Egytõl egyig: Real Madrid – Las Palmas

Laza, 3-1-es gyõzelem a Las Palmas ellen, újabb három pont tehát, amivel a Real Madrid továbbra is vezeti a bajnoki tabellát. Mi ismét megpróbáljuk a mérkõzés képe alapján, egy tízes skálán értékelni a csapatok és a játékosok teljesítményét. Mérkõzés utáni szubjektív rovatunk következik.

Csapatok

Real Madrid (7)
Olyan jó lenne, ha a második félidõt egy életre kitörölhetném az emlékezetembõl… A hazaiak az elsõ játékrészben nagyszerûen presszionáltak, a szünet után azonban leginkább csak az igazán színvonalas spanyol játékvezetés újabb agyrémeire kaptam fel a fejem. A teljesítmény és a visszafogott tempó részben érthetõ, hiszen kedden ismét Bajnokok Ligája-találkozó vár a csapatra, a sérültek száma pedig már így is a végtelen felé konvergál. Minimális erõbefektetéssel szerzett tehát újabb három pontot kedvenc csapatunk, pontosan annyi energiát ölve ebbe a mérkõzésbe, amennyire szükség volt. A két gárda között osztálykülönbség van, de egy edzõmeccsnek azért tökéletesen megfelelt a párharc. Még egy ilyen kapott gólt azonban még hasonló meccsen sem szeretnék látni…
Az olvasók értékelése: 6,4

Las Palmas (5)
A szimpatikus vesztes. Az újonc akart, de egy kicsit olyan volt ez, mintha azt várnánk Arbeloától, hogy 60 méteren tízet verjen Gareth Bale-re. Ettõl függetlenül egy gólt csak sikerült szerezniük, igaz, a madridi védõk óriási nagylelkûségének hála. A védekezésük hellyel-közel rendben volt, Javi Varas személyében pedig egy igen jó kapust tudhat magáénak a csapat, aki igazán egyetlen kapott gólról sem tehetett, viszont több bravúrral is hozzájárult ahhoz, hogy a Las Palmas ne szaladjon bele egy nagyobb pofonba.
Az olvasók értékelése: 4,7

Játékosok

A mérkõzés legjobbja – Jesé Rodríguez (8)
Nem volt egyszerû kiragadni egyetlen játékost, de „Hoszéra” esett a választás. A fiatal spanyol egyre inkább érzi, hogy bizony nem körülötte forog a világ, nem a Real Madrid szolgálja õt, hanem pont fordítva. Az elmúlt néhány mérkõzésen már-már hasonlított régi önmagára, és a Las Palmas ellen is igen jó teljesítményt tett le az asztalra. Õ alakította ki a legtöbb helyzetet, több középre tett labdájával is veszélyt tudott teremteni a vendégek kapuja elõtt, lendület volt a játékában, ráadásul szerzett egy igen mutatós gólt is. Nagy szükség van egy ilyen potenciált jelentõ Jesére, aki a sérültek felépülését követõen a padról beszállva képes lesz majd befolyásolni a mérkõzések kimenetelét.
Az olvasók értékelése: 7,5

Kiko Casilla (7)
Talán õ is benne volt a vendégek góljában, elképzelhetõ, hogy Navas védte volna a fejest, de ezt már soha nem tudjuk meg. A spanyol hálóõrtõl bravúrt is láthattunk, ráadásul nagyszerûen élt együtt a meccsel, a labdákat mindig megpróbálta megjátszani, amiért külön dicséret jár. Némi bizonytalanság érezhetõ volt a játékában, de aki rögtön megkövezné, az gondoljon bele abba, hogy ez a srác a nyár közepe óta nem lépett pályára. Nem vallott szégyent.
Az olvasók értékelése: 6,6

Danilo (7)
Nagy lelkesedéssel játszott a brazil, többször is feltûnt az ellenfél tizenhatosa körül, ráadásul a védekezésben is jól muzsikált. Egyre jobb formának és folyamatosan növekvõ önbizalomnak örvend, ez pedig a teljesítményére is jó hatással van.
Az olvasók értékelése: 6,6

Raphael Varane (6)
Nem kellett gyakran játékba avatkoznia, mindössze négy felszabadításba és egy szerelésbe fektette energiáját, ám ez is pontosan elég volt. A vendégek góljánál azonban csúnyán lemaradt emberérõl, ami ezen a mérkõzésen komoly problémát nem jelentett, azonban magasabb nívójú ellenfelekkel szemben jobban kell koncentrálnia.
Az olvasók értékelése: 6,8

Nacho (6,5)
Ramos és Pepe sérülésének nagy nyertese a saját nevelésû játékos, a teljesítményére pedig nem lehet egy szavunk sem. A Las Palmas ugyan nem alakított ki sok helyzetet, ennek ellenére, amikor szükség volt rá, Nacho a helyén volt, négy labdaszerzéssel és három felszabadítással vette ki a részét a csapatmunkából.
Az olvasók értékelése: 6,6

Marcelo (8)
Kis bohócunk talán élete formájának örvend, és nem csak a mai meccs miatt mondhatjuk ezt. Konstans jó teljesítményt nyújt már hetek óta, nem csak támadó, hanem védekezõ feladatait is nagyszerûen látja el, ráadásul úgy színezi a játékot, hogy brazil származását véletlenül sem tagadhatná le. Nagylelkûségérõl is tanúbizonyságot tett, hiszen bár nem esett, mégis ajándékozott egy esernyõt a vendégek egyik játékosának. Egyébként is jó teljesítményét egy Ronaldo fejére rajzolt pazar labdával koronázta meg. Csapata egyik legjobbja volt.
Az olvasók értékelése: 7,8

Luka Modric (7)
Igaz, hogy csak egy félidõt töltött a pályán, de mindegy, hiszen a második 45 percre gyakorlatilag a teljes csapat az öltözõben maradt. Lukita ismét nagyszerûen mozgatta a csapatot, volt egy ígéretes lövése is. Bízok benne, hogy csak a Paris Saing-Germain elleni mérkõzés miatt nem futott ki a gyepre a szünet után.
Az olvasók értékelése: 7

Toni Kroos (7)
Még mindig lehet azt mondani, hogy vállalhatna többet, azonban sokat javult a teljesítménye, ha összehasonlítjuk a néhány héttel ezelõtti önmagával. Ezúttal több kulcspasszt is feljegyezhettünk a neve mellé, hat labdaszerzése pedig igazán kiváló mutatónak mondható. Valóban jobb teljesítményre képes, ha van mellette egy Casemiro-típusú játékos.
Az olvasók értékelése: 6,6

Casemiro (7,5)
Ami jó, az jó. Kázmérunk ismét kiválóan játszott. A középpálya ura volt, testi adottságait nagyszerûen kihasználta és hét alkalommal is elcsente a bogyót a vendégektõl, ezzel pedig ismét az õ neve mellé írható a legtöbb labdaszerzés. Mindemellett adott egy nagyszerû gólpasszt Iscónak is. Csak így tovább!
Az olvasók értékelése: 7,2

Isco (8)
Igen, szinte mindig megkapjuk, hogy nagyon elfogultak vagyunk vele kapcsolatban. Nem, nincs így. A spanyol ezúttal csapata egyik legjobb játékosa volt, a pálya szinte minden szegletében feltûnt, és mindenhol képes volt veszélyt teremteni. Külön ki kell emelni, hogy a védekezõ munka sem volt büdös számára, több alkalommal is besegített hátul. Gólja már csak pont az i-re. Remélem, hogy lesz egy olyan mérkõzés is, amelyiken be tudja úgy tenni sportszára alá a sípcsontvédõjét, hogy az egy izmos lövés után nem veszélyezteti a körülötte állókat.
Az olvasók értékelése: 7,6

Cristiano Ronaldo (6)
Valami nem stimmel, továbbra sem. A gólja nagyon szép volt, de ennyi. Robotunk szoftvere nem az igazi ebben az évben. Igaz, hogy ezúttal is centerként kapott szerepet, de helyzete így is akadt, mégsem tudta azokat kihasználni. Egy ilyen meccsen a tavalyi Cristiano minimum hármat szerzett volna. Jó lenne, ha lassan összeszedné magát.
Az olvasók értékelése: 6,5

Cserejátékosok

Lucas Vázquez (5)
Nehezen pörgött fel, igaz, hogy mivel a második félidõre érkezett, szinte egyedül futott ki a gyepre.
Az olvasók értékelése: 6,7

Marcos Llorente (-)
Villoghat a csajoknak, hogy ismét pályára lépett a Real Madridban.

Borja Mayoral (-)
Nem hálás feladat egy fiatalnak egy olyan csapatba érkezni, amelyikben a játékosok már legszívesebben az õ helyére ülnének.

Edzõi érzékelés

Rafa Benítez (7)
Alapvetõen a kezdõcsapat összeállításába nem köthetünk bele, talán Lucas megérdemelte volna, hogy a kezdõcsapat tagja legyen, azonban ki tudja, talán más tervei vannak vele. Az viszont már kezd frusztráló lenni, hogy Marcelo sosem pihen, és mivel nincs is alternatívája, így elõbb utóbb komoly bajba kerülhetünk. Az ilyen mérkõzéseken nyugodtan játszhatna Nacho is a brazil helyén.
Az olvasók értékelése:

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK