Iker Casillas: Soha nem tudnám elképzelni magam a Real Madrid ellen

Iker Casillas José Ramón de la Morena éjféli élõ adásának vendége volt tegnap, mely során egy exkluzív interjú készült a Bernabéu-stadionban. A Real Madrid kapitánya mesélt emlékeirõl, az idei idényrõl, de több részletet elárult a jövõjét illetõen is.

Elsõ mérkõzés a Bernabéuban: „Egy barátságos mérkõzés volt, 17 éves voltam. A második félidõben érkeztem. Valerón és Fresnedoso gólt lõttek nekem. A pályára lépés egy ajándék volt számomra, olyan, mint megnyerni egy luxusutazást. Biztos voltam benne, hogy az emberek azt gondolták, ‘Ki ez a srác a kapuban…’. A tapasztalat idõsebbé tesz. Mindig érzelmek kavalkádja fog el, amikor a játékos kijáróban vagyok, tudom, hogy ez egyfajta kiváltság. A felelõsség nagy. Amikor meghallod a neved a hangosbemondóban, rengeteg dolog jut eszedbe, minden olyan dolog, amit meg kellett tenned azért, hogy itt lehess.”

Lámpaláz: „Ahogy öregszel, az idegeid egyre rosszabbak lesznek, de ez egy jó dolog. A pulzusom elkezdi a versenyzést. Az elsõ labdaérintés nagyon fontos. Ha ezen sikeresen túl vagy, az növelheti az önbizalmad.”

Különös történetek: „Mindig nagy a feszültség, az emberek figyelnek téged. A nyomást egy, Agustín Herrerínre vetett mosollyal enyhítem.”

Egy éjszakai interjú a Bernabéu egyik kapujában: „Nem vagyok hozzászokva ahhoz, hogy én itt vagyok éjszaka, de senki más nincs. Nagyon békés látni egy olyan stadiont, mint ez. Van egy nagyon rossz emlékem errõl a kapuról, egy Bayern München elleni mérkõzésrõl. Ebben a kapuban álltam, amikor elveszítettük a tizenegyes párbajt a bajorok ellen.”

Kihívások: „Olyasvalaki vagyok, aki élvezi a kihívásokat. Talán azért, mert bika vagyok. Túljutottam az akadályokon ebben az idényben, és az azelõttiben is.”

Raúl távozása: „Nem hasonlítom magam hozzá. Keresztülmentem egy olyan idõszakon, amikor nagyon rosszul éreztem magam, mivel reflektorfényben voltam, de szembenéztem vele. Jól érzem magam. Ha a dolgok másképp alakulnak, távoztam volna. Óriási a nyomás.”

Ancelotti menesztése: „Ez egy igényes klub. Az elnök és az igazgatóság a legjobb döntést hozta, de köszönetet kell mondanom mindenért, amit Carlo értem tett, még akkor is, ha az elsõ idényemben dühös voltam, amiért nem játszottam gyakran. Elbúcsúztam tõle szombaton és sok szerencsét kívántam neki. Hálás vagyok, nagyon becsületes ember, Remélem, minden jól alakul számára. A legjobbakat kívánom neki, ez az õ otthona.”

A játékosok véleménye: „Ez pozitív volt Carlo számára. Cristianónak megvan a saját véleménye és egy régóta fennálló kapcsolata van a mesterrel. Megértem az üzenetét.”

Háttérbe szorult a cserepadon: „Mourinho irányítása alatt sérülést szenvedtem, a csapattársam pedig jól teljesített. Ez minden. Nem érdekel, hogy mi hangzott el a médiában. Ezután Ancelotti Lópezt választotta elsõ számú kapusnak. Nehéz volt, de a Bajnokok Ligája döntõjében elkövetett hibám ellenére egy jó idény volt. Sok jó pillanatom volt.” 

Melegíteni a padot: „Ez már megtörtént velem Del Bosque irányítása alatt is, viccelõdtem már vele errõl. Nagyon fiatal voltam, 20 éves, ez pedig érettebbé tett. Kihívásként tekintettem arra az idõszakra. Azt hittem, hogy elveszíthetem az esélyem, és kölcsönadnak, mert César nagyszerû kapus volt. Aztán jött a világbajnokság és újra játszhattam.”

Nyugalom: „Egy nyugodt ember vagyok. A végsõkig kontrollálom az érzelmeimet.”

Legszebb emlék: „Amikor a szurkolók a nevemet skandálják. Elõször egy Barcelona elleni, 3-0-s gyõzelem alkalmával történt meg, amikor Roberto Carlos igazi bombagólt lõtt.”

Rafa Benítez: „A Madrid U19-es csapatát irányította, amikor az U12-es csapatban voltam. Késõbb ismertük meg egymást.”

Arbeloa: „A kapcsolatunk egy példája a szakmai tiszteletnek. Mindketten a legjobbat akarjuk a csapatnak.”

Árulónak gondolták: „Ez ostobaság. Del Bosque azt mondta, hogy ha valaha is problémák vannak a nemzeti csapatban, azt el kell intézni. Ez egy feszült telefonhívás volt. Beszéltünk Xavival, ahogy Puyollal is. Egyáltalán nem volt problémám azzal, hogy felhívom õket azért, hogy rendezzük a feszült dolgokat. Én vagyok a nemzeti csapat kapitánya. Egyetértettünk abban, hogy rossz képet festettünk magunkról. Késõbb, amikor a válogatottnál voltunk, kávéztunk egyet, a helyzet pedig ismét nyugodttá vált. Áruló? Miért? Ha ez bosszantotta a madridistákat, sajnálom.”

Mourinho: „Beszéltünk, mielõtt megsérültem, amikor csere voltam két vagy három meccsen. Egyfajta ébresztõt adott nekem, azt mondta, hogy nem fókuszáltam eléggé a meccseinken. Azt mondta, hogy kövér vagyok, formán kívül… Úgy döntöttem, hogy tartom a számat, nem zengek ódákat errõl. Nem bántam meg. Ugyanezt tenném most is.”

Nem volt meg a kémia Mourinho és közte: „Megromlott a kapcsolatunk. Amikor megnyertük a bajnokságot, kapitányként meg akartam vitatni a dolgokat, tisztességesen. A kapcsolatunk fantasztikus volt a 2012-es Európa-bajnokságig. Szeptemberre ez megváltozott. Késõbb pedig megsérültem.”

Kifütyülés: „Néha dühösen mentem haza, de soha nem sírtam. A Real Madrid a legjobbat követeli tõled, az igények napról napra növekednek. 16 évet töltöttem az elsõ csapatban, 25-öt pedig a klubnál. Ha a teljesítményed egy erõs 8-as, nem csökkenhet 7,5-re.”

A szurkolók, akik kifütyülték: „Azok pártjára állok, akik megtapsoltak minket. Megértem azokat, akik fütyültek, mivel én is hasonlítok rájuk. Mindannyian azt akarjuk, hogy a Real Madrid nyerjen.”

Beszélgetés José Ángel Sánchezzel: „Megkérdeztem tõle, hogy mi a helyzet. Azt mondta, a klub azt akarja, hogy maradjak.”

Egy másik kapus szerzõdtetése: „Ha De Gea érkezik, üdvözölve lesz. A verseny egészséges. Nincs olyan kikötés a szerzõdésemben, amely kimondja, hogy elsõ számú kapusnak kell lennem. Versenyeznünk kell majd egy helyért, ahogy a válogatottban is tesszük. De Gea egy nagyszerû fickó, a jelen és a jövõ kapusa. Tudja kezelni a nyomást, jót tett neki a tapasztalat, amit Manchesterben szerzett.”

Florentino érdeklõdik kapusok iránt: „Florentino egyszer megkérdezte tõlem, hogy ha rajtam múlna, melyik kapust szerzõdtetném. A spanyol hálóõröket preferálom: Sergio Rico, Asenjo és De Gea. Jelenleg De Gea a legjobb hármójuk közül.”

Elege volt az egészbõl: „Voltak olyan napjaim, amikor komolyan fontolóra vettem, hogy hagyom az egészet, de a következõ nap, amikor felkeltem, már másképp láttam a helyzetet.”

A legjobb fénykép: „Amikor megnyertük a bajnokságot Capellóval. Sírtam. Azelõtt három évig nem nyertünk egyetlen trófeát sem.”

Kedvenc védése: „Azok, amiket a Bayern, a Manchester United és az Athletic Bilbao ellen mutattam be. Egy nap megmutatom majd ezeket a fiamnak, Martínnak.”

Legfélelmetesebb támadók: „Eto’o mindig sok gólt lõtt nekem. Felbosszantott engem. Messi szintén tiszteletet érdemel.”

A legjobb védõk: „A legjobb középsõ védõ? Ramos. Mindene megvan, egy igazi vezér. Aztán ott van Hierro is, õ volt a mi Beckenbauerünk.”

Visszavonulás: „Ha vigyázol magadra, kapusként akár 39 éves korodig is játszhatsz. Cañizares, Buffon és Palop jó példa erre.”

Érzelmes búcsú Gerrardtól és Xavitól: “Kicsit féltékeny voltam a búcsú miatt, amit kaptak, de azért nem túlzottan, hiszen én nem megyek sehová. Boldog voltam miattuk, hiszen megérdemelték.”

Másik csapatban a Real Madrid ellen: „Soha nem tudnám elképzelni magam a Real Madrid ellen. Túlságosan furcsa lenne.”

Jövõ: „A legjobb még csak most jön.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK