Benítez: Jobban védekeztünk, több kontratámadásunk volt

A Paris Saint-Germain elleni 1-0-s gyõzelmet követõen Rafa Benítez, Nacho, Isco, Sergio Ramos és Keylor Navas válaszoltak az újságírók kérdéseire. A mester és a játékosok elemezték a mérkõzést, elárulták, hogy nem elégedettek a mutatott játékkal, és jobbulást kívántak Marcelónak.

Rafa Benítez

A mérkõzésrõl: „Az, hogy ilyen eredményt értünk el és nyertünk egy nagyszerû csapat ellen, azt jelenti, hogy kvalifikáltuk magunkat a következõ körbe. Képesek voltunk betalálni, valamint a második félidõben több változatos kontratámadást is vezettünk annak érdekében, hogy újabb gólt szerezzünk. A gyõzelem értékét növeli az ellenfél minõsége. Sokkal pozitívabbnak éreztem a második játékrészt, többet irányítottunk. Jobban védekeztünk, több kontratámadásunk volt. Az elsõ félidõben nem birtokoltuk a labdát, de egy remek csapattal találkoztunk. Fellélegzést jelent majd a sérült játékosok visszatérése, akik észrevehetõ minõséget hoznak majd, hiszen jelenleg olyan játékosaink vannak, akik már nagyon sok mérkõzésen pályára léptek.”

Védelem: „Nem az a célunk, hogy kevés gólt kapjunk, hanem az, hogy betaláljunk az ellenfél hálójába és õk ne tudjanak gólt szerezni ellenünk. Az ellenfélnek megvolt a gyõzelemhez szükséges minõsége. Jól reagáltunk. Ha elemezzük, hogy mely játékosok szereznek gólokat, akkor látni fogjuk, hogy három is hiányzik közülük, ez pedig hatással van a csapatra.”

Szilárdság: „Ha megtartjuk ezt a szilárdságot, könnyebben nyerünk majd mérkõzéseket. Bármelyik menedzser kiegyezne azzal, hogy továbbjut, nem kap gólokat és három sorozatban is versenyben van. Nyerjük a meccseinket, továbbjutottunk a kieséses szakaszba, ráadásul elég sok sérült játékosunk van, akik nagyon fontosak számunkra. Nagy fontossággal bíró gyõzelem a mai.”

Marcelo sérülése: „Nagyon sok mérkõzést játszott, tudtuk, hogy bármi megtörténhet. Úgy gondoltuk, hogy kihúzhatjuk a válogatott szünetig, de pozitívum, hogy olyan játékosok térnek vissza sérülésbõl, mint Pepe, James és Sergio, ráadásul Bale, Carvajal és Benzema is nagyon közel állnak ehhez. A válogatott szünet segíteni fog abban, hogy ezek a játékosok visszatérhessenek, ez pedig kompenzálja majd a sérüléseket. Marcelo azt mondta, hogy az érintett területen fájdalmat érzett. Azonnal megállt. Addig nem mérhetjük fel a sérülés mértékét, míg nincs biztos diagnózis. Marcelo nagyszerûen játszott, ez a legfontosabb. Bosszantó, hiszen nagyszerû formában volt. Jelen esetben nem a fáradtság okozta a sérülést, hiszen õ maga is azt mondta, hogy jól van, azonban korábban már rengeteg idõt töltött a pályán, sokat utazott, ezek együttes hatása okozta a sérülést.”

Jesé: „Nem ragadnám ki csak õt. A csapat szenvedett az elsõ félidõben, mivel az ellenfél nagyszerûen játszott. Keményebben kell dolgoznod, ha nincs nálad a labda, de csak a második félidõre koncentrálok majd, mivel az tényleg pozitív volt.”

Észrevételek: „Sergio Ramosnak igaza van. Gondolkodnunk kell, mivel nem játszottunk jól az elsõ félidõben. Igaz, volt három nagyon szép kontratámadásunk is. A dolgok egy kicsit jobban alakultak a második játékrészben, ami azt jelentette, hogy a PSG csak kevesebb veszélyes helyzetet tudott kialakítani.”

James és Kovacic: „Több dinamizmusra és frissességre volt szükségünk, ehhez pedig Kovacic jelentett elõnyt számunkra. Voltak olyan játékosaink a pályán, akik borzasztóan sokat dolgoztak, õ pedig frissebb volt.”

Nacho

A mérkõzésrõl: „Továbbjutottunk, az volt a célunk, hogy legyõzzünk egy olyan jó csapatot, mint a PSG. Mindig jó, ha már a csoportkör vége elõtt továbbjutunk. Azt akartuk, hogy jó meccsünk legyen, hiszen általában hazai pályán jól mennek a dolgok. Párizsban nagyon magas szinten teljesítettünk, viszont mind tudjuk, hogy ma nem volt jó meccsünk, azonban így is nyertünk, továbbjutottunk, most már csak a Sevilla elleni mérkõzésre koncentrálunk.”

A góljáról: „Nagyon fontos gól volt, az egyetlen a mérkõzésen. Láttam, hogy kijött a kapus, és ellõttem a labdát. Hogy õszinte legyek, nem oda akartam rúgni, de egy kis szerencsével a labda bement a kapuba. Nagyon boldog vagyok a találat miatt, de nem vagyok elégedett a játékunkkal. Az edzõ tudja, hogy az akadémia játékosai minden játéklehetõségre fel vannak készülve. Keményen dolgozunk egész héten, azt hiszem, a menedzser elégedett velünk.”

Isco

A mérkõzésrõl: „A csapat nem teljesített jól. Fontos, hogy jó eredményt érjünk el azokon a napokon, amikor nem mennek jól a dolgaink. Ez pont egy ilyen nap volt, egy jó csapattal találkoztunk, amely nagyon megnehezítette a dolgunkat.”

A fejsérülésérõl: „Kilenc öltéssel varrták össze a fejem és négyszer cseréltem mezt. Nagyon vérzett. A legfontosabb azonban az, hogy gyõztünk.”

Szurkolók: „Õk fizetnek azért, hogy idejöjjenek. Megpróbálunk a lehetõ legjobban teljesíteni, azonban a dolgok néha nem úgy alakulnak, ahogy szeretnénk.”

Sergio Ramos

A mérkõzésrõl: „Mindig nehéz nagy csapatok elleni mérkõzésen pályára lépni. Sokat birtokolták a labdát és a veszélyes játékosaiknak köszönhetõen problémát okoztak számunkra a kontráikkal. Ha elõre felajánlották volna a gyõzelmet, azt természetesen elfogadom, de nem így mûködnek a dolgok.  Boldognak kell lennünk, amiért megszereztük mind a három pontot és legyõztünk egy nehéz ellenfelet. Nem volt egy könnyû mérkõzés. Voltak pozitívumok, de több dolgot is elemeznünk kell. Talán Párizsban jobban játszunk, mint ahogy ma tettük, de ilyen a futball. Elõfordul, hogy jól játszol, de csak egy pontot szerzel, majd egy következõ alkalommal, egy rosszabb teljesítménnyel megnyered a mérkõzést.”

Marcelo sérülése: A gyengébb teljesítményünket megelõzve ez volt az elsõ rossz hír számunkra az este folyamán. Marcelo csúcsformában játszott és hosszú ideig semmilyen sérülés nem hátráltatta.  Reméljük, nincs semmi komoly és vissza tud térni vasárnap vagy a válogatott szünet alatt és bevethetõ lesz a Clásicón. Bízunk benne, hogy mindenki visszatér egyszer s mindenkorra.”

Keylor Navas

A mérkõzésrõl: „Hála Istennek, három nagyon értékes pontot tudtunk szerezni. A csapat nagyszerû munkát végzett és ismét kapott gól nélkül zártuk a mérkõzést. Mindig igyekszem jól teljesíteni és segíteni a csapattársaimat. A fantasztikus munkájuk hozzájárul ahhoz, hogy eddig minden a terv szerint halad. Az egész csapat meg volt gyõzõdve arról, hogy megnyerhetjük a mérkõzést. Nagyon kemény mérkõzés volt, mert egy nehéz ellenféllel csaptunk össze, de három ponttal távozhattunk. Ez egy rendkívül fontos gyõzelem volt.”

Erõnlét: „A játékosok soha nem százszázalékos állapotban vágnak neki a mérkõzéseknek, de én jól érzem magam és boldog vagyok. Mindig, minden meccsen szeretnék játszani, de az edzõ feladata eldönteni, hogy kik alkotják a kezdõcsapatot.”

A csapat játékáról: „Elõfordul, hogy nem pontosan úgy alakulnak a dolgok, ahogyan azt elõre eltervezzük. Mindannyian szeretnénk fölényes gyõzelmeket aratni és játszani minden mérkõzésen. Amikor van egy olyan mérkõzés, ami nem mindenkinek tetszik, a legfontosabb dolog, hogy rámutassunk, a csapat így is nyert. A PSG olyan ellenfél, amely nem könnyítette meg a dolgunkat, de ennek ellenére mégis sikerült nyernünk, de tisztában vagyunk azzal, hogy fejlõdnünk kell.”

Marcelo: „Nem tudom, mi lehet a probléma, nem vagyok orvos. Szorítok azért, hogy ne legyen semmi komoly és minél elõbb tudjon játszani, mert õ egy nagyon fontos játékos.” 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK