Arbeloa és Coentrao is kiállt Cristiano mellett

Tavaly a FIFA elnöke, idén az UEFA elnöke csatlakozott a Cristiano gyõzelmét megakadályozni próbálók táborához, amit nem csak mi, de a portugál csapattársai sem tolerálnak.

De lássuk, mit is mondott az UEFA elsõ embere, Platini:
„Több játékos is megérdemelné az Aranylabdát, de szerintem a világbajnokság évében egy világbajnoknak kellene nyernie. Ez összhangban van azzal, amit négy éve mondtam, vagyis hogy a díjnak akkor egy spanyol játékoshoz kellett volna kerülnie.”

Ha valaki esetleg megtalálja a négy évvel ezelõtti nyilatkozatot, jelezze felénk… (Frissítés: Kaptunk egy nyilatkozatot, azonban itt még nem derült ki, hogy ki a gyõztes, mi egy esemény utánit is megnéznénk. Köszönjük a linket Dr. Szajlai Józsefnek!)

Arbeloa egy könyvbemutatón adott hangot nemtetszésének:
„Minden tisztelettel mondom, nem értem, hogy az UEFA elnöke hogy mondhat személyes véleményt egy ilyen ügyrõl, vagy foglalhat állást ilyen módon. Az idei gyõztesnek már van neve.”

„Hogy õszinte legyek, a szervezõk számára sajnálatos, hogy idén nincs kétség a gyõztes kiléte felõl. A futball világában mindenki egyetért azzal, hogy messze Cristiano volt a legjobb. Az éve egész egyszerûen csodálatos volt, emellett rekordokat döntögetett a Bajnokok Ligájában. Nem azért mondom ezt, mert csapattársak vagyunk – aki bármit is tud errõl a témáról, az egyetértene vele, hogy Cristianónak kell nyernie.”

Fabio Coentrao pedig a portugál A Bola címû lapnak adott exkluzív interjút, amiben hosszasan fejtegette a témát:
„Nem számít, hogy mennyire kampányolnak, sosem fogják megváltoztatni azt, amit az egész világ láthatott. Sosem volt még ekkora különbség a világ legjobbja és a második között.”

„17 gólja a BL-ben hihetetlen rekord, a statisztikusoknak pedig az ebben a szezonban lõtt góljait és fáradhatatlanul hozott csodálatos teljesítményeit is figyelembe kell venniük. Ahogy az edzõnk is elmondta, most már beszéljünk a következõ Aranylabdáról, mivel az ideirõl nincs mit mondani; csak Cristianóé lehet. Könnyû észrevenni, hogy 2014-ben Cristiano volt a világ legjobbja.”

„Ezeket a vezetõket azokban a munkakörökben és akkora felelõsséggel csak rossz színben tünteti fel egy ilyen kampány. Mindenki látja, hogy szégyen lenne, ha nem Cristiano kapná az Aranylabdát, ami egy egyéni, nem pedig csapatdíj.”

„Az az érzése támad az embernek, hogy néhányan politikai kérdést akarnak csinálni az Aranylabdából, ami szörnyû. Hallva, hogy néhányan, akik óriási felelõsséggel járó munkát végeznek, miket mondanak, úgy tûnik, mintha befolyásolni akarnák a döntést. Ez pedig számomra minimum nevetséges.”

Korábban írtunk arról, hogy a portugál elleni lejárató kamány elindult. Nos, biztosak vagyunk benne, hogy nem jár eredménnyel. Az egyszerûen nem történhet meg.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK