Jesé: Ancelotti és a zene segített a sérülésem alatt

„Jesé lesz a téli igazolásunk” – jelentette ki Carlo Ancelotti korábban, ami jól jelzi, mennyire várta a fiatal titán visszatérését. Mindannyian vártuk. Hosszú, gyötrelmekkel teli idõszakot hagyott maga után az utánpótlás reménysége, de felépült. Errõl és a csapat összetartásáról mesélt a fifa.com által készített interjúban.

„A zene sokat segített nekem. Ez volt az én támaszom, különösen a mûtét után, mivel fizikailag semmire sem voltam képes, így a kezelésem utáni idõszakot dalok írásával töltöttem. Most az edzések és meccsek utáni szabadidõmet szentelem a zenének. Mások elmennek szórakozni vagy egy társaságba, de én inkább otthon maradok, és a zenének szentelem az idõmet.”

„A visszatérésem elõtt Ancelotti azt mondta, hogy csak menjek ki és élvezzem a játékot, tegyem azt, amihez a legjobban értek. Õ is átesett ugyanezen a sérülésen játékosként, sokat segítettek a szavai és a tapasztalata. Hogy mi volt a legjobb tanács, amit adott nekem? Három hónappal ezelõtt azt mondta: ’21 éves vagy, nem szabad siettetni a dolgokat. Hallgatnod kell a testedre és az eszedre, nyugodtnak kell maradnod, mert sok év áll még elõtted a futballban’.”

„Nagyon nehéz idõszakom volt, de azt hiszem, hogy ezek a dolgok okkal történnek az életben. Talán azért sérültem meg, mert tanulnom kellett, hogy egy sokkal érettebb futballistává váljak. Tudom, hogy erõsebben tértem vissza. Mindenbõl tanulsz, még ezekbõl a tapasztalatokból is. Profibb lettem, minden tekintetben. Jobban odafigyelek az étrendemre, több figyelmet fordítok az izmaimra és az erõnlétemre. Azt tervezem, hogy alkalmazom majd mindazt, amit megtanultam egészen addig, míg vissza nem vonulok a labdarúgástól.”

„Csak lassan haladunk, odafigyelünk a játékidõre, amit kapok, mert nem akarunk semmilyen bajt, de úgy vélem, az öreg (Ancelotti – A szerk. kieg.) ad majd nekem némi lehetõséget Marokkóban. Használnunk kell az egész keretet, mivel lesz néhány intenzív hónapunk a szezon végéig. Ez a csapat több sorozatban is szerepelni fog, így mindenkinek eljön az ideje.”

„A csapat fejlõdése bámulatos volt, megdöntöttek néhány nagyon látványos rekordot. Ezekhez a dolgokhoz olyannak kell lenni, mint egy család, nem csak egy csapat. Ha nem lettünk volna ennyire szorosan összefonódva, akkor nem lett volna lehetséges egy ekkora változás. Kívülrõl talán könnyûnek tûnhet az emberek számára, de nem az.”

„Az öltözõk általában tele vannak egoizmussal. Nekünk van néhány topjátékosunk, de úgy látom, hogy a verseny nagyon egészséges. Nincs féltékenység, csak a verseny, ami jó a csapatnak. Ez azért van, mert amellett, hogy nagyszerû játékosaink vannak, õk nagyszerû emberek is. Csapatból egy családdá nõttünk.”

„Mindenki tudja, hogy Ancelotti egy csodálatos edzõ, de én kiemelném az emberi tulajdonságait is: tudja, hogyan kell kezelni a csapatokat, ami a legnehezebb része a munkájának, különösen a Real Madridnál, ahogy olyan sok nagyszerû játékos és egyéniség van. Õ higgadtan kezeli mindezt. Belénk nevelte az igazi béke és a nyugalom érzését. Igaz, hogy ha ideges lesz, akkor jobb, ha fedezékbe vonulsz! Tudja, hogyan kell motiválni minket. Látszik, hogy õ is futballista volt.”

Az interjú végén megkérdezték Jesét arról, hogy a Ronaldo, Benzema, Bale hármasból kinek a helyén képzeli el magát, amire a következõt felelte: „Ezt az edzõ dönti el, de James érkezése és Isco szenzációs formája miatt még nehezebb dolgom van.”

Forrás: fifa.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK