Benítez: Cristianónak helye van a történelemkönyvekben

Benítez szerényen, Navas és Modric szûkszavúan, Butragueño nagy lelkesedéssel értékelt az Espanyol felett aratott elsöprõ gyõzelmet követõen. Egy azonban minden nyilatkozatban közös - hogy Ronaldót dicséri. Mérkõzés utáni interjúk.

Benítez

Cristiano Ronaldo: “Szívesen beszélek a csapatról, amikor ilyen jellegû gyõzelmeket érnek el, s nem tehetek mást, mint hogy kiemelem az összes gólt, s fõként azt az ötöt, amit Cristiano szerzett. Mindig azon lesz, hogy egyre jobb legyen, ez az, amit mindannyiunknak tennünk kell.”

11 lõtt és 0 kapott gól két mérkõzés alatt: “Nyilvánvalóan a gyõzelem a célunk, az, hogy több gólt szerezzünk, mint az ellenfelek. Oda kellett figyelnünk, hogy segítségére legyünk Keylornak a rekorddöntésben.”

Ilyen egy álomgyõzelem? “Vannak olyan gyõzelmek, melyekkel elégedettek lehetünk, de hogy ez lenne álmaink diadala… Még van hová fejlõdni. Ezt nem hiúságból mondom, csupán tárgyilagos módon szemlélem a helyzetet.”

Mozgékonyság: “A támadók szabadon változtathatják a helyüket, a megfontolt mozgások kulcsfontosságúak. Mozgékonynak és intelligensnek kell lennünk. Ma sikerült ebbõl profitálni.”

Milyen változtatásokra készteti Cristiano az edzõket? “Már a bemutatásom óta hangsúlyozom, hogy ez egy támadó szellemben játszó csapat lesz. Természetesen az egyensúly és a védekezés fontosságát is tiszteletben kell tartani.”

Cristiano túlszárnyalta Raúlt és Di Stéfanót, ami a gólszerzést illeti: “A számok magukért beszélnek. Helye van a történelemkönyvekben. Remélem, hogy a találatai számát még tovább gyarapítja majd.”

Könnyû meccs volt? “Az Espanyol azt tette, amit tennie kellett. Sok helyzetben jól teljesítettek, de mi kitartóak voltunk és nagyon jól ki tudtuk használni a helyzeteket.”

Navas

A mérkõzés: “Remek munkát végeztünk. Nagyon pozitív hozzáállással léptünk pályára, ez önbizalmat adott nekünk.”

Kapott gól nélküli meccs: “Továbbra is azon vagyunk, hogy ne kerüljenek helyzetbe az ellenfeleink.”

A személyes helyzete: “Magabiztosan és nyugodtan játszottam. Örömmel vetem magam a munkába.”

Korai gól: “Ha sikerül hamar betalálni, az önbizalmat ad.”

Cristiano: “Mindannyian tudjuk, hogy õ a legjobb a világon. Egy hihetetlen játékos.”

Modric

Az eredmény: “Már kezdettõl fogva remekül játszottunk. Volt veszély ebben a meccsben, de gyorsan gólt szereztünk és ezt követõen már könnyedén uraltuk a találkozót.”

Cristiano: “Nem lep meg bennünket, hiszen tudjuk, mire képes. Csak idõ kérdése volt, mikor talál be.”

Kovacic: “Apránként be fog illeszkedni. Tehetséges, sok év vár még rá a Madridban. Nagyon jól fog teljesíteni. Ma is kihasználta a lehetõséget, amit kapott.”

Butragueño

Gólzápor: “Tudtuk, hogy a válogatott szünetet követõ meccsek veszélyesek, de nagyon ki volt élezve a csapat a gólra, folyamatosan azon voltak a futballistáink, hogy az Espanyol játékosai mögé kerüljenek. Precízen mûködtek a pályán.”

Cristiano: “Cristianóval számolni garancia és megtiszteltetés is. Ez a 32. olyan mérkõzés, melyen három vagy annál több gólt szerez. Én is csatár voltam, tudom, milyen nehéz betalálni. Bámulatosan szerepelt. Mindannyian boldogok vagyunk.”

Védekezés: “Egyetlen egyszer vétettünk, de Keylor Navas megbirkózott a helyzettel. Úgy reagált, mint egy macska.”

De Gea: “Három olyan kapusunk van, akik nyugodtságra adnak okot.”

James és Danilo: “Nagy kár értük. Vannak lehetõségek a keretben, de természetesen az a legjobb, ha mindenkire lehet számítani. Kedden létfontosságú meccsünk lesz.”

Pepe

Ronaldo szereplése: “Elégedett vagyok a csapattal. Annak ellenére, hogy nem talált be, a korábbi meccseken is nagyon fontos volt számunkra a jelenléte. Gratulálok neki, hiszen nagyot alakított.

Ilyen könnyû volt ma nyerni? “Az Espanyol egy nagyon jó csapat, még ha az eredményjelzõ mást is sugall. Remek gárda, de ha Ronaldónak olyan napja van, mint amit ma is kifogott, az ellenfélnek annyi. Elismeréssel tartozunk a játékosainknak, Cristianónak.”

Navas: “Boldog ember, szerelembõl, szeretetbõl csinálja, amit csinál. Azért teszi, hogy örömet okozzon a családjának. Ma egy, két vagy három fontos védése is volt, minden kapusunk óriási.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK