Chicharito: Nem tudni mit hoz a holnap, talán bejelentik, hogy aláírtam a Real Madridhoz

A Real Madrid támadójával José Ramón de la Morena készített interjút az El Larguero rádiómûsorban. A mexikói játékos beszélt az ezt megelõzõ nehéz idõszakról, elemezte a különbséget Ancelotti és Van Gaal között, valamint sok, eddig nem ismert részletet is elárult magáról.

Két hónappal ezelõtt még te voltál az elfelejtett játékos, aki a padon ült…
Igen, de nagyon türelmes voltam, nem veszítettem el a hitem. Ilyen az egész életem. Mindig az árral szemben úsztam. Már bizonyítottam, hogy az vagyok, akinek mutatom magam. Köszönettel tartozom Istennek, a dolgok mindig megoldódnak. Nem vagyok olyan, aki beletörõdik a helyzetébe. Ha játszom öt mérkõzésen, akkor tíz vagy húsz meccsen akarok pályára lépni… Néhány meglehetõsen komplikált hónapon vagyok túl, ahogy azt már kifejtettem egy mexikói interjúban.

Depressziós voltál?
Több mint depressziós, frusztrált, mivel segíteni akartam a csapatnak. Nem túl jó ebben a helyzetben lenni. Ezt különösebb szándék nélkül mondom. Emlékszem a szüleimre és a húgomra, akik velem tartottak erre az európai kalandra. Az unokatestvérem, Paola, aki Tabascóban él, sokat segített nekem, amikor a dolgok rosszul mentek. Azt kérdeztem magamtól: ’Tényleg vagyok olyan tehetséges, hogy a Real Madrid játékosa legyek?’  Õk azt mondták: ’Ne hülyéskedj! Ha itt vagy, az azért van, mert itt kell lenned.’ Most boldog vagyok.

A titok tehát az, hogy türelmesnek kell lenni és kibírni a nehéz idõket?
Nagyon vallásos vagyok, számomra Isten jelenti a mindent. Azok számára, akik nem hisznek benne, az a fontos, hogy jó, tisztességes emberek legyenek, ne ártsanak senki másnak az álmaik megvalósításához szükséges törekvésekkel. Az, hogy a Real Madrid játékosa vagy és a Bajnokok Ligájában játszol, nem tesz téged jobb emberré egy olyan gyereknél, aki még iskolába jár. Én csak megélem az álmom. Futballista szerettem volna lenni már édesanyám méhében is. Javier Hernándezként jöttem a világra és Javier Hernándezként fogok távozni is, aki nem más, mint egy emberi lény.

Változott a státuszod az öltözõben?
Nem. Amikor nem játszottam rendszeresen, úgy kezeltek, mint a keret bármely tagját. Itt mindenki egyforma, a harmadik számú kapustól Cristiano Ronaldóig. Keylor a legjobb barátom.

A Bernabéunak egy kicsit másképp kell most viszonyulnia hozzád?
Nem. Arra fókuszálok, amit tennem kell. Semmi másra nem figyelek.

A Bernabéu közönsége különösen igényes…
Ez természetes. A szurkolók szimbolizálnak mindent, amit ez a klub jelent. Az elvárt szint a lehetõ legmagasabb.

Aggódsz amiatt, hogy Bale és Benzema visszatérésével ismét háttérbe szorulsz?
Ez a futball része. Itt vagyok vagy sem, a hibaszámom minimális volt. Nem én állítom össze a kezdõcsapatot, nem választhatom magam. Megértem ezt, hiszen világklasszis kerete van a Real Madridnak és csak 11 ember játszhat. Minden, amit tehetünk, hogy játszunk vagy várunk. 

Van Gaal azt mondta, hogy a helyzeted nem változott a góljaid ellenére sem…
Nem tudom, hogy mondta-e vagy sem. Egy angliai újság írt néhány megjegyzést közvetlenül a derbi elõtt, olyan dolgokat is állítottak, amiket nem mondtam. Ha Van Gaal ezt mondta, akkor ez az õ véleménye, amit tiszteletben kell tartani. Cristianót vagy Messit sem imádja mindenki a világon, akkor képzeld el azt, hogy milyen érzés nekünk, akik több lépéssel is alattuk vagyunk a skálán.

Van Gaal sokkal másabb, mint Ancelotti?
Igen, nagyon különbözõek. Ancelotti többet kommunikál velünk, sokkal nyugodtabb. Van Gaal kedveli a szokásokat, az idõbeosztást és mindig nagyon merev. Nagyon szigorú fegyelmet tart. Ancelotti sokkal jobban hasonlít Fergusonra, sokkal szabadabb.

Milyen különbségeket vettél észre a Manchester United és a Real Madrid között?
Mindkét klub benne van a világ öt legjobb csapatában. A spanyol kultúra teljesen más, mint az angol, de mindkét csapat nagyon sok trófeát nyert már, ennek pedig oka van.

Babonás vagy?
Nem, de úgy gondolom, hogy mindenki az valamilyen szinten. Csak ugyanazokat a dolgokat csinálom, amik boldoggá tesznek.

A gólszerzés megszállottja vagy?
Nem. Sajnos az én szakmámban sok olyan ember van, aki csodálatos dolgokat mond rólad csak azért, mert szereztél egy gólt. Azonban ha volt egy kiváló meccsed, amelyen nem sikerült betalálnod, némileg gyengébbnek látják azt. Debütálásom óta mindig megbirkózom a gólszerzéssel. Nem sikerült betalálnom a Málaga vagy az Almería ellen, de elégedett voltam a teljesítményemmel. 

Cristiano megszállottja a gólszerzésnek?
Oka van annak, hogy õ a világ legjobbja. Soha nem elégedett, mindig többet akar. Ha nem ilyen lenne a mentalitása, nem lenne képes arra, hogy a legjobb legyen.

Mérges, ha nem passzolsz neki?
Nem. Az Almería ellen két fehér mezes játékost is láttam a tizenhatoson belül, végül Arbeloa ért elsõként a labdához.

Egy 40 méteres futóversenyen Bale-lel és Cristianóval szemben utolsó lennél?
Azt hiszem, talán igen, de csak egy milliméterrel (nevet).

Mekkora összegrõl szól a kivásárlási záradékod? 10 vagy 20 millió?
Ez egy olyan kérdés, ami a vezetõségre tartozik. Õk tudnak mondani egy összeget, aztán hogy magasabb-e vagy alacsonyabb… Ezért van ügynököm! (nevet).

Nehéz együtt élni egy sportújságíróval?
Nem. Miért lenne? Talán neki nehéz együtt élni Javier Hernándezzel. Nem a karrierünk miatt vagyunk együtt.

Kitõl kapod a legtöbb támogatást az öltözõben?
Ramos és Pepe rengeteget segít nekem, ahogy Arbeloa is, jó barátságot ápolok velük. Sergio és Pepe mindig bátorítanak, ha nem kapom meg a lehetõséget.

Zavarna, ha nem lennél a Real Madridnál a következõ szezonban?
Elkezdtem játszani, de nem tudom, hogy mi fog történni holnap. Talán bejelentik, hogy aláírtam a Real Madridhoz vagy elmegyek egy másik klubhoz. A világ legjobb klubjában vagyok, a jövõ az utolsó dolog, ami az eszembe jut. Élvezem a pillanatot.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK