Ancelotti: Nem érdemeltünk vereséget

A Real Madrid egy kis szerencsével megtréfálhatta volna a Barcelonát a spanyol bajnokság hétvégi fordulójában, hiszen egy órán át folyamatosan irányította a mérkõzést, helyzetek garmadáját dolgozta ki, míg a katalán együttes ebben az idõszakban még az általuk eddig rendkívüli módon hangoztatott jobb labdabirtoklást sem tudta felmutatni. A második, semmibõl érkezett bekapott gól azonban megroppantotta a keményen küzdõ Real Madridot, így végül nem sikerült a fordítás. A bajnokság vége azonban még messze van, ezt a játékosok is tudják.

Ancelotti:
„Két igazán magas szinten álló csapat találkozott egymással. Az elsõ órában mi voltunk a jobbak, jól játszottunk. A második gólig ez így is maradt. Aztán sokkal nehezebb lett a helyzet. Az elsõ félidõt visszük magunkkal, ahol kiválóak voltunk; irányítottuk a játékot, elõl veszélyesek, hátul pedig szilárdak voltunk.”

„Végül egy kis higgadtság hiányzott az egyenlítéshez. Túl sok ötlet nélküli hosszú labdával operáltunk. Jó egy óránk volt, illetve még 30 nem olyan jó percünk. Tovább kell haladnunk ezen az úton, mivel a csapat rengeteget javult. Nehéz azt mondani, hogy a jobb csapat nyert.”

„Az elsõ órában mi voltunk a jobb csapat, az utolsó fél órában pedig a Barcelona kontrái ellenállhatatlanok voltak. Végül õk nyertek, de mindkét csapat érdemelt volna valamit. A Barcelona most négy pontos elõnyben van, de nem fogunk megállni.”

 

„A bajnokságnak még nincs vége. A Barcelona vezet, ahogy korábban mi. Bármi megtörténhet a futballban. Sokkal nehezebb dolgunk van most, de nem fogjuk elõtérbe helyezni a Bajnokok Ligáját. A bajnokság és a BL is egyformán fontos.”

„Jobb így, hogy megmutattuk, milyen eredményesen tudunk mûködni, ez a legutóbbi meccseinkrõl hiányzott. Folytathatjuk innen, önbizalmat meríthetünk a következõ bajnokikra és BL-meccsekre. Nem örülök a végeredménynek. Arra a csapatra van szükség, amelyik az elsõ órában mutatott játékot az egész mérkõzésen hozni tudja.”

„Voltak helyzeteink, de nem volt szerencsénk. Amikor egy csapat ilyen kiegyensúlyozott és megszerzi a vezetést, akkor hatalmas elõnyre tesz szert, hiszen kontrázhat. Nem volt fizikális gondunk, inkább mentális. Próbáltunk fordítani, de nem úgy, ahogy az elsõ órában játszottunk. Sokkal bonyolultabb dolgokkal próbálkoztunk.”

„Úgy játszottunk, mint ahogy mindig. Próbáltunk két négyes sort kialakítani védekezésben. Bale visszaállt védekezni, támadásnál pedig három támadóval mentünk elõre. Ahogy nekünk, úgy nekik is jó megoldásaik vannak a rögzített helyzetekre. Aztán Suáreznek épp elég területe volt, kihasználta a képességeit, hogy betaláljon. Nem gondolom, hogy védelmi hibák eredményezték a gólokat.”

„Cristiano Ronaldo egy igazán tökéletes meccset játszott. Keményen dolgozott, mindig veszélyes volt elõl. Veszélyesen lõtt, kapufája is volt. Ugyanazt a Cristianót láthattuk, mint bármikor.”

„Mindkét középsõ középpályás sokat dolgozott védekezésben és támadásban is. Modric és Kroos nagyon fontosak. Lehet, hogy a végére kicsit elfáradtak.”

Sergio Ramos:
„Egy olyan Madridot láthattunk, amely mindent beleadott, akinek az edzõje remekül felkészítette a csapatot. Több helyzetünk volt náluk az elsõ félidõben, egy kis szerencse hiányzott a kapu elõtt, amivel eldönthettük volna a találkozót. Ezek a meccsek mindig ilyenek, tudtuk, hogy nagyszerû csapat ellen lépünk pályára.”

„Az elsõ félidõben nagyon magas szinten játszottunk, bár a másodikban inkább õk irányítottak. Sajnáljuk, hogy nem tudtuk befejezni az akcióinkat. Négy pont igazából semmi, tovább harcolunk a bajnoki címért.”

„Ezek a meccsek mindenkitõl kivételes koncentrációt igényelnek, úgy a játékosoktól, mint a bíróktól. Mateu Lahoz egy olyan játékvezetõ, akit csodálok, bár megvannak a saját módszerei.”

„Korábbi éveim során azt tapasztaltam, hogy sosem szabad feladni. Veszítettünk már el bajnokságokat hét pontos elõnybõl, ahogy õk is. Fontos, hogy nyugodtak maradjunk, tovább dolgozzunk és azt a meccsritmust tartsuk, amit itt céloztunk meg, még akkor is, ha nem sikerült nyernünk.”

Modric:
„Nagyon jól játszottunk a második gólig. Sokkal jobbak voltunk, mint a Barcelona, két vagy három gólt is szerezhettünk volna az elsõ félidõben. Amíg be nem lõtték a második góljukat, nagyon jól védekeztünk és támadtunk, több gólt is szerezhettünk volna.”

„Ezután már nem voltunk ugyanaz a csapat, mint az elsõ játékrészben. A következõ meccseken arra kell törekednünk, hogy úgy játsszunk, mint az elsõ órában. Semmi nem dõlt el, sok pontért kell még játszani, a végsõkig harcolni fogunk. ”

„Talán a második góljuk egy mentális pofon volt a csapatnak. A fáradtság is szempont volt, hiszen minden labdáért harcoltunk. Büszkék lehetünk az elsõ 70 percben mutatott játékunkra, de ilyen a foci.”

Marcelo:
„A mérkõzés néhány szakaszában jobbak voltunk, az elsõ félidõben és a második félidõ elején a labdát is többet birtokoltuk, de végül õk voltak jobbak. Kulcsfontosságú meccs volt, mivel ha nyertünk volna, akkor eléjük kerültünk volna a tabellán, de még vannak hátra meccsek, tovább harcolunk.”

„Sosem fogjuk feladni, tovább küzdünk, gondoskodni fogunk róla, hogy a hibáinkat ne kövessük el újra. Most nem magunktól függünk, így sokkal nehezebb dolgunk van, de a végsõkig harcolni fogunk.”

Pepe:
„A labdarúgás ilyen, a Barcelona pedig egyetlen rögzített helyzetbõl betalált. Jól játszottunk az elsõ félidõben, a második gól pedig kivégzett minket.”

„Sokat kockáztattunk, a második gól után pedig nem maradt elég bizodalmunk a saját játékstílusunkban. Ekkor dolgozott ki a Barcelona több helyzetet, mi pedig sokkal inkább a szívünkkel akartuk megoldani a dolgokat, mint az eszünkkel.”

„Nem veszítettük el a bajnokságot. Hosszú még az út a végéig, tudjuk, hogy képesek vagyunk megnyerni azt. Minden meccset meg akarunk nyerni. Harcolni fogunk a végsõkig, ezt követeli meg a Real Madrid címere. Jó példa a tavalyi idény, ahol az utolsó meccsen dõlt el a bajnoki cím sorsa.”

„Tudtuk, hogy fontos lépést tennénk elõre, ha gyõznénk, de azzal is tisztában voltunk, hogy rengeteget kellene dolgozni, hogy bajnokok legyünk. Tovább dolgozunk. A végsõkig harcolnunk kell.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK