2018. május 25., péntek

Cristiano: Készen állunk a derbire

  • Gy. András
  • 2015.10.01. 09:53
A Real Madrid lényegében egy izgalmak nélküli mérkõzésen hozta a kötelezõt, Cristiano duplájával 0-2 arányban legyõzte a Malmö csapatát. 3 pont, csoportelsõség, Cristiano BL-rekord és mérföldkõ.

Cristiano:

A cél teljesítve: „Nagyon örülök, a csapat remekül játszott egy folyamatosan védekezõ ellenféllel szemben. 6 pontunk van, vezetjük a csoportot.”

Nehéz feladat a Malmö elleni játék, több gólt kellett volna szerezni? „Nehéz egy olyan csapat ellen, amely semmit nem kockáztat, 11 emberrel védekezik és csak a kontrákra épít. A Malmö játszhatott volna másképp, de ez így kemény. Lõhettünk volna még gólokat, de összességében jó meccsünk volt.”

500 gól: „Azt hiszem, 501.”

Igen, 501: „Nagyon boldog vagyok. Hálás vagyok a csapattársaimnak, hogy segítettek elérni ezt a számot, és rekordot dönteni a világ legnagyobb klubjában igazi megtiszteltetés.”

[Az interjún nem volt egyértelmû, hogy Ronaldo Raúl 323 gólos rekordjának megdöntésérõl beszélt, amely a Real Madrid szerint megdõlt 324 góllal, vagy csak a Bajnokok Ligája 66 gólos klubrekordjáról. Ronaldo hivatalosan 67 BL-góllal rendelkezik a klub színeiben, ezzel pedig egyedüli rekorder a kiírásban. A hivatalos számítások szerint klubgóljainak száma 323, ami megegyezik Raúléval. A klub szerint egy Real Sociedad elleni találatot is Cristiano Ronaldónak kellene adni, amelyet hivatalosan Pepe szerzett.]

PSG: „Erõs csapatuk van. Õk is esélyesek a BL megnyerésére. Kemény lesz, de készen állunk.”

A városi derbi: „A csapat készen áll. Kemény lesz, az Atlético remekül játszik, magabiztosak. Mi is jók vagyunk, fontos játékosaink térnek majd vissza.” 

Benítez:
„Már elmondtam, hogy Cristiano egy vitathatatlanul fontos játékos számunkra, ezt most ismét alátámasztotta. Nagyon elégedett vagyok, mivel gyõztünk, gólt nem kaptunk, megvan a három pont, Cristiano pedig kétszer is betalált, megdöntve a rekordot. Ha a Real Madrid történelmérõl és a klub góllövõirõl beszélünk, akkor ki kell emelnünk, hogy kevesebb idõ alatt érte el ezt a számot, ez pedig megmutatja, hogy amit csinál, az mennyire jelentõs.”

„Egy kicsit jobban játszottunk, mint a Málaga ellen. Több mint 70%-ban birtokoltuk a labdát. Mi, edzõk mindig elégedetlenek vagyunk, mindig keressük a hibákat és próbálunk javítani. A két-három helyzetük a mi hibánkból alakult ki. Nagyon elégedett vagyok a csapattal, de az én felelõsségem, hogy próbálkozzunk és javítsunk a dolgokon.”

„Az, hogy olyan játékosok játszanak, akik eddig kevesebbszer jutottak lehetõséghez, mûködött, ez pedig bizonyítja, hogy keményen dolgoznak és jól edzenek. Így több játékpercet adhatok nekik, hogy maguknak is bizonyíthassanak. Akkor van gond, ha a játékosok nem teszik oda magukat az edzéseken, mert ez nagyon meglátszik akkor, ha játszatod õket. De mindannyian megmutatták, hogy keményen dolgoznak, tehetségesek és igazi profik.”

„Jól átgondolt kezdõvel léptünk pályára, ami elég erõs volt a gyõzelemhez. Irányítottuk a meccset. Mindenesetre ahogy a dolgok épp állnak, dönthetsz úgy, hogy változtatsz. Modric képes a háttérbõl irányítani, vele könnyebben tartjuk meg a labdát.”

„Benzema cseréje? A védõik elkezdtek elõrenyomulni és keresztbe mozogni. Próbáltunk frissíteni, illetve taktikai szempontból változtatni.” 

Arbeloa:
„Tudtuk, hogy hazai pályán veszélyesek lesznek, fizikálisan erõsek és nagy intenzitással játszanak. Keményen dolgoztunk, koncentráltunk, most pedig boldogok vagyunk, hogy három pontot szereztünk. Remekül védekeztek, próbálták a legtöbbet kihozni a kontráikból. Az elsõ félidõben végig irányítottunk, megszereztük a vezetést, a második játékrész pedig sokkal nyíltabb volt.”

„Nagyon örülünk Cristiano eredményének. Hihetetlen. Úgy gondolom, hogy senki nem gondolta volna, hogy valaha is elérhet egy játékos ilyen számokat; a Real Madrid legendájává vált. Az ember úgy érzi, hogy számára a csillagos ég a határ. Remélem, hogy így folytatja tovább, sokkal tartozunk neki. Mindent meg kell tennünk azért, hogy jól érezze magát és a legtöbbet tudja kihozni magából.”

„Azért vagyunk itt, hogy segítsük a csapatot. Örülök, bárhol is léphetek pályára, mivel már egy ideje nem sikerült, így elégedett vagyok.” 

Keylor:
„A csapat remekül dolgozik, sikerül kapott gól nélküli meccseket játszanunk, az egyik célunk pedig pontosan ez, ha kilépünk a pályára. Elégedettek vagyunk az elvégzett munkánkkal, reméljük, hogy így tudunk haladni tovább. A Malmö hazai pályán nagyon jó, remek csapat és a szurkolóik végig mögöttük álltak. Ezen a meccsen nem engedhettünk volna meg egy pillanatnyi gondatlanságot és nem bízhattuk volna el magunkat, hiszen ezt azonnal kihasználhatták volna.”

„Mindannyian gratulálunk Cristianónak, nem könnyû megtenni azt, amit õ csinál. A tehetsége mellett keményen dolgozik nap mint nap, hogy rekordokat döntsön. Számunkra kiváltság, hogy mellette játszhatunk minden nap, csak tanulhatunk tõle.” 

Casemiro:
„Tudjuk, hogy a BL-ben minden meccs nehéz, a csapat megérdemli a dicséretet a gyõzelemért. Remekül játszottunk, hátul egységesek voltunk és sikerült újabb kapott gól nélküli meccset lehoznunk, ami mindig nagyon fontos. Számomra Cristiano a legjobb játékos a világon, mindig rekordokat akar dönteni, gólokat akar szerezni és mindig segíteni akarja a csapatát.” 

Lucas Vázquez:
„Nagyon örülök, hogy kaptam néhány percet és segíthettem a csapatot. Úgy gondolom, hogy a bírónak igaza volt a kiállítással. Tovább folytatom a kemény munkát, megpróbálok élni a kínálkozó lehetõségekkel. Szerencsésnek érzem magam, hogy olyan srácok mellett dolgozhatok, mint Cristiano, aki a világ legjobbja. Nem lehet elégszer dicsérni.”


Hozzászólások

Tabella