David de Dilemma

Az AS újságírója a spanyol kapus átigazolásával kapcsolatos kérdéseket fejtegeti. Miket mérlegelhet De Gea?

David de Gea fontos döntés elõtt áll. Vagyis néhány fontos döntés elõtt. Az elsõ az, hogy mikor írjon alá egy új szerzõdést. Most, vagy jövõ nyáron, amikor lejár a jelenlegi kontraktusa a Manchester Uniteddel? A kérdés már megválaszolásra került: idén nyáron rendezni akarja a jövõjét. Az, hogy a jelenlegi helyzetben megkezdje a Unitednél szerzõdésének utolsó évét, szükségtelen, és negatívan hat a felekre. A szurkolók szemével nézve támadható lenne azzal, hogy több pénzért cserébe vált, vagy azzal, hogy már aláírt más klubhoz. Ezt a játékos el akarja kerülni.

A második kérdés egészen nyilvánvaló. Maradjon a Unitednél, akik készek emelni a fizetésén, vagy menjen a Real Madridhoz, még akkor is, ha esetleg kevesebbet keresne? A Real Madrid már döntött. Amikor a klubot olyan ügynökök hada kereste fel, akik a világ legjobb kapusait képviselik, a válaszuk egyértelmû volt: „De Geát akarjuk.”

Az ár. A Madrid nem fog 30 millió eurónál többet adni érte, bár azzal tisztában vannak, hogy ezt valószínûleg ki kell fizetniük. Mindenesetre De Gea szóban sem mondott igent sem a Madridnak, sem ügynökének, Jorge Mendesnek, sem pedig a Unitednek, így a Madrid nem biztos abban, hogy mi lesz a játékos végsõ döntése. Azt tudjuk, hogy a spanyol csapat minden tõle telhetõt meg fog tenni azért, hogy meggyõzze a váltásról.

A harmadik kérdés pedig nem más, mint Casillas. A múltban esetleg érdekes lehetett volna az, hogy õ az állandó kezdõ, de De Gea most nem akarja függõvé tenni a jövõjét a Madrid kapitányától. Hihetetlenül tiszteli Casillast, és még akkor is átigazolna, ha Iker marad. Elfogadná a kihívást. Egy ilyen verseny a kezdõbe kerülésért mind Casillasnak, mind De Geának fejlõdési lehetõséget biztosítana, aki ráadásul jól ismert nyugodt természetérõl, így biztosan nem lenne ideges egy ilyen helyzetben. Ugyanakkor De Gea rendkívül hálás a Unitednek, amiért az elsõ néhány rendkívül nehéz hónapjában kitartottak mellette, amikor nehezen tudta megvetni a lábát egy új klubhoz és egy új bajnokságba kerülve.

 

Az, hogy De Gea barátnõje és családja Madridban van, a hazatérés még akkor is rendkívül vonzó lehet, ha a múltjában ott van az Atlético Madrid, ami jelenleg nem lehet akadály.

Mindeközben Luis Van Gaal nem segíti az ügyet. Ahelyett, hogy gyõzködné a játékost a fontosságáról, arról beszél, hogy a Unitednek megfelelõ pótlásról kell gondoskodnia. Cech és Begovic neve is felmerült. Vagyis a dilemma az, hogy maradj-e egy klubnál, ahol jó úton haladsz, hogy klublegenda váljon belõled, vagy hazatérj és a világ egyik legnagyobb klubjában játssz, ahol elsõ számú kapus lehetsz a következõ évtizedben. Jelenleg mindannyian a döntésre várunk, ami vélhetõen nagyon hamar megszületik.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK