Az új, nyugodt Pepe

Pepe karrierjének egy nagyszerû szakaszában ünnepli 32. születésnapját. Ancelotti érkezése óta a védõ sokkal nyugodtabban, kevesebb agresszivitással, de jóval hatékonyabban játszik.

Ancelotti kezei alatt Pepe meccsenként 0,56 szabálytalanságot követ el, ami csaknem fele a Mourinho-érában tapasztaltaknak (0,91). A különbség a piros lapok tekintetében is szembetûnõ. Mou idejében Pepét négyszer küldték idõ elõtt zuhanyozni, az olasszal a kispadon azonban egyszer sem került erre sor.

Ancelottinak sikerült a dühös Pepét egy, a csapat számára sokkal hasznosabb láncszemmé alakítania. A portugál 15 meccsen mindössze 8 szabálytalanságot követett el, de a labdaszerzésben is sokat fejlõdött, hiszen a spanyol bajnokságban Piqué mögött a második ebben a mutatóban. Pepe 5,93 labdát szerez meccsenként, a Barcelona játékosa pedig 6,24-et.

 

Lehet, hogy egy kemény srác kép alakult ki róla, de el kell mondani, hogy Pepe ellen több szabálytalanságot vétettek az elmúlt öt évben, mint ahányszor õ volt szabálytalan. Ebben az idényben például kevesebbszer szabálytalankodott (16), mint Messi (17) vagy Cristiano (18), ezalatt egyetlen sárga lapot kapott, azt is egy BL-meccsen.

Vasárnapi játéka az Elche ellen egy újabb példája volt újonnan felfedezett érettségének. Az erõszakos természetû mérkõzésen, ahol Damián, Jonathas sorozatos durva belépõi, illetve Aarón Bale ellen elkövetett különösen veszélyes mozdulata borzolták a kedélyeket, egyáltalán nem akart visszavágni. A 32 éves új Pepe feddhetetlen.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK