Egytõl egyig: Atlético Madrid – Real Madrid

A Real Madrid a visszavágón sem kegyelmezett és egy percig sem adott esélyt a fásult Atleticonak. Döntõben a csapat, Haste el final, vamos Real! Mi ismét megpróbáljuk a mérkõzés képe alapján, egy tízes skálán értékelni a játékosok teljesítményét, néhány statisztikai adattal kiegészítve. Mérkõzés utáni rovatunk következik.

Csapatok:
Real Madrid (7,5)
Alig telt el 15 perc a mérkõzésbõl, akár le is fújhatta volna a játékvezetõ. A Real Madrid ugyanis gyorsan kétgólos elõnyre tett szert, így az idegenben lõtt góloknak és a hazai pályán elért, 3-0 arányú sikernek köszönhetõen azokban sem maradt kérdés a továbbjutó kilétét illetõen, akik meglepetést szimatoltak. Ancelotti alakulata gyorsan pontot tett az ügy végére, ezt követõen csak az eredmény megtartására és a bekapott gól elkerülésére kellett összpontosítani, amit pedig sikerrel vitt véghez a csapat. Ronaldóék végig uralták a mérkõzést, 65%-ban birtokolták és folyamatosan járatták a labdát, olykor hosszú percekre eldugva azt a hazaiak elöl. A királyi gárda 667 passza rendkívül jó, 89%-os pontossággal vándorolt lábról lábra. Ugyan nem igazán kellett erõltetni a támadójátékot, mégis futotta 7 lövésre a fehér mezesek erejébõl, melyek közül 4 kaput is talált. Összességében tehát elmondható, hogy gond nélkül biztosította be döntõs szereplését a csapat, emellett pedig kiemelendõ, hogy a találkozó elõtt felmerült esetleges kérdések gyors megválaszolásával (0-2 már a 16. percben) lehetõség nyílt a lapokkal rendelkezõ játékosok cseréjére és a kevesebb lehetõséget kapó labdarúgók pályára küldésére is, ami szintén pozitív hozadéka a meccsnek.

Atletico Madrid (4)
Diego Simeone és csapata ismét csalódást keltõ teljesítménnyel rukkolt elõ. Már a kezdõcsapatok kihirdetése után látszott, hogy az argentin mester sem hisz a csodában. Diego Costa és David Villa hiányában igazi csatár nélkül küldte pályára csapatát, a két korai védelmi hiba pedig gyakorlatilag le is zárta a párharcot, Ronaldo könyörtelenül büntetett. Az Atlético amolyan “se íze-se bûze” focit játszott, a vörös-fehérek mindössze 35%-ban birtokolták a bõrgolyót és alacsony passz-számuk (mindössze 363 átadás) mellé is csak 77%-os pontosság társult. Kapura szinte teljesen veszélytelenek voltak, 13 próbálkozásukból mindössze 1 volt, mely el is találta Casillas kapuját. Az is beszédes statisztikai mutató, hogy lövéseik 77%-a a büntetõterületen kívülrõl érkezett. Mind a bajnokságban, mind a kupában botladoznak a matracosok, a BL közeledtével pedig ez a hullámvölgy komoly negatív következményekkel járhat.

Játékosok:
A Real Madrid legjobbja – Daniel Carvajal (8,5)
A fiatal jobb oldali védõ remek meccset játszott tegnap, mind védekezésben, mind pedig támadásban nagyon hasznos tagja volt a csapatnak. Három labdaszerzés, két fontos tisztázás és egy blokkolt lövés is szerepel statisztikai lapján. Sokat futva, végig koncentráltan futballozott, ezt bizonyítja 88%-os passzpontosság mutatója is. Igazán komplett labdarúgóvá érett és még mindig nem ért a csúcsra. Sok örömet fog okozni játékával a Real-drukkereinek, a jövõben is.

Iker Casillas (7)
A kapitány ismét kapott gól nélkül hozta le a meccset. Ugyan nem volt sok dolga, de feladatát hiba nélkül látta el. A második játékrészben egy nagy védést is bemutatott. Kapuja már 862 perce bevehetetlen, ez magáért beszél.

Sergio Ramos (7)
Pepe pihenhetett, míg a spanyol maradt a kezdõben, de régi-új társával is megtalálta a közös hangot, ismét jól látta el feladatát, bár az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy az Atlético játékosok nem nehezítették meg túlságosan a védelem dolgát. Egy blokkolt lövés és egy labdaszerzés került a neve mellé, majd Ancelotti mester 45 perc után lecserélte a eltiltás lehetõsége miatt.

Raphael Varane (6,5)
Jó volt újra kezdõként látni a francia válogatott fiatal csillagát, még jobb, hogy végig is tudta játszani a meccset. Látszik teljesítményén a kihagyás, még vissza kell rázódnia, akadtak pontatlan átadásai és néhol kicsit körülményesen is oldotta meg feladatát, de nem lehet rá panasz. Fejjátéka rendkívül hasznos volt a második félidõben, mikor a hazaiak egy-két beívelési kísérletét kellett hatástalanítani

Álvaro Arbeloa (6,5)
Öt szerelés, két labdaszerzés, két fontos tisztázás a válogatott védõtõl. Ez önmagában elég is lenne egy jó teljesítményhez a védelemben, de támadásban sajnos továbbra sem tud érvényesülni. A kapu elõtt ziccerben túl sokáig gondolkodott, így szerelni tudták. Ezt egy élesebb meccsen nem engedheti meg magának.

Xabi Alonso (7)
Sokat volt játékban, feküdt neki a lassú, tologatós foci. Nem kellett megerõltetnie magát és az Illarraval megerõsített középpályán védekezõ feladatait is könnyedén ellátta. Pontosan játszotta meg a labdákat, 83 passza 93%-ban került jó helyre.

Asier Illarramendi (7)
Alonsóhoz hasonlóan sokszor avatkozott játékba, szinte minden szituációból képes megjátszhatóvá tenni magát, remekül veszi észre a szabad területeket. Támadásban válalhatna többet is, de a mester minden bizonnyal direkt ezt a stílust kéri a nyáron igazolt középpályástól. Tegnap is jellemezte játékát a tõle megszokott precizitás, 72 átadása 94%-ban volt pontos.

Luka Modric (7)
A horvát válogatott játékmester ismét jól mozgatta a csapatot, próbált ugyan néha gyorsítani a támadásépítésen, de õ is jól tudta, hogy nincs szükség erre, így csak egy-két alkalommal kezdeményezett ritmusváltásokat. A neki jutó bõ egy óra elég volt arra, hogy két labdaszerzés is a neve mellé kerüljön illetve õ produkálta a legjobb passzpontosság mutatót a maga 96%-ával.

Cristiano Ronaldo (8)
Végre ismét betalált, ráadásul egybõl duplázni tudott. Ugyan mindkét gólt büntetõbõl szerezte, de ez semmit nem von le a portugál érdemeibõl. Sokat dolgozott mind támadásban, mind védekezésben, és azt sem szabad elfelejteni, hogy az elsõ tizenegyest épp õ harcolta ki. Természetesen a legtöbb lövés is az õ nevéhez fûzõdik, számszerint öt alkalommal vette célba a matracosok kapuját. Két gól és ismét egy jó teljesítmény 2013 aranylabdásától.

Gareth Bale (7)
A walesi sérülése úgy tûnik, hogy már a múlté. Próbált minél többet hozzátenni a csapat teljesítményéhez, és egy jó kényszerítõ után ügyesen harcolta ki a második tizenegyest. Mindemellett a bizonyítási vágy néha átcsapott öncélú játékba, többször kellene összjátékokat kezdeményeznie, hisz ezekbõl rendre veszélyes tud lenni a háromszögelések és kényszerítõk után.

Isco (6)
Nem feküdt neki a hamis kilences szerepköre. Nem igazán bírt a védõkkel és néhány kényszerítõt leszámítva súlytalan volt. Sokkal jobb százalékban kellene nyernie a párharcait, hogy csapata hasznára lehessen. Nem nyújtott vészesen rossz teljesítményt, de ennél sokkal többet várunk a fiatal spanyol válogatott játékostól.

Cserejátékosok:
Nacho (6,5)
Egy egész félidõ jutott neki Ramos helyén, és egy kezdeti bizonytalanságot leszámítva jól oldotta meg feladatát. Helyes döntés volt Ancelottitól, hogy élesben is kipróbálta a Nacho-Varane párost. Az összhang megvolt a franciával és jól kiegszítették egymást, bár komoly veszélyt nem jelentett rájuk az ellenfél.

Casemiro (6,5)
Változatlanul azon a véleményen vagyok, hogy több lehetõséget érdemelne. Modric helyére érkezett és jól szûrte az Atlético támadásait. Labdabiztos volt, nem ment bele felesleges, kockázatos szituációkba, de közben határozottan avatkozott játékba, amikor erre volt szükség.

Jesé (6,5)
Járt neki is a pihenõ, de azért a meccs hajrájában pályára küldte Ancelotti mester. Ugyan nem volt sokat játékban, de két, egy az egy elleni párharcot is könnyednén nyert meg, és minden passza pontos volt.

Játékvezetõ:
Alberto Undiano Mallenco (7)
Összességében nem tudhat rossz mérkõzést magáénak a sporttárs, nem volt egyszerû feladata, mégis jól kézben tartotta a találkozót. Ami hibaként róható fel a sípmseternek, az a sárga kártyák alkalmazása, ugyanis mindkét megítélt büntetõnél elmaradt a jogos sárgalapos figyelmeztetés, míg akadt olyan lap, melyet nem kellett volna felmutatni a második játékrészben. Ne legyünk azonban elégedetlenek, soha rosszabb teljesítményt Real meccseken.

Forrás: penamadridista.hu; whoscored.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK