Ancelotti: Jövõre újra próbálkozunk

A Real Madrid hiába gyõzött Barcelonában, az Atlético Madrid nem gördített akadályt Messiék ünneplése elé, így a bajnoki idénynek immár matematikailag is vége.

Ancelotti:
Hogy foglalná össze a bajnoki idényt?
Elõször is gratulálni szeretnék a Barcelonának és a kollégámnak, Lius Enriquének a bajnoki címhez. A szezonunk összképe nem pozitív. Madridban mindig a gyõzelemre játszunk, ezt most nem sikerült elérnünk. Nagyszerû õszi szezonunk volt, de az idény második fele nehézre sikeredett, a remek õsz pedig nem volt elég a bajnoki címhez.

Mit gondol a mai meccsrõl?
A csapat jól reagált. Jó volt a hozzáállás, de nem volt könnyû helyzet, szóval köszönöm, amit tettek és az erõfeszítéseiket. A csapat profin játszott, végig felemelt fejjel.

Az egyetlen jó hír ma este az, hogy Cristiano a mesterhármasának köszönhetõen esélyes az Aranycipõre és a gólkirályi címre.
Cristiano haszonélvezõje volt a csapat jó hozzáállásának, de nem õ volt az egyetlen, aki jól játszott. Õ volt az, aki a csapattársak munkájából eredményt faragott.

A Madrid problémája az, hogy túl sok támadó szellemû középpályással játszik?
A sérülésekért megbûnhõdtünk, különösen Modric esetében; de Iscóval, Jamesszel és Kroosszal a soraiban a csapat jól játszott. De az, hogy ilyen sokáig vártunk egy játékosra, nem tett jót nekünk.

A BL-ben eredményes volt, de a bajnokság nem sikerült jól az elsõ két évében. szeretne a következõ idényben is a kispadon ülni, hogy újabb esélye legyen a gyõzelemre?
Mint mindig, szeretném megnyerni a legfontosabb tornát, a Bajnokok Ligáját és persze a bajnokságot is. Idén közel voltunk hozzá, jövõre pedig újra fogunk próbálkozni.

Butragueño:
Bajnokság: „Gratulálok a Barcelonának, akiknek nagyszerû tavaszi idényük volt. Mi megtettük, amit kellett, jó eredményt értünk ma el, ez volt a kötelességünk.”

Elemzés: „A gyõzelemért harcolunk, ha pedig nincs így, akkor nem vagyunk boldogok. Az elmúlt héten megérdemeltük volna a gyõzelmet a Valencia és a Juventus ellen is, de nem volt szerencsénk. Nagy erõfeszítéseket tettünk, de nem értük el a célunkat.”

Sérülések: „Voltak komoly sérülések, amelyek talán befolyásolták a dolgokat, hiszen fontos játékosok hiányoztak, akik egyébként remekül teljesítettek.”

Folytatja Ancelotti? „Nem most van itt az idõ errõl beszélni. És nem is ez a megfelelõ hely. Még van hátra egy mérkõzés, arra kell készülnünk.”

Varane:
„Sosem dobtuk be a törölközõt. Az utolsó pillanatig 100%-ot adtunk bele, a Getafe meccsen sem lesz másképp. Meg akartuk nyerni a címet, de ezt néha lehetetlen elérni. Mindent beleadtunk, ez egy profi keret.”

„Voltak kulcsfontosságú pillanatok az idény során, amikor nem tudtunk rendkívül fontos pontokat megszerezni, ráadásul néha egy kis szerencse is hiányzott. Gratulálnunk kell a bajnoknak, mivel remekül teljesítettek. Jövõre megpróbálunk nyerni.”

Marcelo:
„Minden lehetségest megtettünk a bajnokság megnyerése érdekében, a végsõkig küzdöttünk, de nem sikerült. Gratulálnunk kell a Barcelonának.”

„Most már a következõ meccsre kell koncentrálnunk, tisztelnünk kell a Real Madrid mezét, azt pedig meglátjuk, hogy jövõre mi történik. Tavaly remek idényt zártunk, idén pedig az utolsó pillanatig harcban álltunk.”

„Ancelotti mesternek szerzõdése van a Real Madriddal. Remélem, hogy marad, remek edzõ. Újra kell töltõdnünk, jövõre pedig tovább kell küzdenünk. Mindent meg fogunk tenni, hogy bajnokok legyünk.” 

Keylor Navas:
„Jól éreztem magam, a csapat pedig remek munkát végzett. A célunk a bajnokság megnyerése volt, most pedig tanulnunk kell a hibáinkból. Remélem, jövõre sikerül nyernünk.”

„A lassítás megtekintése után meg vagyok gyõzõdve arról, hogy szabálytalankodtak velem szemben. Az ellenfél a karját belém vájja és ellök. Mindenkinek a saját munkájával kell foglalkoznia. Az ilyen dolgok elõfordulnak a futballban, néha a legjobb döntés az, ha nem foglalkozunk vele.”

„Sosem volt a fejemben az, hogy csere akarjak lenni, bár az igaz, hogy nehéz évem volt, én pedig a lehetõ legjobban kezeltem a dolgot, profi voltam. Amikor játszottam, megpróbáltam a legjobbamat nyújtani. A hozzáállásom és az elszántságom segített abban, hogy tovább menjek.”

„Remélem, hogy a következõ év más lesz, a kezdõ csapat tagja lehetek. Még van öt év a szerzõdésembõl, pozitívan gondolkodom. Nehéz, de nem adom fel, remélem, hogy a lehetõség jönni fog. A verseny jó, mivel segít jobbá válnom.”

„Nem szeretem, ha a csapattársaimat fütyülik. Egy csapat vagyunk, csak a céljainkra kell koncentrálnunk és csapattársakként kell kezelnünk egymást.”

Forrás: realmadrid.com, AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK