Keylor Navas: Minden meccsre egyformán készülök

A Real Madrid hálóõre a PSG elleni mérkõzés elõtt nyilatkozott az UEFA-nak. A beszélgetés során a BL-élményrõl, az aktuális ellenfélrõl és a csapat céljairól kérdezték Keylort.

Számodra nagyszerûen sikerült a szezonkezdet, az elsõ három BL-meccseden nem kaptál gólt. Elégedett vagy a dolgok alakulásával a csapat és a saját szempontodból is?
Szerencsére megkapom a lehetõséget a játékra, nagyon örülök ennek. Remélem, hogy folytathatjuk ezt a jó sorozatot. Remek munkát végzünk, de még hosszú utat kell megtennünk, sok meccset kell lejátszanunk. Tudjuk, hogy a csapatunktól trófeákat várnak, ehhez pedig fenn kell tartanunk a tempót.

Le tudnád írni, hogy milyen érzés a Bajnokok Ligájában játszani? Nagyobb nyomást érzel, mint máskor?
Ezek igazán különleges esték. A világ legjobb klubjai játszanak ebben a sorozatban, a BL-himnusz pedig igen motiváló. De a pályán tizenegyen vagyunk tizenegy ellen, jól kell csinálnod a dolgod, egy másodpercre sem lankadhat a figyelmed.

Kedden ismét a PSG-vel találkoztok. Európa egyik legjobb támadósorával néztek szembe. Amikor az ilyen meccsekre készülsz, csinálsz valamit másképp, mint általában?
Mindig megpróbálok a lehetõ legjobban felkészülni a meccsekre. Top játékosaik vannak, akik bármelyik pillanatban megnehezíthetik a dolgodat, de megpróbálok minden mérkõzésre egyformán készülni: edzéssel és mentális elõkészületekkel. Jól akarok teljesíteni, szóval koncentráltnak kell lennem és a lehetõ legjobb formámat kell hoznom.

A Real Madrid két szezonnal ezelõtt megnyerte a BL-t. Készen álltok egy újabb gyõzelemre?
A trófea megnyerése óriási dolog volt a klub számára. Mindannyian meg akarjuk nyerni a BL-t, ez is az egyik célunk. Megpróbálunk a lehetõ legjobban felkészülni minden meccsre, eljutni a döntõig és megnyerni azt, de lépésrõl lépésre kell haladnunk, hiszen még nagyon fontos meccsek várnak ránk a csoportkörben és az egyenes kieséses szakaszban is. A szívét-lelkét kiteszi a csapat, hogy eljussunk a döntõig és megnyerjük azt.

A Real Madrid védelme milyennek tûnik számodra?
A csapat remek munkát végez. Mindannyian kivesszük a részünket a támadásokból és a védekezésbõl is. Tudjuk, hogy ha jól védekezünk együtt, már a támadóinktól kezdve, akkor az ellenfeleink nagyon nehezen tudnak veszélyes helyzetet teremteni. Vagyis követjük az edzõi stáb utasításait és megpróbálunk minden meccsen jobbá válni.

Mit jelent egy ilyen klub kapujában állni, mint a Real Madrid?
Megpróbálok minden egyes nap ugyanolyan keményen és ugyanolyan lelkesen dolgozni, hogy legyen helyem a csapatban, ami egy ilyen klubnál nagy kiváltság. Mindenkinek nagyon hálás vagyok. A szurkolók igazán mögöttünk állnak. Ez nagyon motiváló, arra sarkallja az embert, hogy még keményebben dolgozzon, hogy a stadionba kilátogatókat boldoggá tegye.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK