A Real Madrid búcsúzik Iker Casillastól

A Real Madrid C. F. és az FC Porto megállapodást kötött Iker Casillas átigazolásáról. A klub levél formájában köszönt el a 725 mérkõzést maga mögött tudó legendától.

A Real Madrid számára a mai nap mindenekelõtt a háláról és az elismerésrõl szól. Nem csak a klub egyik legjobb kapusa távozik ma. Ma elhagyja a csapatot a Real Madrid és a spanyol labdarúgás történetének legkiválóbb hálóõre.Ebben a búcsúban benne van milliónyi érzés, egy reményekkel, álmokkal, önfeláldozással, erõfeszítéssel és egyedülálló diadallal teli emlékkép.

Iker Casillas még nagyobbá tette ezt a címert. Õ volt a kapitányunk és itt formálódott legendává azok után, hogy mindössze kilenc évesen megérkezett a csapathoz.

A Real Madrid 113 éves, és Casillas 25 esztendõn át védte a mezünket. Ez alatt az idõ alatt az egyik legfontosabb játékossá vált, s színtõl, elkötelezettségtõl függetlenül elnyerte a világ futballrajongóinak tiszteletét, csodálatát és szeretetét. Három Bajnokok Ligája, egy klubvilágbajnokság, két Interkontinentális-kupa, két Európai-szuperkupa, öt bajnoki cím, két Király-kupa, négy Spanyol-szuperkupa a Real Madriddal, egy világbajnokság és két Európa-bajnoki cím a spanyol válogatottal – mindez fontos része az örökségének, de ennél többrõl van szó. Zamora-díj, Bravo-díj, öt alkalommal választották a világ legjobb kapusának. Asztúria Hercege díjat kapott sportteljesítményéért.

A teljes lista lenyûgözõ és vég nélküli, de mindenek felett büszkeség és megtiszteltetés minden madridistának. Iker elmegy, de a példája itt marad. Az õ 725 meccse, melyet ebben a mezben játszott, utat mutat mindazoknak, akik arról álmodoznak, hogy egyszer ennek a csapatnak a részei lehetnek.

Mindenért, amit elértél, Iker, köszönet illet. Köszönjük, hogy a csapat legjobb idõszakának szimbóluma lettél. Elmész, de nem felejtjük el, hogy mindig a Real Madrid szívében leszel.

 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Thibaut Courtois
Tovább

Orvosi jelentés: Thibaut Courtois

A Real Madrid hivatalos közleménye a játékos műtétje kapcsán. Játékosunk, Thibaut Courtois a Real Madrid orvosi csapatának felügyelete…
Real Madrid hivatalos közlemény
Tovább

Hivatalos közlemény

A tegnapi napon a klub ismét hivatalos úton reagált az El Sadarban elhangzott, Vinícius-t célzó szurkolói inzultusokra. Az…