Iker Casillas búcsúja

Iker Casillas ma délben tartott sajtótájékoztatót a Santiago Bernabéu sajtótermében. A Kapitány könnyekkel küszködve búcsúzott el a klubtól, a csapattársaktól és a szurkolóktól.

Elõször is szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, hogy egy ilyen különleges napon eljöttetek. Azért kellett ebbe a nagyszerû stadionba jönnöm ma, hogy elköszönjek tõletek, de leginkább minden madridistától. Tegnap óta nem vagyok már a Real Madrid játékosa, az FC Portóhoz fogok csatlakozni. Azért ezt a döntést hoztam, mert az elnökük, a vezetõség és az edzõ kifejezte az átigazolásommal kapcsolatos érzéseit, illetve a szurkolóiktól a pletykák megjelenése óta rengeteg szeretetet kaptam. Remélem, hogy nem fogok csalódást okozni nekik és sok trófeát nyerhetek velük.

Most minden madridistához szólok, miután 25 évet töltöttem el a világ legnagyobb klubjában. Ez egy nehéz nap számomra, mivel egy nagyszerû intézménynek intek búcsút. Olyan, mintha tegnap lett volna, amikor kilenc évesen elõször magamra ölthettem a Real Madrid mezét és valóra vált az álmom. Ez alatt az idõ alatt együtt szenvedtünk, sírtunk, nevettünk, szép idõket éltünk meg együtt. A klub mindig mögöttem állt, a jó és a rossz idõkben is. Ez a klub nem csak sportolóként tette lehetõvé a fejlõdésemet, de emberként is. Belém nevelte azokat az értékeket, amelyeket ez a címer jelent: tisztelet, csapatszellem, elszántság és alázat. Próbáltam ezeket az értékeket továbbadni, bármerre is jártam.

Szeretnék tisztelegni minden társam elõtt, akikkel egyedülálló pillanatokat éltünk át, barátokká, egy igazi családdá váltunk, örömünkben és bánatunkban is sírtunk együtt. Továbbá minden edzõm és edzõi stáb elõtt, mivel mindannyian értékes dolgokat tanítottak nekem, nagyszerû tanácsokkal láttak el. Köszönet a barátságukért, a közös élményekért és a professzionalizmusukért. Köszönetet szeretnék mondani a Real Madrid stábjának is, mivel õk a mindennapok alapvetõ részei. Köszönöm a szüleimnek, a családomnak, akik mindig támogattak, a feleségemnek és a fiamnak, akik mindig velem tartanak és feltétel nélkül támogatnak.

Végül, szeretném megköszönni a világ minden madridistájának, azoknak, akik kapitányukként öleltek meg az elmúlt öt évben. Mindig azt mondtam, hogy nem szeretném, ha úgy emlékeznének rám, mint egy jó vagy rossz kapus, hanem, ami sokkal fontosabb, egy jó emberként. Szeretném megköszönni az összes támogatást, amit tõletek kaptam, elmondhatom, hogy soha nem foglak elfelejteni titeket. Bárhová is megyek, továbbra is azt fogom kiáltani, hogy „Hala Madrid!”

Iker Casillas

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK