Iker szülei: A fiunk innen akart visszavonulni, Florentino üldözte el

Casillas szülei az El Mundónak adtak interjút, melyben keresetlen õszinteséggel beszéltek fiuk helyzetérõl. Egyszerûen nem értik, Iker hogyan köthetett ki a Portónál, és keményen kritizálják a Real Madridot, valamint Florentino Pérezt is. Szerintük az elnök mindent elkövetett annak érdekében, hogy ellehetetlenítse a hálóõrt.

Nem mennek el a búcsúztatásra
„Eszünkbe sem jutott. Nem fogunk részt venni ebben a komédiában, ebben a színdarabban, amit Florentino sietõsen összerakott azért, hogy úgy tûnjön, jól bánt a fiammal, mivel ez nem igaz. Csak akkor megyünk, ha a gyermekünk kér meg rá. Irigykedtem, amikor azt láttam, Pirlo hogyan távozott a csapatától, és nem értem, hogy miért nem érdemelte meg ugyanezt a fiam. Mindent megtett a klubért, elkötelezett volt.”

A bánásmód a Real Madridnál
„Lorenzo Sanz és Calderón idején nem volt probléma, bezzeg Florentinónál. Ez az elnök sosem szerette a fiamat, mivel túl alacsony, õ a magasabb kapusokat szereti. Az volt a mániája, hogy idehozza Buffont. Az én Ikerem sok mindent elviselt, amirõl nem írtak, nagy pszichés nyomás nehezedett rá, teljesen másként kezelték õt, mint a többi játékost. Az elmúlt öt évben folyamatosan becsmérelték. Ez az egész nagyon igazságtalan volt és megtört valamit a lelkében.”

Florentino Casillas ellen
„Iker olyan, mint én, belül szenved. Senkivel sem osztja meg a problémáit, de én anyaként mindig is sejtettem, mi van benne. Láttam, hogyan kínlódik éveken keresztül. Florentinónak nagyon csúnya megnyilvánulásai voltak az öltözõben. Rosszul bánt a fiammal, aki azonban erõsebb volt, mint az õt érõ támadások. Florentino üldözte el õt, Iker a Madridból akart visszavonulni.”

Átigazolás a Portóhoz
„A Porto? Istenem… Mikor arról beszéltek, hogy házat keres Rómában, felhívtam: Iker, mégis mit csinálsz? Ne menj el. Most gondoljon bele, a Porto… Ez egy másodosztályú csapat egy olyan kaliberû játékosnak, amilyen Iker. Egy világbajnok nem fejezheti be a pályafutását a Portóban. Oda mehetett volna, ahová csak akar, az sem érdekelt volna, ha a Barcelona az, ott legalább úriemberek vannak.”

Iker édesapja ehhez hozzáfûzte: „Jól van, Carmen, azért azt ne mondjuk, hogy a Porto egy másodosztályú csapat, hiszen tiszteljük õket. De az biztos, hogy Iker egy Manchester Unitedot vagy egy PSG-t érdemelt volna. Ha hallgatott volna rám, azt mondtam volna, hogy töltse ki a szerzõdését Madridban. Hogy senki nem akarja, hogy méltatlanul távozz. Nyilvánvaló, hogy a Madrid ezzel a megoldással nettó 25 millió eurót nyert.”

Kevés ajánlat érkezett Ikerért
„Ezt mondják. A klub megszûri a beérkezõ ajánlatokat, és csak azokat továbbítja, melyek számára megfelelõek. Mindenki tudja, hogy Ikert 34 évesen még bármelyik európai klub szívesen látná. De az elnöknek nem állt érdekében, hogy egy erõs csapathoz igazoljon, nem akart úgy járni, mint Moratával vagy Morientesszel. Nem akarta, hogy Casillas sikert érjen el. Én azt mondom, a sociók közt kellett volna szavazást tartani a gyermekem sorsáról… Megnézni, õk mit mondanak. Florentino az utóbbi idõben mutatott ténykedésével igencsak szembemegy az igazgatósággal, mondja meg, mikor látta utoljára bármilyen nagyobb eseményen az alelnököt, Fernández Tapiast?”

Füttyszó a Bernabéuban
„Ez nem pont úgy igaz, ahogy gondolják. Ezt az egész megszégyenítõ kampányt Florentino indította el számos újságíró és médium segítségével, melyek már 2010 óta támogatják õt. Nyilvánvaló, hogy ha 1000 ember fütyül a Bernabéuban és arra kéred a barátaidat, hogy ezt emeljék ki, erõsítsenek rá, akkor el tudod hitetni másokkal, hogy azt az embert nem szeretik. De persze mindez nem biztos. Hajtóvadászat zajlott Iker ellen, le akarták dönteni a szobrát, amit nagyon nehezen éltem meg szülõként. Ahogyan néhány tévéadásban bántak vele, az már-már bûn volt a szememben. Cristiano és Bale is követett el hibákat, de annak mégsem kerítettek ekkora feneket. Az sem tetszik, hogy néhány újságíró, aki korábban kikezdte õt, most mindent megmozgat azért, hogy interjút készíthessen vele.”

Rossz viszony Florentinóval
„Florentino csak azokat szereti, akiket õ vásárol. Ha úgy alakul, hogy leigazolod Bale-t, de mégis több mezt adnak el az én fiam nevével, akkor mindent elkövetsz azért, hogy a te árudat többen vásárolják. Casillas mindig is egy ikon volt a madridizmus számára, s rontani kellett a hírnevét ahhoz, hogy másokat jobban kedveljenek. Õ ezt hívja marketingnek. Erre már akkor felfigyeltünk, mikor az elsõ komoly szerzõdést megkötötték vele 2005-ben. Ahelyett, hogy néhány évvel a szerzõdés lejárta elõtt hosszabbítottak volna vele, mint például Ramos esetében, az utolsó pillanatig vártak. Mondtam is neki: Ha a fõnököd az utolsó nap kér arra, hogy maradj, az azt jelenti, hogy nem szeret téged.”

Az elsõ szerzõdéshosszabbítás
„A képviselõje, Ginés Carvajal azt mondta nekünk, hogy az elnöknek egyetlen ajánlata van számunkra, és ezt elutasítottuk. A fiam félt, hogy két szék közül a pad alá esik, de meggyõztük, hogy legyen türelemmel. Végül teljesen figyelmen kívül hagytak minket és az elnök 200 milliót nyert az egészen. Iker is egy Galaktikus volt, nem akartuk, hogy kevesebbet keressen, mint mondjuk Roberto Carlos. A fiam összeveszett Carvajallal (az ügynökkel – a szerk.), hiszen õ csak Raúllal foglalkozott és nem tett semmit azért, hogy jobb feltételeket harcoljon ki. Ez normálisnak tûnt, hiszen végsõ soron a játékosok képviselõi a klubnak dolgoznak. Ha pénzt tudnak spórolni az elnöknek, akkor ezért tesznek erõfeszítéseket.”

Calderón érkezése
„Egy úriember volt, nem olyan, mint Florentino, aki semmilyen gesztust sem gyakorolt a fiunk felé vagy épp felénk. Úgy döntött, szerzõdést hosszabbít Ikerrel annak ellenére, hogy még hátra volt három év abból a kontraktusból, amit Florentino kötött vele. Calderón azt mondta neki, megérdemli, és adott neki 1500 millió pesetát. Megkérdezte a fiamat, mennyit akar keresni, õ tõlünk kért tanácsot, mi pedig azt mondtuk, egy fillérrel se kevesebbet, mint Raúl. És így is lett. Carvajal semmit nem tett ezért.”

Casillas ezután kirúgta az ügynökét, aki beperelte a családot, mivel jutalékot követelt az új szerzõdésért. Mintegy öt millió euróról volt szó, melyrõl Casillasék úgy gondolták, a klubnak kell kifizetnie. A család is keresetet adott be a Real Madrid ellen.

„Mourinho elsõ évében még mindenki a világ legjobb kapusaként emlegette Ikert. Aztán ez megváltozott, amikor a klubnál látták, hogy nem hagyunk fel a jogi lépésekkel.” A szülõk és Florentino jogásza, José Ángel Sánchez között egészen 2012 áprilisáig húzódott a Carvajal-ügy megoldásának keresése. Ez rányomta a bélyegét Iker teljesítményére a Bayern München elleni BL-elõdöntõn, a meccs elõtti éjszaka le sem hunyta a szemét. „A fiunk nagyon ideges volt, mert a csapat arra próbálta rávenni, hogy beszéljen le minket a pereskedésrõl.” Iker végül a tárgyalás napján arra kérte a szüleit, hogy ejtsék a vádakat a Real Madrid ellen. „Meg kellett állapodnunk Ginésszel, hogy kifizetünk neki egy összeget, amit aztán a klub megadott Ikernek.” A szülõk szerint ez az egész ügy megváltoztatta Mourinho viselkedését is, aki 2012 decemberében a padra ültette, s Adán lépett a helyére. „Ez megaláztatás volt.”

Sikerek a spanyol válogatottal
„Tudjuk, hogy ez nagyon idegesítette Florentinót. Nem akarta, hogy a fiam kiemelkedjen, fõleg azt nem, hogy olyan ember nyerje meg a világbajnokságot, akit utál.”

A sajtó beavatkozása
„A fiam nem egy szent, de nem is egy lehetetlen ember. A klub lejárató kampányának része volt mindaz, amit róla írtak.”

Arbeloa és Diego López
„Arbeloát bevédte az elnök. Arra használta, hogy kikezdje a fiamat. Diego nem jobb a fiamnál, annak ellenére, hogy Paco Buyo hónapokig védte õt, amiért galíciai.”

Az Atlético elleni baki Lisszabonban
„Nagyon fájtak Ikernek azok a kritikák, amik a döntõben elkövetett hibája miatt érték. Az emberek csak ezzel foglalkoztak, nem azzal, hogy milyen jól védett a Dortmund vagy a Schalke ellen…”

De Gea érkezése
„Jól tudjuk, hogy amikor átigazolásokról van szó, akkor az ügynöke, Jorge Mendes mozgatja a szálakat a Real Madridnál.”

Forrás: El Mundo
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK