Diego Forlán: Casillasnak egy éve kellett volna távoznia

Diego Forlán a The Nationalnak adott interjút, melyben elmondta, hogy mi a véleménye Casillas távozásáról, kommentálta Xavi kijelentését is, valamint beszélt arról is, hogy mi lett volna a legjobb döntés.

„Igazán tisztelem a Porto csapatát, egy igazán nagyszerû klub, amely folyamatosan címekért harcol. Elõbb felfedezik a tehetséges játékosokat, majd képzik, késõbb pedig jókora profittal eladják õket. Azonban a Porto nem olyan, mint a Real Madrid, a világ legnagyobb klubja. Ez egy visszalépés Casillas számára, pont úgy, ahogy Van Persie-nek a Fenerbahce.”

„Xavi azt mondta, hogy Casillasszal nem bántak jól Spanyolországban és a Real Madridnál. Meg tudom érteni ezt az álláspontot, de Xavi távozása a Barcelonából nem volt egy normális dolog. A legtöbb játékos nem úgy távozik a klubtól, hogy elõtte tripláztak. Xavit tehát jogosan ünnepelték a klubnál eltöltött évei miatt, példátlan mennyiségû trófeát nyert, csodálatos búcsút kapott a klubtól, mielõtt belevágott volna a katari kalandba.”

„Igen ám, de mi lett volna a reakció akkor, ha Xavi az elõzõ idény végén távozik, amikor a Barcelona nem nyert semmit? Nem lett volna annyira boldog a búcsú, mint most. Casillasnak egy évvel ezelõtt kellett volna elhagynia a Real Madridot és Bajnokok Ligája-gyõztesként távozni.”

„Casillas megérdemli, hogy elsõ számú kapus legyen, hogy játszhasson minden héten, azonban a Real Madrid a világ legjobbját akarja. Úgy tûnik, hogy a választásuk az én régi csapattársamra, De Geára esik majd. Casillas személyében egykor övék volt a világ legjobb kapusa, most pedig a következõ legjobbat szeretnék. A helyzet ugyanaz, mint a Chelsea-nél. A kékeknek briliáns kapusuk volt Cech személyében, azonban mégis Courtois-t akarták, a kiváló belga kapust. Hibáztatható azért egy csapat, mert a jövõt tervezi? Nem.”

„Hogy hogyan lehet elûzni egy olyan legendát, mint Casillas? Ez egy nehéz döntés, amit a Madridnak meg kell hoznia ahhoz, hogy a legjobbak maradjanak. Így történt ez akkor is, amikor Raúl távozott.”

„Ennek ellenére, a Real Madridnak jobban kellett volna bánnia Ikerrel. Meg tudták volna védeni õt a média és a szurkolók támadásaitól, azonban ezt nem tették meg. Egyedül hagyták õt a kritikák kereszttüzében.”

Forrás: espnfc.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK