2018. június 18., hétfő

Sergio Ramos hat kedvenc találata

  • Zs. Csaba
  • 2014.12.20. 14:58
Sergio Ramos védõ létére igen gólérzékeny játékos, ami rendkívüli fejjátékának és kiváló technikai képességeinek köszönhetõ. A spanyol Marca felkérte a Real Madrid második számú kapitányát, hogy meséljen arról, mely góljaira emlékszik vissza a legszívesebben. Itt az ideje a nosztalgiának.

1. Real Madrid – Atlético Madrid (4-1)
A hosszabbítás a végéhez közeledett, fogyott az idõ az Real Madrid számára… Na vajon melyik találatról lehet szó? Hát persze, hogy arról, ami elhozta a királyi gárdának a hõn áhított Tizediket. Ramos így emlékszik a találatra: „Luka csodálatosan tekerte be a szögletet, én minden erõmmel azon voltam, hogy befejezzem. Még mindig elérzékenyülök, ha látom.”

2. Spanyolország – Portugália (0-0)
A 2012-es Európa-bajnokság döntõjébe a portugálokon keresztül vezetett a spanyolok útja. Mivel a rendes játékidõben és a hosszabbításban nem jutottak dûlõre a felek, így büntetõkkel dõlt el a mérkõzés, melyek közül egyet a spanyol hátvéd vállalt. „Sok mindent mondtak a Bayern ellen kihagyott büntetõmrõl, ezért döntöttem úgy, hogy így rúgom el a labdát. Del Bosque tudja, hogy egy kicsit õrült vagyok.”

3. Real Madrid – Barcelona (2-1)
A 2012/2013-as idény tavaszi Clásicóján Ramos a 83. percben, egy szép fejessel vezette gyõzelemre csapatát, kapitányként. „A védelem fölé emelkedtem. A családomnak és Pilarnak ajánlottam azt a gólt. Nagyszerû találat volt, mely után megcsókoltam a kapitányi karszalagot.”

4. Sevilla – Real Madrid (2-2)
Egészen a 2004/2005-ös idényig ment vissza az idõben a második számú kapitányunk. A Sevilla színeiben összesen két bajnoki gólig jutott, ezek közül egyet a Real Madrid ellen szerzett, szabadrúgásból vette be Iker Casillas hálóját. „Mindig is szerettem elvégezni a szabadrúgásokat. Minden erõmet beleadtam abba a lövésbe, és bement.”

5. Dánia – Spanyolország (1-3)
A 2008-as Európa-bajnokság selejtezõjében szerzett akciógólt, melyre szintén nagyon szívesen gondol vissza: „Ez egy csodálatos támadás befejezése volt, melyben az egész csapat közremûködött, sok labdaérintéssel. Valami igazán csodálatos dolog kezdete volt…”

6. Cruz Azul – Real Madrid (0-4)
Ez a legfrissebb. A keddi, Cruz Azul elleni mérkõzésen Ramos szerezte a csapat elsõ gólját. „A klubvilágbajnokság nagyon fontos számunkra, ez egy nagyon különleges sorozat, a találattal hozzájárultam a döntõbe jutáshoz.”


Hozzászólások

Tabella