A legenda bejelentette visszavonulását

2015 október 15-én Raúl megerõsítette, hogy a New York Cosmos hihetetlen pályafutásának utolsó klubja, és a családjával töltött több idõ érdekében a jelenleg futó idény végén, novemberben befejezi aktív pályafutását.

„Amikor decemberben aláírtam a New York Cosmos csapatához, azt mondtam, hogy a szezon végén értékelni fogom az érzéseimet és eldöntöm, hogy folytatom-e a játékot.”

„Úgy döntöttem, hogy az idény végén visszavonulok a labdarúgástól. Teljes erõmmel arra koncentrálok, hogy jól fejezzem be a szezont és hozzásegítsem a New York Cosmos csapatát a bajnoki gyõzelemhez. Karrierem következõ lépésérõl az elõttünk álló hónapokban fogok majd dönteni.”

„A futball nagyon hosszú ideig volt az életem része, nem könnyû ezt a döntést meghozni, de azt hiszem, ez a megfelelõ idõ.”

„Nagyon hálás vagyok mindenkinek, aki támogatott karrierem során, alig várom, hogy játszhassak az utolsó mérkõzéseimen a Cosmosszal a következõ hetekben.”

A New York Cosmos csapatának vezetõedzõje, Govanni Savarese a következõket mondta: „Raúl a világ egyik legemblematikusabb játékosa. Amikor leigazoltuk, tudtam, hogy mit fog nyújtani számunkra, de a tudása, a szenvedélye, a professzionalizmusa és az elkötelezettsége meghaladta a várakozásaimat.”

„Kevesebb mint egy év alatt a csapat fontos tagjává vált, mindig része lesz a Cosmos családjának.”

Raúl legendás pályafutást épített a Real Madridnál, ahol 1994-ben kezdett el futballozni és 16 éven át a klub szolgálataiban maradt, hozzásegítve a blancókat hat bajnoki címhez, négy spanyol szuperkupához és három Bajnokok Ligája-címhez. 2010-ben, a klub történelmének legjobb góllövõjeként hagyta el Madridot és a német FC Schalke csapatához igazolt. Németországban 98 tétmérkõzésen 40 gólig jutott, csapatát 2011-ben a Bajnokok Ligája elõdöntõjébe vezette. 2012-ben továbbállt, az Al-Sadd Sports Club játékosa lett. A katari klub kötelékében 39 mérkõzésen lépett pályára, 11 találatig jutott. A 2015-ös esztendõt már a New York Cosmos csapatában kezdte meg, az amerikai másodosztályban 26 mérkõzésen hét góllal segítette csapatát.

Forrás: nycosmos.com/
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK