Matthäus: Nem tetszik, amit a média csinál Ronaldóval

Az Aranylabda-gála közeledtével ismét felbukkantak a véleményvezérek és az ellen-vezérek is. Ismét elkezdõdött egy hadjárat Cristiano ellen. Ismét fekete és fehér, jó és rossz végletek között alkotnak véleményt az emberek. Ismét háttérbe került a teljesítmény, és ismét elõtérbe a "varázslatos" érvelések. Lothar Matthäus szurkolóként, és nem németként próbálja szemlélni az eseményeket.

Bár Cristiano számos alkalommal megmutatta segítõkész és emberi oldalát, mégis rengeteg helyen rossz színben tüntetik fel mint egy arrogáns és egoista önbálványozót. A portugál megítélésének egy nagyon felszínes módja ez, de néhány médiumnak, ‘show-mannek’ szúrja a szemét Cristiano sikere – és nincs ez máshogyan Németországban sem. Fõleg most, amikor a Nationalelf megnyerte a világbajnokságot, és Manuel Neuer személyében az Aranylabda is rég nem látott közelségbe került. Azonban az elfogultság és az antipátia füstjében még a legmagabiztosabb emberek sem láthatnak tisztán. Ennek ellenére, bármilyen érvelésre képesek: szívesen utaznak középen, szívesen hallgatnak egy tekintélyes ember szavaira, de még szívesebben mazsolázgatnak. Pedig elég lenne csak a tényekre, és a valóságra támaszkodni. Erre próbál rávilágítani a korábbi német Aranylabdás, Lothar Matthäus is.

 

A média nem mindig jó tanácsadó: “Az Aranylabda szavazást szurkolói szemmel nézem, és nem mint egy hazafi. Úgy gondolom, hogy amit Messi és Ronaldo az elmúlt években mutat, az minden futballszurkolónak inspiráló. Ahogyan a gólok és a finom mozdulatok is. Le a kalappal az elmúlt nyolc-tíz évben nyújtott teljesítményük és az elért eredményeik elõtt. Mindig a legmagasabb szinten játszanak, ami egy újabb és újabb kihívás is egyben. Újra és újra meg kell kérdezniük maguktól: ‘mit tudnék jobban csinálni?’ És aki ismeri Ronaldót, annak egy hatalmas arculcsapás, amit Németországban írnak róla. Természetesen zselézi a haját, ahogyan több játékos is a Bundesligában. Ezért egyáltalán nem tartom igazságosnak, hogy egy ilyen lelkes játékosról, aki a legjobb volt ebben az évben, azt mondják, hogy csak marketing fogásként kerülhet az Aranylabda közelébe, vagy azért, mert amúgy is többet szerepel a médiában. Ronaldo egy igazi profi, amit újra és újra bizonyít is. Elismerik a csapatnál a munkáját, amit bizonyít, hogy mindig tovább marad az edzések után a pályán. És ennek a profi munkának és hozzáállásnak köszönheti, hogy évek óta a csúcson van, és a jövõben is ott lesz, mert még mindig nagyon jó korban van. Ronaldónak az elmúlt éve fantasztikus volt. Természetesen nem a portugál válogatottra gondolok, bár csakis miatta lehettek ott a világbajnokságon. A Bajnokok Ligájában hihetetlen gólrekordot állított fel. Egy szó, mint száz, én õt favorizálom Messivel és Neuerrel szemben.”

Szerelem helyett a tények beszéljenek: “Németországban nevetnek rajta, mert talán egy kicsit különbözõ. Nem, hanem azért féltékenyek, mert ugyanolyan jó, ugyanolyan keresett évrõl-évre – és ez az, ami engem zavar! Ronaldo is csak ugyanazt teszi, amit a többiek: futballozik, nagyszerûen futballozik és lenyûgöz engem. De nem szerelembõl, hanem mert egy kivételes futballista.”

Nem mindig a legjobb csapatban szerepel a legjobb játékos: “Attól, hogy a német válogatott lett a világ legjobbja, nem gondolom, hogy a világ legjobb játékosát is onnan kellene kiválasztani. Mások is megérdemelnék, hogy a legjobb háromban legyenek a német válogatottból. Gondolok itt Philip Lahmra és Thomas Müllerre, de a Bayern kulcsjátékosa, Arjen Robben is ideférhetett volna, hiszen a Münchennel és a válogatottal is jó évet zárt.”

Forrás: Sky Sports
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK