Benítez: Az elsõ félidõben el kellett volna döntenünk a meccset

A Real Madrid elszenvedte idei elsõ vereségét a bajnokságban. A Sevilla rendkívül harcias és határozott játékkal, teljesen megérdemelten múlta felül Benítez fiait.

Benítez:
„30 nagyon jó percet játszottunk, minden téren irányítottuk a meccset, majd pedig hagytuk, hogy egy rögzített helyzet után betaláljanak, ami megzavart minket. Maximálisan kihasználták a hibáinkat, ebbõl lett a harmadik gól is. A végén még lõttünk egyet, de az már nem volt elég. Az elsõ félidõ legnagyobb részében egy igazán jó teljesítményt láthattunk, de a másodikban ezt már nem tudtuk fenntartani.”

„Nem tudtuk kezelni a helyzetet. Úgy tûnt, hogy a mérkõzés az irányításunk alatt van, az elsõ góljukkal azonban visszaszerezték az önbizalmukat, a hibáink pedig tovább erõsítették õket. Az elsõ félidõben ki kellett volna ütnünk õket, de nem ez történt. Nehéz egy 3-1-es hátrányt lereagálni.”

„James egy fantasztikus játékos, a pálya elsõ harmadában különleges tehetséggel, de még mindig dolgoznia kell, hogy visszanyerje a sebességét. Ramos sérülésére nem mondanám, hogy kulcsfontosságú volt a meccsen, mivel Varane remekül teljesít és teljesített, de ezzel egyel kevesebb tervezett cserénk maradt.”

„Bizonyos játékosaink a Clásicóra visszatérnek, 10-15 napunk van, hogy a lehetõ legjobb állapotba hozzunk mindenkit. Egy ilyen meccs mindig hihetetlenül fontos. Remélhetõleg jó formában érkezünk meg rá.”

Sergio Ramos:
“Nem mentek jól a dolgok, ez pedig meglátszik a végeredményen is. Ez a bajnokság egyik legnehezebb helyszíne a szurkolók miatt, és azért, mert egy megsebzett Sevilla ellen kellett pályára lépnünk, õk pedig ilyenkor a legveszélyesebbek. Ezért sem szabad a mi gyenge teljesítményünkkel túl sokat foglalkozni, inkább azt kell kiemelni, hogy mennyire jó volt a Sevilla, vagy a második félidei teljesítményük, amikor tudták, hogy miként hozzák ki a legtöbbet a helyzeteikbõl.”

„Túl statikusak voltunk, ez volt a hibánk. Ez elõfordul. A bajnoki címet ilyen meccseken lehet megnyerni, mi pedig most 3 nagyon fontos pontot dobtunk el. Megpróbálunk sebességet váltani a válogatott szünetben. A bajnokság nagyon hosszú, ezer dolog történhet, de sosem jó, ha pontokat veszítesz.”

„A lehetõ leggyorsabban tovább kell lépnünk. A számaink eddig csodásak voltak, egyetlen meccset sem veszítettünk el, de tudjuk, hogy ez az egyik legnehezebb stadion, ahova jönni kell. Reagálnunk kell a ma este történtekre, javítanunk kell a hibáinkat, nem szabad kiesnünk a ritmusból.”

„A vállam megvan. A gólnál a karommal támasztottam meg magam, esés közben pedig megcsavarodott. A legfontosabb az, hogy a felépüléssel foglalkozzak és várjak keddig, amikor megvizsgálnak. Jelenleg úgy tûnik, hogy nem leszek bevethetõ a válogatottban, mivel ma sem tudtam folytatni a játékot. Most a lehetõ leggyorsabban fel kell épülnöm, mivel ez a sérülés komoly gondokat okozhat, ha nem gyógyul meg rendesen.”

James:
„Örülök, hogy ismét játszhattam, miután 60 napot a padon töltöttem. Jól éreztem magam a pályán, segíteni akarok a csapatnak meccseket nyerni. A Sevilla nagyon nagy nyomás alatt tartja itt a csapatokat, ráadásul még nem is játszottunk jól. Õk jók voltak, nagy intenzitással játszottak, ami szerintem a gyõzelmük kulcsa volt.”

„Amikor nyerünk, mind nyerünk. Ugyanez a helyzet, ha veszítünk. Nincs értelme egyéni teljesítményekrõl beszélni. Jó formában kell lennünk a következõ meccsre, ami a Barcelona ellen lesz. Õk remek formában vannak, de mi vagyunk a Real Madrid, érdekes mérkõzés lesz.”

Casemiro:
„Az elsõ félidõben remekül játszottunk, de nem tudtuk eldönteni a meccset, aztán a második játékrészben gyengék voltunk. Ez egy nehéz pálya, három gólt kaptunk, de nem lógathatjuk az orrunkat, mivel még sok meccset kell lejátszanunk.”

„Nem vagyunk elégedettek az eredménnyel, de most el kell kezdenünk a Clásicóra gondolni, ennél pedig nincs jobb alkalom a visszavágásra. Képesek vagyunk a gyõzelemre. Mi vagyunk a Real Madrid, már megmutattuk a bajnokságban és a BL-ben is, hogy képesek vagyunk jól játszani.”

„Cristiano nagyon jó formában van, biztos vagyok benne, hogy a Barcelona ellen remekül fog játszani, mivel õ a világ legjobbja.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK