Schuster: Kicsit feljebb tolva még jobb lenne Kroos

Mindketten németek. Mindketten középpályások. Nincs megfelelõbb ember a földön, aki jobban kielemezhetné Kroos játékát, mint a korábbi Real Madrid játékos és edzõ, Bernd Schuster.

Kroosról szeretnélek kérdezni. Láttad a szombati mérkõzést?
Igen, persze, minden mérkõzést megnézek, amit csak tudok. Õ volt az egyik legjobb. Mindenbõl kivette a részét: védekezés, támadás, gólpassz és gólszerzés. Bale góljához Kroos volt a kulcs: megszerezte a labdát, üres területbe futott és adott egy haláli pontos passzt. Majd megszerezte a saját gólját is. Az a lövés valami csodálatos volt.

Nagyon jól ismered õt. Gondoltad volna, hogy ilyen gyorsan alkalmazkodik, különösen a mostani posztjához?
Akármi elvárható tõle, mert nagyon intelligens játékos. És az intelligencia az egyik legfontosabb dolog a mai futballban. Mint játékos rendelkezik mindennel: nagyon jól lát a pályán, rövid passzok, hosszú passzok, de még mindig úgy gondolom, hogy a legjobb pozíció számára, ahol legszívesebb látnám játszani, ahol a legtöbbet ki tudná hozni magából, az egy kicsit feljebb van, mint a mostani.

De a mostani posztján is magas szinten teljesít.
Ez igaz, de messze nem tudja megmutatni az összes kvalitását. Nem tudja kiosztani az utolsó passzokat, és kapura sem tud lõni a 16-os elõterébõl, pedig mindkét lábbal tökéletesen lõ. A németek mindig is jók voltak a közép-távoli lövésekben. Szeretünk kapura lõni.

Mindenki tudja, hogy Kroosnak vannak problémái a védekezéssel, bár ezidáig tökéletesen megoldotta a feladatát.
Igen, de ennek az az ára, hogy többet kell védekeznie. Az õ technikájával és helyezkedésével képes a gyengeségeit kijavítani. Nagyon labdabiztos, és hihetetlenül pontosak a passzai, ezek segítenek neki a védekezésben is. Láttam, hol játszott James szombaton. Belül a középpálya bal oldalán, közelebb a támadókhoz. Kroos gólja megmutatta, mi történik, ha egy kicsit feljebb helyezkedik.

Látsz bármiféle hasonlóságot közted és Kroos között?
Hasonlítunk abban, hogy németek, szõkék vagyunk, valamint mindketten ugyanúgy gondolkodunk a pályán. A dolgok sokat változtak, amióta én játszottam. Amikor a Barcelonában, vagy az Atléticóban játszottam, mindig volt mögöttem egy ember, egy “testõr”, aki biztosított engem, ha feljebb léptem a támadásoknál. Én Kroos mögé is tennék egy testõrt.

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK