Ancelotti: A Madrid és a PSG is továbbjut, de ezt a meccset meg akarják nyerni

Carlo Ancelotti szerint a PSG esetleges madridi gyõzelmének titka az, ha a lenyûgözõ labdabirtoklást gólhelyzetekre cserélik. A PSG a Parc des Princes-ben 60%-ban tartotta távol a labdától Benítez játékosait, mégis 0-0-s döntetlent ért el. A csoportkör negyedik fordulójában a Santiago Bernabéuba látogatnak Blanc fiai. Ancelotti a Real Madrid elõtt a PSG-t edzette, elmondása szerint francia utódjának a gyõzelemre kell törnie legutóbbi csapata ellen.

„Bármi megtörténhet, de sokkal nehezebb Madridban nyerni” – mondta. „A PSG az elsõ meccsen is megszenvedett azzal, hogy a lehetõ legtöbbet kihozzák a labdabirtoklásukból.”

„A Madrid nagyon jól védekezett, közelebb volt a gyõzelemhez, mint a PSG. Blanc és csapata számára a titok nyitja az, hogy ha náluk van a labda, akkor jobban bánjanak vele. Szerintem idén ez a legfõbb problémájuk.”

„Amikor a Madrid színeiben játszol, nem törekedhetsz a döntetlenre. Mindig a három pont megszerzése a cél. A Madrid és a PSG is kvalifikálni fogja magát, de ezt a meccset mindketten meg akarják majd nyerni, ahogy mindig teszik.”

 

Angel Di María eddig nem tudott az elvárásoknak megfelelõen teljesíteni a francia fõvárosban, de Ancelotti nem gondolja, hogy korábbi játékosa kudarcot vall, mint a Unitedben.

„Csupán idõ kell Di Maríának, hogy beleszokjon az új rendszerbe” – folytatta az olasz mester. „A PSG szereti járatni a labdát, õ pedig inkább szeret gyorsan elõre törni, vagyis úgy gondolom, hogy idõ kérdése és megszokja az új helyzetet.”

Mindeközben Modric remekül teljesít, amióta visszatért sérülésébõl, Ancelotti elmondja, hogy a PSG-nél töltött ideje alatt õ volt az egyik fõ célpontja.

„Le akartam igazolni Lukát, amikor a PSG-nél dolgoztam” – mondta Ancelotti. „Emlékszem, hogy megkerestük õt, én is beszéltem vele, de aztán jött a Real Madrid és akkoriban sokkal jobban érdeklõdött a spanyol klub iránt.”

Ancelotti menesztése a Real Madrid vezetõedzõi posztjáról nem volt valami népszerû döntés a játékosok és a szurkolók körében, az olasz szakembert pedig megérintette a rengeteg támogatás, amit kapott.

„Cristianótól és Ikertõl számítottam a Twitter-üzenetekre, mindig nagyon jól kijöttem velük. De nagyszerû emlékeim vannak mindannyiukról.”

„Talán a Madrid volt az a csapat, amely szakmailag a legtöbbet adta nekem. Az, hogy megnyertük a BL-t, segített a kapcsolatunk elmélyítésében. Sosem voltak gondjaim. A döntéseimet minden esetben komoly szakmaisággal fogadták el. Például eldönteni az elsõ idényemben azt, hogy Iker Casillas vagy Diego López kezdjen, nem volt könnyû.” 

„Amikor Casillas padozott az elsõ évben, majd Keylor Navas a másodikban, mindannyian nagyon tisztelték a döntéseimet. Ezek mindig nehéz döntések voltak, különösen Casillas esetében, még akkor is, ha az segített valamennyit, hogy 2013-14-ben a BL-ben õ játszhatott.”

„Emlékszem, amikor azt mondtam Diego Lópeznek: „Casillas fog játszani a Bajnokok Ligájában.” Minden gond nélkül elfogadta a döntésemet. Nehéz, amikor két nagyon jó kapusod van, az egyik mindig játszik, a másik pedig folyamatosan a padon ül. Mindketten jól játszottak abban az idényben, én pedig azt gondoltam, hogy ez a helyes döntés.”

Ancelotti egy olasz rádióban is nyilatkozott néhány mondatot a Real Madridról, a jövõjérõl és az olasz liga esélyeseirõl:

„A Real Madrid egy nagyon egységes csapat, alig kapnak gólt, még veretlenek idén. Egyre jobban összeállnak, ezért is mondják rájuk, hogy védekezõk. Nem könnyû olyan játékosokkal védekezõnek lenni, mint Ronaldo, Benzema, James, Modric és lényegében mindenki, ha a Real Madridban vagy.”

„Lehet, hogy visszatérek Olaszországba, de az angol bajnokságot is kedvelem. A fociban készen kell állni mindenre. Chelsea? Jól éreztem magam ott, de megvan a megfelelõ emberük, aki meg tudja oldani a problémáikat.”

„A favoritom az olasz bajnoki címre az AS Roma, a támadópotenciál miatt. A Napoli és az Inter is ott van, bár nem játsszák a leglátványosabb futballt, a jó eredményeik miatt õk is esélyesek.”

Forrás: Goal, AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK