emlékszem, hogy õ egy gólgép, aki segített abban, hogy spanyol bajnokságot, kupát és Szuperkupát nyerjek. Nyilván ahhoz is hozzásegítettük egymást, hogy a történelem legjobb Barcelonája elõtt 100 ponttal nyerjük meg a bajnokságot. Cristiano Ronaldo játékosként nagyszerû emlékeket adott nekem, a legjobbakat kívánom neki a karrierje során – különösen a válogatottban, de a klubjában is, mivel ha távozom egy klubból, akkor az odatartozás érzésével teszem ezt és minden játékosomnak további sikereket kívánok.”

Madridi idejérõl: „Egyik oldalról elértem egy célt: három bajnokságot is megnyertem, a világ legfontosabbjait. Ez fontos volt.”

Mi lenne, ha visszamennénk az idõben és újra edzhetné a Madridot? Megtenné? „Természetesen igen. Ez egy olyan élmény volt emberként és edzõként is, amit gondolkodás nélkül megismételnék.”

Ugyanúgy csinálna mindent? „Ez egy nagyon összetett kérdés. Mindenesetre ha egy edzõ gyakorolhat önkritikát, ahogy én azt meg is teszem, akkor elmondhatom, hogy nem minden döntésemet hoznám meg ugyanúgy. Nem csak a Real Madridra igaz ez, hanem a többi klubomra is.”

Az öltözõ volt a probléma? „Nem fogok a múltról beszélni, legyen az pozitív, vagy negatív. Úgy hagytam el a Real Madridot, hogy az elnökkel, a fõigazgatóval és a klubbal is fantasztikus a kapcsolatom, meghoztam egy karrierem szempontjából fontos döntést. Boldog ember vagyok, nagy örömmel járok a meccsekre és az edzésekre, a múltról pedig nem szeretek beszélni.”

Hogy élte meg a Tizedik megnyerését? „Nem beszélek a Real Madridról. Ön és a kollégái állandóan azt akarják, hogy róluk beszéljek. Erre várnak, de erre aztán várhatnak.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK