Egytõl egyig: Malmö – Real Madrid

Újabb siker a Bajnokok Ligájában, rekordokkal tarkítva. Mi ezúttal is megpróbáljuk a mérkõzés képe alapján, egy tízes skálán értékelni a csapatok és a játékosok teljesítményét. Mérkõzés utáni szubjektív rovatunk következik.

Csapatok

Real Madrid (6,5)
Egyértelmû mezõnyfölény mellett csupán a pontos befejezések hiányoztak, lehetett volna közte több is. Hogy a srácoknak nem klappolt minden, vagy a fejekben a hétvége járt már, esetleg Benítez kérte a visszafogottabb, 100%-ot ki nem adó játékot, azt nem fogjuk megtudni. Erre a meccsre a három ponthoz ez elég volt, egy nem túl látványos, de annál egyoldalúbb meccsen.
Az olvasók értékelése: 6,5

Malmö (4)
Mondanám, hogy a svédek felszántották a pályát, de maximum a szélét, és azt is csak 1-1 méterrel a meccs elõtt. Nem tudom mi volt elõzetesen a Malmö terve, de ha nem az, hogy ússzuk meg kettõvel, akkor nem tudok rájönni. Elképesztõen alacsony statisztikát produkáltak labdabirtoklásban és a passzokat tekintve, és az egyetlen szöglet melletti három pontos (távoli) lövés sem a pozitív rovat része. Azért szabálytalanságban hárommal vertek minket.
Az olvasók értékelése: 4,6

Játékosok

A mérkõzés legjobbja – Cristiano Ronaldo (7,5)
A két rúgott gól emelte õt a többiek fölé, a portugál gólmasina ezúttal szállította a találatokat és a pontokat. Próbálkozott mindenhonnan, lövéseink több mint fele tõle érkezett, ezúttal kettõ akadt be. Ha a matrac ellen ennyi összejön legalább, akkor nagy baj nem lesz.
Az olvasók értékelése: 8,1

Keylor Navas (7)
Igazából lassan az lesz a meglepõ, ha valaki betalál a kapujába. Elképesztõen magabiztos, és Casilla hiába érdemelne több játéklehetõséget, Navast hiba lenne kivenni a játékból. Nagyon jó ütemben jön ki a legtöbb esetben, szinte a minimálisra redukálva ezzel az aktuális támadó esélyeit.
Az olvasók értékelése: 7,9

Dani Carvajal (6,5)
A játékunk elég erõsen a bal szárny felé tolódott, de a jobb oldalon Carvajalt ez nem zavarta, és rendszeresen felmászkált. Sok jó szerelése volt az ellenfél térfelén, passzai nagy részével azonban inkább a labdatartást tudta segíteni. Beadásaiban volt veszély, ám sosem úgy érkeztek a társak, hogy helyzet alakulhasson ki ezekbõl.
Az olvasók értékelése: 7

Nacho (6)
Az elõzõ meccshez képest stabilabb volt, egy-két szép megoldást is produkált. Azért az nyilvánvaló, hogy játéka kevés ahhoz, hogy versenyben legyen a kezdõcsapatért, ha mindenki egészséges. Azonban rengeteg edzõ összetenné a két kezét, ha ilyen 4. számú középhátvéde lenne, mint Nacho.
Az olvasók értékelése: 6,3

Raphael Varane (7)
Szeptemberben bejátszotta magát a kezdõbe (ehhez azért kellettek a sérülések is), de szeretném, ha megragadna, és Ramos állandó párja lenne majd belül. Elegáns és magabiztos, ráadásul szemtelenül fiatal, mégis kellõ rutinnal rendelkezik egy nehéz poszton. Ezúttal is remekül teljesített.
Az olvasók értékelése: 6,9

Álvaro Arbeloa (5,5)
Nem játszott kirívóan rosszul, ám egy-két megmozdulásában látszódott a meccshiány. Egy mentálisan rendben lévõ Arbeloa ennél jobban teljesít, ám ne csodálkozzunk, ha a folytonos mellõzés után nem tud kiemelkedõ teljesítményt letenni az asztalra.
Az olvasók értékelése: 6,3

Toni Kroos (6,5)
Vitathatatlanul a legnehezebb az õ játékának megítélése. Egyrészrõl hasznos, ha van egy labdatartásban stabil embered, aki kiemelkedõ hatékonysággal találja meg a társakat a passzaival. Viszont ha ez az ember nem húz váratlant, nem szórja a kulcspasszokat, szép indításokat, ritkán vállalkozik még tiszta lövõhelyzetbõl is, az árnyalja a megítélést. Nehéz ügy.
Az olvasók értékelése: 6,7

Casemiro (7)
Égett a bizonyítási vágytól, a középpálya legjobbja volt szerintem a brazil. Voltak hibás passzai, szabálytalanságai, ám emellett rengeteg labdát szerzett, szerelt, felszabadított. Hiba egy ilyen szintû játékost ennyit jegelni.
Az olvasók értékelése: 7

Mateo Kovacic (6)
Õ is igyekezett, de nem láttam annyira jónak, mint Casemirót. Pozíciójából eredõen többször bukkant fel a bal szélen, és ez némileg egysíkúvá tette a játékát. Azt azonban nem lehet elvitatni, hogy egy-két igen szemrevaló észrevétele volt, ráadásul négyszer szabálytalankodtak ellene.
Az olvasók értékelése: 7

Isco (6)
Nekem nem tetszett. Illetve ezúttal sem tetszett. Én a csapatjátékos varázslót szeretném földön horzsolt állal bámulni, nem egy kétségtelenül tehetséges játékos magánakcióit. Osztott egy gópasszt, de mellette nem látom azt a varázst, ami miatt csodálni tudom a játékát. Felesleges dolgokba fut bele, olykor túl nehezen szabadul a labdától, máskor lövéssel fejezi be a támadást, mikor volna jobb lehetõség is.
Az olvasók értékelése: 6,7

Karim Benzema (5)
Nagy probléma, hogy nincs igazi alternatívája. Az elmúlt néhány meccsen mindig talált valahogy egy gólt, most nem. Ez nem is lenne baj, az már inkább, hogy nem is akart sok mindent kihozni ebbõl a meccsbõl, nem éreztem rajta az akarást, túl akart rajta lenni.
Az olvasók értékelése: 6,2

Cserejátékosok

Luka Modric (6)
Jött, látott, osztogatott. Igazán komoly megmozdulást nem tudott produkálni, de a középpálya stabilitását fenntartotta.
Az olvasók értékelése: 7,3

Lucas Vázquez (6,5)
Kiszórtak róla egy játékost, plusz adott egy gólpasszt, mindezt 20 perc alatt. Jó néhány társánál többet tett hozzá a meccshez.
Az olvasók értékelése: 6,7

Denis Cheryshevet nem pontozzuk, mivel 10 percet sem kapott.

Edzõi értékelés

Rafa Benítez (6)
Részben elégedett vagyok a mesterrel, hiszen hozta a kötelezõt, és játszott Casemiro is, aki meg is hálálta a bizalmat (bizalmat? lehetõséget inkább), ráadásul Marcelo is pihenõt kapott. Viszont továbbra sem értem azt, hogy magabiztos vezetésnél és mezõnyfölénynél miért szükséges egy Modricot behozni? Ha egy ilyen jelentéktelen meccsen lesérül, Beníteznek a fejét vette volna a publikum. A másik ami érthetetlen, hogy miért kell Cheryshev szemét 8-9 perccel kiszúrni? Vagy hozza akkor, amikor még tud alakítani a játék képén (lásd Vázquez), vagy ne hozza. Modric helyett jöhetett volna Mayoral is, megnéztem volna Benzema helyén az ifjú támadót.
Az olvasók értékelése: 6,5

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK