A világsajtó Cristianót méltatja

Cristiano Ronaldo megnyerte harmadik, sorozatban második Aranylabdáját, a világsajtó pedig a portugál teljesítményét méltatja.

Marca (spanyol): „Arany mesterhármas. Háborús üvöltéssel gyûjtötte be. Cristiano hengerelt a szavazáson, megnyerte harmadik Aranylabdáját, most pedig arra törekszik, hogy a következõ is az övé legyen.”

AS (spanyol): „Megvan a harmadik Aranylabdája. A portugál beérte Cruyff, Platini és Van Basten rekordját, illetve már csak egyel van lemaradva Messitõl.”

El Mundo (spanyol): „Cristiano üvöltése. Ellentmondást nem tûrõen gyûjtötte be harmadik Aranylabdáját.”

El País (spanyol): „Ronaldo harmadik Aranylabda-gyõzelmét az elmúlt hetekben pletykálták FIFA-körökben. 63 meccs, 62 gól és 21 gólpassz kellett hozzá 2014-ben.”

ABC (spanyol): „Cristiano egy újabb évre elfoglalta helyét a világ tetején. A Real Madrid portugál sztárja harmadjára nyeri meg a trófeát karrierje során, miután több szavazatott gyûjtött, mint a másik két helyezett együttvéve.”

La Razón (spanyol): „Egy üvöltés a legjobbtól. Ronaldo, vagyis 2014 legjobb játékosának visszhangos gyõzelme.”

L’Equipe (francia): „Cristiano hármas koronája. 2014-ben újra elkápráztatta a világot egyéni teljesítményével.”

 

France Football (francia): „CR7 karrierje során harmadszor gyûjtötte be a világ legnagyobb presztízsû egyéni elismerését. Olyan játékosokhoz csatlakozik most, akik legalább háromszor elhódították ezt a trófeát. Õ több, mint egy nagyszerû futballista, õ a leglátványosabb iparág legkiválóbb játékosa.

La Gazzetta dello Sport (olasz): „Harmadik Aranylabdájával Cristiano Ronaldo csatlakozik a Cruyff, Platini, Van Basten hármashoz. Négy év zavartalan Messi-dominancia után tovább uralkodik õsi riválisával szemben, akit mind gólok, mind címek tekintetében maga mögé utasított.”

Guardian (angol): „A harmadik Aranylabda megerõsíti, hogy Cristiano Ronaldo egy csúcszseni. Az elmúlt évben tovább csiszolt tehetségén, hogy a bolygó leglebilincselõbb és legmodernebb játékosává váljon.”

A Bola (portugál): „Cristiano lett a világ legjobb játékosa. Sorozatban másodszor nyeri meg az Aranylabdát. Egyéni elismerései között ott van az Aranycipõ, a Bajnokok Ligája elmúlt szezonjának legjobb játékosa is õ lett. Az évet lenyûgözõ 61 góllal fejezte be 60 mérkõzésen.”

Olé (argentin): „Cristiano Ronaldo ismét legyõzte a szavazáson Leót, így megnyerte harmadik, sorozatban második Aranylabdáját.”

O Globo (brazil): „Cristiano Ronaldo beszállt a következõ Aranylabdáért folytatott harcba.”

Récord (mexikói): „Cristiano Arany. Fantasztikus éve volt, amelyben a bajnokság gólkirálya lett, megdöntötte az egy idényen belül lõtt Bajnokok Ligája gólok csúcsát, csapatával megnyerte a hõn áhított Décimát, a Király-kupát, az Európai Szuperkupát és a klubvilágbajnokságot.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK