Don Justo Castrodeza: Szerintem Karimot el fogják ítélni

Don Justo Castrodeza, Valbuena bácsikája szoros kapcsolatot ápol a lyoni középpályással, aki nyári szabadságait az õ vendégségében tölti Laguna de Duero kisvárosában, Valladolid tartományban.

Nehéz idõk járnak manapság, don Justo…
Hát, igen, amikor valaki képes ilyesmire, akirõl úgy hiszed, hogy jó barátja az unokaöcsédnek… Nehéz mit mondani. Eddig úgy voltam vele, hogy én és a fiam tûzbe tennénk a kezünket Karimért. És tegnap mit mondtam a fiamnak, Danielnek? ’Azt hiszem, megégtünk!’ Jól ismerjük Karimot. Elkalauzolt bennünket az öltözõbe, amikor Valbuena ellenük játszott Madridban. Hihetetlenül kedvesen bánt velünk, még ilyesmit is bevállalt a kedvünkért.

Már az elõtt is ismerte õt?
Persze, Franciaországban volt, hogy együtt ebédeltünk. Mathieu-vel õk barátok.

Beszélt a napokban Mathieu-vel?
Az az igazság, hogy nem, velem nem beszélt. Az apjával igen, telefonon, õt felhívta, de errõl az egészrõl egy szót nem ejtettek. Nem akarja, hogy Mathieu még idegesebb legyen, szeretné, hogyha csakis a játékkal foglalkozna.

Lehetségesnek tartja, hogy olyasvalaki, mint Benzema, tényleg érintett volna egy ilyen szégyenletes ügyben?
Nem gondolom, hogy 50 vagy 150 ezerért bemocskolná magát. Sokkal inkább a testvérét próbálta menteni, mert ezek az emberek egy bandába tartoznak a bátyjával. Most már nincs visszaút. Ha a testvérem vagy, és én tudom, hogy bûnös vagy, van értelme magamat is belekeverni Real Madrid-sztárként? Pont elég hírhedt vagyok már a kocsik miatt, amiket összetörtem… Belekeverném magamat egy piti zsarolásba? Hát nem. Hogyha tényleg a barátja lenne, annyit mondott volna Mathieu-nek, hogy menjen egyenest a rendõrségre.

Nem egészen tiszta, hogy amiket Mathieu-nek mondott, azzal neki próbált segíteni, vagy a zsarolóknak…
Tudta, hogy mi folyik, és minden bizonnyal arra biztatta az unokaöcsémet, hogy fizessen, mondván: máskülönben úgysem fogják békén hagyni. Õ erre nem mondott igent vagy nemet – azonnal hívta a rendõrséget. Nyilván gyanút fogott, nem hülye õ. Azóta képtelen napirendre térni a dolog fölött. Állítólag barátok, remekül kijönnek a pályán, hosszú ideig együtt játszottak, erre ilyesmi történik… Nem értem.

don_justo2

Mit fûzne ahhoz, hogy Didier Deschamp mindkettejüket kihagyta a francia válogatott keretébõl?
Nem tulajdonítok túl nagy jelentõséget neki. Egy kis levegõt szeretne hagyni Mathieu-nek, hisz lelkileg nagyon meggyötri õt a történet. Most akkor is kihagyná, ha már lezárult volna az egész, szerintem egy ilyen helyzetben ez a normális. Benzema pedig egyébként is sérült.

Benzema bírói felügyelet alatt áll, így õk nem érintkezhetnek egymással. Elképzelhetõnek tartja, hogy Mathieu a történtekbõl kifolyólag kihagyja a nyári Európa-bajnokságot?
Azt nem hiszem. Most kimaradt, mert az ügy éppen zajlik, a szövetségi kapitány pedig jobbnak látta így cselekedni.

Na és miután mindez lezárult, és Benzemát akár elítélték, akár nem, vajon milyen lesz a hangulat az Eb-n a francia nemzeti együttesben?
Úgy gondolom, ha egyszer játszol, köteles vagy minden mást félretenni. Hogyha Valbuena tud gólpasszt adni Benzemának, akkor is képes lesz rá, ha nem jönnek ki jól. A fenébe is, nem mindennap történik ilyen a fociban! De elõbb-utóbb mindenki túl lesz rajta. Nos, igen, azt hiszem, ezek után már semmi sem lesz a régi köztük.

Ön szerint tanult ebbõl bármit is az unokaöccse?
Persze, legalábbis kellene neki. Nem ezt várta egy olyan embertõl, akit a testvéreként kezelt…

És ha bebizonyosodik, hogy Benzemának semmi köze a zsaroláshoz?
Akkor nem marad más választásunk, mint elnézést kérni tõle, és ennyi, de szerintem el fogják õt ítélni. Vádat emeltek ellene, márpedig ha valakivel ez történik, annak oka is van…

Ha Benzemát elítélik, maradhat Madridban?
Nem, a Madrid részérõl ezt már elmondták.

Mindössze egy közleményt adtak ki. Szóval még egyszer: mit gondol, Benzema folytathatja a Real Madridban, amennyiben bûnösnek találják?
Nem hinném, semmi sem lenne már ugyanaz, mint eddig.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK