Egytõl egyig: Real Madrid – Real Sociedad

Sima, 4-1-es hazai gyõzelemmel végzõdött a Real Madrid és a Real Sociedad szombati összecsapása, a blancók tehát visszavágtak az õszi, idegenben elszenvedett zakóért. Mi ismét megpróbáljuk a játékosok teljesítménye alapján, egy tízes skálán értékelni a csapatok és a játékosok teljesítményét. Mérkõzés utáni rovatunk következik.

Csapatok

Real Madrid (8,5)
Ha eltekintünk az elsõ percben beszedett góltól, akkor szinte hibátlan a csapat teljesítménye, ráadásul talán az idény eddig legszebben futballozó Real Madridját láthattuk. Igen ám, de nem ártana kezdeni valamit ezekkel a korai gólokkal, mert sokkal nehezebb is lehetett volna, ha James nem válaszol gyorsan a bakira. A kolumbiai azonban jött, fejelt, így pedig minden kezdõdhetett elölrõl. Az elsõ félidõ ugyan még verhetõ, de amit a csapat a második játékrészben produkált, arra nem számítottam. Lélegzetelállító játékot láthattunk, több fõszereplõvel, de errõl majd késõbb. A tegnapi teljesítmény végre újra az õszi Madridra emlékeztetett, és teljesen feledésbe merült a 2015-ös vesszõfutás. A védelemnek nem volt sok dolga, így nyugodtan segíthették a támadásépítéseket, a középpálya ezúttal stabil volt, rendkívül jól támogatta a támadóinkat. Örömmel tölt el, hogy ismét ilyen produkciót láthattunk kedvenceinktõl, remélem, hogy ezentúl újra ezt az utat járják majd a srácok.
Az olvasók értékelése: 7,8

 

Real Sociedad (4)
Nem az õ estéjük volt. Korán betaláltak, de sokáig nem élvezhették a vezetést. Veszélyes támadásokat vezettek a mérkõzés elsõ felében, azonban két kulcsjátékosuk, Vela és Canales sérülésével jócskán visszaesett a teljesítményük. Egyedül a kapusuk, Rulli teljesítményét lehet kiemelni, aki parádés védéseket mutatott be, nagyon jó estét fogott ki. A védelembõl egyedül Iñigo Martínez nyújtott elfogadható teljesítményt, több nagy mentése is volt. Nagyjából ennyi, a többiek igencsak beleszürkültek a mezõnybe. Érdekes a helyzetük, hiszen jó játékosaik vannak, remek képességekkel, az õsz folyamán mind a három gigászt legyõzték, azonban idegenben egyszerûen nem megy nekik.
Az olvasók értékelése: 4,4

Játékosok

A mérkõzés legjobbja – Isco (9,5)
Zseniális. Egyszerûen ennyivel tudom jellemezni ezt a fickót. Lélegzetelállítóan játszott tegnap (is), õ tipikusan az a játékos, akit ha valaki meglát játszani, az biztosan megszereti a futballt. Páratlan a labdakezelése, hihetetlen, hogy mennyire labdaügyes, technikás és gyors. Gyakorlatilag azt csinált tegnap a Sociedad védõivel, amit akart. Egy gólpasszal és mérhetetlen zsenialitással járult hozzá a végeredményhez, de megérdemelte volna azt is, hogy betaláljon. Teljes bizonyossággal kijelenthetõ, hogy pótolhatatlan játékosa jelenleg a Real Madridnak, hiszen teljesítményétõl nagyban függ a csapat játéka.
Az olvasók értékelése: 9,2

Iker Casillas (6,5)
A korán beszedett gólról egyáltalán nem tehetett, egy védelmi hibából eredõ, jól eltalált, erõs fejes volt, a kapitány nem segíthetett. Amit kellett és lehetett, azt védte, bár sok dolga nem volt.
Az olvasók értékelés: 6,7

Daniel Carvajal (7,5)
Jól játszott. Gyakran láthattunk tõle szép megmozdulásokat, folyamatosan az ellenfél térfelén tartózkodott, sokat tett hozzá a támadásokhoz. Ami a védekezést illeti, abban is jeleskedett, hiszen öt alkalommal szerezte vissza a labdát az ellenféltõl és egyszer tisztázott a kapu elõtt. Valahányszor látom, mindig büszkeséggel tölt el, hogy egy saját nevelésû játékosnak ekkora szerepe van a csapatban.
Az olvasók értékelése: 6,9

Sergio Ramos (8)
Nagyon aktív volt, az elmúlt hetek gyengébb teljesítményét most feledtetni tudta, hiszen ismét a jó öreg Sergio Ramosra emlékeztetett minket. A csapat feltolt védelemmel játszott, ami nagyon feküdt az andalúz védõnek, aki (a Sociedad játékának is köszönhetõen) folyamatosan felléphetett a támadásokkal, segíthette a labdakihozatalokat. Az ellenféltõl ötször szerezte vissza a labdát, valamint öt alkalommal takarított a saját térfelén. Jó teljesítményét egy góllal koronázta meg.
Az olvasók értékelése: 7,3

Raphael Varane (7,5)
Pontszáma csak azért marad el a társáétól, mert nem szerzett gólt, egyébként semmivel sem volt rosszabb, mint Ramos. A spanyolhoz hasonlóan folyamatosan fellépett a támadásokkal, a védelemben nyújtott teljesítményére sem lehet egy szavunk sem, ráadásul 95 százalékos passzmutatót hozott, ami egy védõ esetében igencsak jó. Érdemes megfigyelni, hogy milyen kezdõsebességgel bír, nem minden nap lát olyat az ember. Õ a jövõ, és õszintén mondom, hogy Carlo rotálhatná gyakrabban a csapatát, így a francia sem akkor játszana csak, amikor Pepe vagy Ramos sérült.
Az olvasók értékelése: 6,9

Marcelo (9)
Nem volt egyszerû dolgom, amikor a meccs legjobbját kellett megválasztanom, hiszen Marcelo is nagyon jó teljesítményt tett le az asztalra. Bár ti nem halmoztátok el jó pontokkal, de a brazil óriásit játszott tegnap. Adott egy gólpasszt, a második találat is az õ beadásának köszönhetõ, ezen kívül szinte minden támadás tõle indult, neki köszönhetõ, hogy annyira aktív volt a csapat bal oldala. Folyamatos veszélyt jelentett az ellenfélre, nagy meccse volt. Így tovább, Marci!
Az olvasók értékelése: 6,2

Asier Illarramendi (7)
Ha az elsõ játékrész elsõ felét venném alapul, akkor feleennyi sem lenne a pontszám. Illarra nyakig benne volt a Sociedad vezetõ góljában, hiszen õ maradt le az emberérõl. Ezután nem sokkal láthattunk tõle egy baki parádéba illõ mozdulatot is, aminek láttán csak a fejem fogtam. Késõbb aztán olyannyira feljavult a teljesítménye, hogy megteremtette az elmúlt hetekben hiányzó egyensúlyt a középpályán. Nagyszerûen tette a dolgát, rengeteg labdát szerzett (összesen kilencszer csente el a bogyót az ellenféltõl), valamint 92 százalékos passzmutatóval is büszkélkedhet. Ha mindig úgy játszana, ahogy az elsõ húsz perc után tette, akkor egy szavunk sem lehetne rá.
Az olvasók értékelése: 6,2

Toni Kroos (8,5)
Nagyszerû produkcióval rukkolt elõ, ezúttal egy olyan Kroost láthattunk, akin a fáradtság egyetlen nyomát sem lehetett felfedezni. Hosszú labdái élményszámba mentek, rögtön eszembe is jutott Xabi Alonso… A német azonban túlnõtt elõdjén, hiszen pontos labdái mellé pazar játék társul, olyan, amilyenre csak kevesen képesek. Rengeteg támadásban benne volt, ismét bebizonyosodott, hogy sokkal jobb teljesítményre képes, ha egy védekezõbb szellemû játékos is van mellette a középpályán.
Az olvasók értékelése: 8,1

James Rodríguez (7)
Fejelt egy gólt a mérkõzés elején, amivel hamar visszahozta a meccsbe a Real Madridot. Ezúttal új pozícióban szerepelt, hiszen a jobb oldalról befelé húzódva támadhatott, ami látványosan jobban fekszik neki, mint a középpályás játék. Összesen öt kulcspasszal hozta nagy helyzetbe a társait, a második játékrészben pedig a védekezése is javult. Összességében tehát nem játszott rossz meccset, de mind tudjuk, ennél sokkal többre képes.
Az olvasók értékelése: 6,3

Gareth Bale (6)
Legszívesebben még ennyit sem adnék neki, de mégiscsak adott egy gólpasszt… Nagyon kilógott a csapatból, több támadás is rajta akadt meg, a helyzeteit nem használta ki, és ismét önzõ volt több alkalommal is, amikor jobb helyzetben lévõ társának nem adta le a labdát. Azt vártam, hogy Ronaldo kiesésével õ veszi majd át a vezér szerepét, ráadásul a bal oldalon játszhatott, azonban nem így történt. Nem tudom, mi lehet vele, de nagyon szeretném a tavalyi Bale-t látni.
Az olvasók értékelése: 6,6

Karim Benzema (9)
Jó meccset játszott. Bár volt egy-két kihasználatlan helyzete, de összességében elmondhatjuk, hogy úgy játszott, ahogy egy Real Madrid-szintû csatártól az elvárható, ezért nem is értem, hogy az olvasóknál hogyan kaphatott ilyen alacsony pontszámot. Folyamatosan kivette részét az összjátékokból, szerzett két gólt, amelyekbõl a másodikat még biztos nagyon sokat ismétlik majd. Érdemes megfigyelni, hogy óriási kiflije elõtt milyen sprintet nyomott le, és hogy eleve tõle indult az egész akció. Többször is hangoztattam már, hogy õ a tökéletes csatár számunkra, ezt pedig rendre bizonyítja. Több ilyet, Karim!
Az olvasók értékelése: 6,7

 

Cserejátékosok

Jesé Rodríguez (-)
Mindössze 12-szer ért a labdához, nem kapott túl sok idõt. Lassan talán ideje lenne több játékpercet biztosítani számára, hogy a hosszú kihagyás után játékba lendüljön.

Sami Khedira (-)
Ott volt.

Javier Hernández (-)
Sajnálom.

Játékvezetõ

Álvarez Izquierdo (3,5)
A sporttárs egy sportszerû, reklamálásoktól és durvább belépõktõl mentes, játékvezetõi szempontból normál nehézségû találkozót kapott a hétvégére. Azonban a sípmester egy ilyen, nem túl nehéz mérkõzéssel sem bírt igazán… Nem elõször láttunk ilyet, hogy egy viszonylag egyszerû (vagy annak tûnõ) feladattal nem tudnak megbirkózni a spanyol játékvezetõi kar delegáltjai, ez nem volt másként szombaton sem. A játékvezetõ ugyan a kiosztott sárgáknál nem hibázott, azok jogosak voltak, de több súlyos hibát is vétett segítõivel együtt. Egyértelmû büntetõt mulasztott el megítélni az elsõ játékrészben Bale alapvonal közeli buktatása után, itt járt volna a vétkes Prietónak egy sárga is. Asszisztensei sem álltak a helyzet magaslatán, hisz szintén súlyos hiba volt Ramos találata elõtt tovább engedni a támadást úgy, hogy a beívelés pillanatában középen ketten is lesen tartózkodtak. Összességében elmondható tehát, hogy a játékvezetõi csapat nem tudott felnõni a feladathoz és több súlyos hibával vezették a találkozót.

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK