Carvajal: Pozitív vagyok a sérülést illetõen

Az Atlético Madrid elleni döntetlent követõen Rafa Benítez, Keylor Navas Dani Carvajal és Casemiro álltak az újságírók rendelkezésére. A mester és játékosai elemezték a mérkõzést és a csapat teljesítményét.

Benítez

A mérkõzésrõl: „Szereztünk egy pontot, de elveszítettünk kettõt. Irányítottuk az elsõ félidõt, azt tettük, amit tennünk kellett, de a szünet után nyomás alatt tartottak minket, nagy intenzitással játszottak. Voltak lehetõségeink kontratámadásokból, de hiányzott a pontosság. Meg kell adni a megérdemelt dicséretet az Atléticónak, nyomás alatt tartottak minket, támadtak. Vezettünk, de kétszer is hibáztunk, a büntetõnél, majd a gólnál. Ha csak az utolsó 15 percet nézzük, akkor az Atlético pillanatait láthatjuk, de ha az egész mérkõzést, akkor azt, hogy mi irányítottunk az idõ nagy részében.”

Jó elsõ félidõ: „Az elsõ játékrészben a csapat a gyõzelemért játszott. Meg kellett volna szereznünk a második gólt a két helyzetünk valamelyikébõl. Irányítottuk a meccset az elsõ félidõben. A második játékrészben aztán nagyobb intenzitással játszott az Atlético. Számunkra az a fontos, hogy megnyerjünk minden mérkõzést, nem pedig az, hogy az ellenfelek eredményeire figyeljünk. Reméljük, hogy nem lesz gond a válogatott mérkõzéseken, a következõ meccsünkre kell koncentrálnunk.”

Benzema: „Nagyszerû munkát végzett, azért cseréltem le, hogy a széleken frissebbek legyünk. Bale sebességének köszönhetõen képesek voltunk a pálya különbözõ területein jól játszani, Cristiano pedig tartotta a lépést a támadásokkal. A cserével kiegyensúlyoztuk a csapatot, de tartottuk a támadószellemet is.”

Casemiro: „Már több mérkõzésen is játszott. Segít nekünk a légi párharcokban és tudja, hogy mit kell csinálni a labdával. Nagyon értékes játékos.”

Carvajal sérülése: „Kificamodott a bokája, figyelemmel kell kísérnünk az állapotát.”

Keylor Navas

A mérkõzésrõl: „Meg akartuk nyerni a mérkõzést és meg is volt rá az esélyünk. Nem számítottunk a döntetlenre, de legalább egy újabb pontot szereztünk. Ezt is értékelnünk kell és folytatni a munkát. Néhány figyelmetlenség és hiba a mi felelõsségünk, amelyeket könyörtelenül büntetnek egy olyan mérkõzésen, mint ez. Megpróbáltuk a saját játékunkat játszani, õk visszahúzódtak és arra vártak, hogy támadjunk. Nagyon nehéz áttörni egy ilyen falat, de mi megpróbáltuk. Értékelnünk kell azt, hogy jól játszottunk, nem gondolhatunk a negatívumokra. Ki kell javítani a hibáinkat, azonban jó munkát végzünk. A csapat jól játszott, nem ez volt a legszebb mérkõzés, de nagyon jó ellenféllel néztünk szembe, akik nagyszerûen védekeztek.”

Morál: „Ami nyáron történt, az már a múlt. A jelennek élek. Én akarok lenni az elsõ számú kapus, igazán élvezem jelenleg a dolgokat. Remélhetõleg a szezon végén el tudjuk érni a kitûzött célunkat, ami a bajnokság megnyerése.”

A büntetõ és a védése a mérkõzés végén: „Ez olyasvalami, amin dolgozok. Isten velem van és segít nekem meghozni a döntést és kivédeni a büntetõt. Egy kapusnak mindig résen kell lennie, hogy segíthessen a csapatának. Trükkös lövés volt, de szerencsére tudtam hárítani.”

Casemiro

A mérkõzésrõl: „Jó mérkõzést játszottunk. A második félidõben valamivel jobbak voltak, de irányítottuk a mérkõzést, azonban végül egyenlítettek. Nehéz itt játszani, ez egy olyan hely, ahol az ellenfél nagy nyomás alatt tart.”

Navas: „Keylor egy nagyszerû kapus, továbbra is profitálunk a védéseibõl. Hihetetlen.”

Cserék és a játékvezetõ teljesítménye: „Carvajal egy fontos játékos, de mindenki jól játszott. A játékvezetõ egyik oldalra sem tévedett.”

Carvajal

A mérkõzésrõl: „Támadtunk, mentünk elõre. Sokáig irányítottuk a mérkõzést, de aztán nagy nyomást gyakoroltak ránk és egyenlítettek, amikor elveszítettük a labdát. Végig nyitott mérkõzés volt. Talán a 75. perctõl kezdve elégedettek voltunk a 0-1-el, hiányzott a kellõ határozottság, amellyel lezárhattuk volna a mérkõzést. Elveszítettünk két pontot, de folytatnunk kell a munkát. Nehéz gólt szerezni az Atlético ellen, de nagyszerû csapat a miénk.”

A bokája: „Volt egy kellemetlen mozdulat, nem éreztem jól magam és cserét kértem. Teszteknek vetem alá magam holnap, kiértékeljük a sérülést. Pozitív vagyok a sérülést illetõen.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK