Egytõl egyig: Real Madrid – Levante

Könnyed gyõzelmet aratott hazai pályán a Real Madrid Joaquín Caparrós csapata ellen, melynek köszönhetõen az Atlético Madriddal szemben három, míg a Barcelonával szemben már négy pontos az elõnye a bajnokságban. Mi ismét megpróbáljuk a mérkõzés képe alapján egy tízes skálán értékelni a játékosok teljesítményét. Mérkõzés utáni rovatunk következik.

Csapatok

Real Madrid (8,5)
Helyenként tetszetõs játékkal, komoly erõfeszítések nélkül sikerült három góllal nyernie Ancelotti gárdájának. Ismét jól mûködött az összes csapatrész, de nem szabad túl nagy jelentõséget tulajdonítani a tegnap esti játéknak, hiszen a Levante nem minõsült egyenrangú ellenfélnek. A Real Madrid 25 alkalommal lõtt kapura, 10-szer védenie is kellett a Levante kapusának. A támadószekció tehát jól dolgozott, a középpályáról pedig kellõ támogatást is kapott. A védelemnek túl sok dolga nem akadt, de amikor szükség volt a csapat védõire, akkor tették a dolgukat. További érdekesség, hogy a hazai csapat 71%-ban birtokolta a labdát, valamint passzainak 90%-a pontosan ért célba. A Real Madrid immár 29 meccse veretlen, hazai pályán pedig 16 mérkõzés óta tartó gyõzelmi szériában van. Ancelotti csapata tehát egyre jobban összeáll, úgy tûnik, hogy Európa egyik legerõsebb alakulatát rakta össze az olasz tréner. Jelenleg úgy tûnik, hogy a csapatnak minden sorozatban komoly esélyei vannak, reméljük, hogy egy nagyon sikeres idényt zárhatunk majd.

Levante (4)
Joaquín Caparrós csapata egyáltalán nem volt ellenfele a Real Madridnak. A vendégek összesen hat alkalommal tüzeltek kapura, de Lópeznek csak egyszer kellett közbeavatkoznia. Bár a csapat védelme a mérkõzés elején elég szervezettnek tûnt, ráadásul a sündisznó alakzatot sem alkalmazták rosszul, háromszor mégis sikerült a hazaiaknak feltörni azt. A Levante úgy lépett pályára a Bernabéuban, hogy megpróbálja megszerezni az egy pontot, azonban a Real Madrid remek formában lévõ támadóit nem sikerült feltartóztatni tegnap este (sem). Azt meg kell még jegyezni, hogy több alkalommal is nagyon durván léptek oda a vendég játékosok a hazaiaknak, örülhetünk, hogy komoly sérülés nem történt a mérkõzésen.

Játékosok

A mérkõzés legjobbja – Marcelo (9)
Túl sok védekezõ feladata nem akadt tegnap este, így a kis brazil úgy gondolta, a támadásokra fordítja azt az energiát is, ami a védekezés híján megmaradt. Nagyon jól tette. A Real Madrid balhátvédje egy csodálatos gólt lõtt a második félidõ elején, majd az õ középre lõtt labdájába ért bele szerencsétlenül Karabelas. Marcelo a mérkõzés egészét tekintve is nagyon sokszor volt játékban, 90%-os pontossággal passzolt, ráadásul több életveszélyes beadása is volt. Öröm volt nézni a játékát.

Diego López (6)
Abszolút semmi dolga nem volt a Real Madrid portásának, egy alkalommal kellett lövést hárítania, de akkor sem izzadt meg. A játékkal jól együtt élt, azonban volt egy-két hajmeresztõ mutatványa is, hiszen egyszer kiejtette a kezébõl a labdát, egyszer pedig a támadóba lõtte azt, de szerencsére nem lett gond egyikbõl sem. Azt azonban hozzáfûzném, hogy nem szeretnénk túl gyakran ilyet látni tõle.

Daniel Carvajal (7,5)
A Real Madrid másik szélsõhátvédje is jól teljesített tegnap este, folyamatosan együtt élt a támadásokkal, kiosztott négy kulcspasszt, ráadásul 95%-os passzmutatóval hozta le a mérkõzést. A meccs végén mindenkire ráijesztett, hiszen hordágyon vitték le a pályáról, azonban úgy tûnik, hogy nem komoly a sérülése, ami igazán jó hír mindenki számára, hiszen óriási szükség van a szezon hátralévõ részében a saját nevelésû játékosra.

Sergio Ramos (8,5)
A másodikszámú csapatkapitány nevéhez fûzõdik a második legtöbb passz a Levante ellen, 13 hosszú átadásából 12 pontos volt, öt szerelést és hét felszabadítást is bemutatott, tehát elmondhatjuk, remek mérkõzést játszott. Sokszor fellépett a támadásokkal, rengetegszer hallhattuk a nevét a 90 perc alatt. Csak ilyen meccseket szeretnénk látni tõle a komolyabb ellenfelek ellen is.

Raphael Varane (6,5)
Elmondhatjuk, hogy még mindig nem a régi. Nem azt a magabiztos Varane-t láthatjuk még a pályán, aki sérülése elõtt volt. Kicsit olyan, mintha féltené a lábát, ami valamilyen szinten érthetõ, hiszen ezen a meccsen is kapott egy nagy rúgást a térdére. Ami a védekezést illeti, két felszabadítást és két szerelést láthattunk tõle, valamint passzainak a 93%-a ért célba, ami nem rossz mutató. Türelmesnek kell lenni vele szemben, hiszen ha újra formába lendül és kellõ önbizalommal rendelkezik majd, akkor ismét csillogni fog.

Xabi Alonso (8,5)
Tanárian játszott tegnap este (végre), bár feküdt neki a Levante játékstílusa, hiszen nem támadták le gyakran a vendégek, így mindig volt elég ideje és területe. Õ adta a legtöbb passzt a mérkõzésen, tette mindezt 93%-os pontossággal. 18 hosszú átadásából 16 volt pontos, tehát Xabi Alonso nevéhez méltó számokat produkált tegnap este. Nem bánnánk, ha mindig ilyen mutatókkal hozná le a mérkõzéseket.

Luka Modric (7,5)
Bár nem játszott annyira látványosan, mint az elmúlt idõszakban, egy-két szép megmozdulása így is akadt a mérkõzésen. A támadásokat nagyon hatékonyan támogatta, 90%-os pontossággal passzolt, valamint egy kulcspassz is fûzõdik a nevéhez. Remek formában van továbbra is, véleményem szerint az õ hiányát nem bírná el jelenleg a csapat. Az egyik legfontosabb építõeleme a jelen Real Madridjának.

Ángel Di María (8,5)
Zseniális mérkõzést játszott. Hihetetlen, hogy új szerepkörében mennyire fontossá vált a csapat számára. A nevéhez fûzõdik egy gólpassz, 72 passz, melynek 94%-a pontos volt, de kiosztott hat kulcspasszt is a társaknak. Di María is a kihagyhatatlan játékosok közé tartozik, hiszen ennyit senki sem dolgozna a csapatért. Rendkívül fontos a támadásépítésben, valamint õ az elsõ, aki labdavesztésnél rohan vissza védekezni. Csak így tovább, Ángel!

Gareth Bale (6)
Ismét nem róla szólt a mérkõzés. Keveset volt játékban, de ha nála volt a labda, akkor sem tudott érdemben hozzátenni a támadásokhoz. Az egyik legkevesebbet passzoló játékos volt tegnap, ráadásul többször is pontatlan volt. Sebességbeli fölényét nem tudta ezúttal érvényesíteni és lövései sem értek célba. Lesz még ennél sokkal jobb meccse is.

Karim Benzema (6,5)
Õ adta a legkevesebb passzt a mérkõzésen (ismét), de újfent jól mozgott a pályán, viszont most semmi nem jött össze neki. Látszólag most nem az önbizalmával volt baj, hiszen próbálkozott rendesen, csak egyszerûen nem volt szerencséje. Ettõl függetlenül jól mozgott, többször is folyosót nyitott CR elõtt, ráadásul passzainak 20%-a kulcspassz volt, ami azért szép mutató. A pontszám lehetett volna magasabb is, ha összehozott volna egy gólt is a helyzeteibõl. 

Cristiano Ronaldo (9)
A támadóhármasból tegnap egyértelmûen kitûnt, az eredményhez góllal és gólpasszal járult hozzá. Végig nagy kedvvel játszott, hiába próbálták többször is kemény szabálytalansággal megfogni. Nagyon jó formában tért vissza eltiltását követõen, góljának köszönhetõen pedig tovább növelte elõnyét a spanyol gólvadászatban. Nagy szükség van most az õ zsenialitására, de nincs kétségünk afelõl, hogy rá bármikor számíthatunk majd.

Cserejátékosok

Nacho Fernández (-)
Összesen tíz labdaérintése volt, passzainak 100%-a pontosan ért célba. Ettõl függetlenül (védõ)teljesítményét nem lehet értékelni.

Isco (-)
Igyekezett nagy lendülettel beszállni a mérkõzésbe, de a csapat már nem túlságosan törekedett egy újabb gól megszerzésére a spanyol középpályás pályára lépése után. Egy kulcspassza volt ugyan, de ez kevés ahhoz, hogy értékeljük.

Jesé Rodríguez (-)
Alig 10 perc és összesen három passz jutott most neki. Az egyetlen pozitívum, hogy egyel növelte a pályára lépéseinek számát. Amikor szükség volt rá, akkor bizonyított, így véleményem szerint több lehetõséget érdemelne.

 

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK