Ancelotti: Ha nem maradhatok, tartok egy év szünetet

Lezárult egy újabb idény, a Real Madrid pedig egy 7-3-as gyõzelemmel búcsúzott a 2014/15-ös szezontól. A mérkõzés után Carlo Ancelotti, James, Nacho, Marcelo, Illarra és Odegaard álltak a sajtó rendelkezésére.

Ancelotti

A lelátóról nézte a meccset eltiltás miatt: „Nem szeretek a lelátón ülni. Szerettem volna a padon lenni. A szurkolók nagy szeretetet mutattak az irányomba. A csapat nagyszerûen teljesített. 92 ponttal fejeztük be az idényt, ez pedig igen szép szám, azonban nem volt elég a bajnokság megnyeréséhez.”

Hírek a klubtól: „Még nem beszéltünk. Hétfõn vagy kedden lesz egy találkozónk.”

Iker kifütyülése és éltetése: „A végére a szurkolók megértették, hogy mennyire fontos Casillas a klub számára. Jobb késõn, mint soha.”

Búcsú a játékosoktól: „Beszéltem velük, mert ez volt az utolsó mérkõzés. Megköszöntem nekik az erõfeszítést, amit a csapatért tettek az idényben jó és rossz idõkben egyaránt. Az elképzelésem a jövõmrõl egyértelmû: vagy itt maradok, vagy egy év szünetet tartok.”

Gondolt-e erre korábban: „Igen, mert ilyen a futball. A Madrid igényes, normális, hogy megkérdõjeleznek, ha a szezon egy része nem a terveknek megfelelõen alakult. Ez része a munkámnak. Tavaly megnyertük a Tizediket, de ez az idény más volt. Nem feledem a tavalyi évet, ahogy ezt sem. Mindent figyelembe kell venni, minden történést értékelni kell.”

Az idényrõl: „Ezt már sokszor megbeszéltük. Januárban és februárban volt három nagyon fontos sérültünk. Pontokat veszítettünk a Villarreal és az Athletic Bilbao ellen.”

Arról, hogy csalódott-e amiatt, hogy az elnök még nem közölte a döntését: „Nem hiszem, hogy bárki is sietne. A klub egy igazságos döntésen gondolkodik. Várok, mivel nem sietek.”

Mikor beszélt utoljára Florentinóval? „Kedden egy, a Microsoft által szervezett eseményen.”

Az eltiltásának megfellebbezésérõl: „Nem fellebbeztük meg a döntést, mert úgy tûnt, hogy nem fogadnák el sehol. Nem volt szükséges fellebbezni.”

Üzenet a játékosoknak: „Az idény végéig profik voltak. Hatalmas erõfeszítéseket tettek.”

Arról, hogy jó lenne-e folytatni: „Ez egy személyes vélemény. Maradni szeretnék. Ha azt mondják, hogy nem maradhatok, akkor nem leszek boldog. Ezek a dolgok megtörténnek a szakmámban, nem ez lenne az elsõ alkalom, és nem is az utolsó, de még mindig bízok magamban.”

Visszatérés a Milanba: „Hálás vagyok Berlusconinak, de nem folytatom, tartok egy kis szünetet.”

James

A mérkõzésrõl és az idényrõl: „A csapat jól játszott, megérdemelt gyõzelem volt. Boldog vagyok az elsõ évem miatt. Trófeákat is akartam, közel álltunk a bajnokság és a Bajnokok Ligája megnyeréséhez, de azt hiszem, hogy a szerencse nem volt a mi oldalunkon. A következõ idényben fogunk nyerni különbözõ dolgokat. Ami engem illet, jobb akarok lenni. Január és március között sok játékosunk esett ki, de mindenbõl tanulnunk kell, jobban kell csinálni a dolgokat. Szeretek napról napra tanulni, megvannak a céljaim.”

Casillasról: „Iker emblematikus játékosa a klubnak, tisztelni kell õt, hiszen sok címet szerzett a csapatnak.”

Marcelo

A mérkõzésrõl: „Három gólt kaptunk az elsõ félidõben, aztán sikerült irányítanunk a meccset, jó futballt játszottunk. Még nem pihenek, hiszen csatlakoznom kell a nemzeti csapathoz. Úgy fogok visszatérni, ahogy mindig, hogy segítsek a Real Madridnak.”

A szezonról: „Minden idényben a tõlem telhetõ legjobbat próbálom nyújtani a csapatért. Nem nyertünk semmit, de harcoltunk a végsõkig. Nyilvánvalóan nem vagyok boldog. Mindent lehetséges dolgot megtettünk.”

Nacho

A mérkõzésrõl: „Ez jó módja volt annak, hogy befejezzük a szezont. Tudtuk, hogy ez egy olyan meccs, amin túl kell lennünk, most már a következõ szezonra kell koncentrálnunk. Mi vagyunk a világbajnokok és a szuperkupa gyõztesei. Nem vagyunk túlságosan elégedettek, de tudjuk, hogy mindent beleadtunk. Januártól a dolgok nem úgy alakultak, ahogy szerettük volna, de a lehetõ legkeményebben dolgoztunk, most már a következõ idényre kell koncentrálnunk.”

Cristianóról: „Nincsenek szavak rá. Egy igazi gólvágó, a legjobb. Minden találatot megérdemel, amit szerez.”

Odegaardról: „Boldog vagyok miatta. Remélem, hogy még nagyon sok mérkõzést játszik a Real Madridban.”

Casillasról: „Nem érdemli meg azt, ami vele történik. A Real Madrid szimbóluma. Egy példakép az akadémia játékosai számára. Maradni szeretne.”

Odegaard

A debütálásáról: „Kicsit ideges voltam amiatt, hogy ennyi ember elõtt kell játszanom, de megpróbáltam élvezni a pillanatot. Ez egy különleges nap, nagyon büszke és boldog vagyok. Voltak igazán jó pillanatok az elsõ idényemben, jól érzem magam.”

Illarramendi

A mérkõzésrõl: „Ez egy jó alkalom volt a szezon lezárására. Õrült meccs volt, de a végén nyertünk, boldogak vagyunk. A csapat hálás, hogy van egy olyan játékosa, mint Cristiano Ronaldo.”

Az edzõrõl: „Azt mondta, hogy nagyon büszke az egész csapatra, de nem búcsúzott el. Elvileg van egy szerzõdése, ha a klub nem mond semmit, akkor maradni fog. Ez az év nem volt tökéletes, de az elõzõ igen.”

Forrás: AS, realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK