Ancelotti: Ha a játékosok nem állnak melletted, a rendszered nem mûködhet

Carlo Ancelotti nyilatkozatából kiderül, hogy mit érzett a csapattól való távozása után, mi a véleménye Zidane-ról, mint esetleges késõbbi vezetõedzõrõl, továbbá szót ejtett Mourinhóról, Benzemáról, valamint a játékos-edzõ kapcsolat fontosságáról.

Fájdalmas volt a távozása Madridból? „Nem, igazából könnyû volt. Ahogy mondtam, a kapcsolatom a játékosokkal nagyon jó volt. Sokat nyertünk együtt, ezért is sajnáltam a klub döntését, sajnálatos volt. De megértem, hogy ez is a futball része, amikor aláírtam, tudtam, hogy gyõznöm kell, vagy ajtót mutatnak. Akkor ezt megértettem, de még mindig rengeteg szép emlékem van az ott töltött két évemrõl.”

Visszamenne? „A Real Madrid egy nagyszerû klub, de ebben az évben nem akarok edzõként dolgozni. Jövõre bármi megtörténhet, nagyszerû emlékeim vannak a Real Madridról, ahogy a PSG-rõl és a Chelsea-rõl is, de meghozták a döntésüket, nekem pedig el kell fogadnom ezt.”

Zidane jobb edzõje lenne a Real Madridnak? „Játékosként lenyûgözõ az életrajza, most pedig komoly edzõi karrierre készül. Megvan benne minden szükséges kvalitás ahhoz, hogy fantasztikus menedzser váljon belõle: karizma, személyiség és tapasztalat. A jövõben irányíthatja a Real Madridot, vagy lényegében bármely klubot. Hogy most õ lenne-e a megfelelõ ember? Igen, úgy gondolom. Amikor megérkeztem a Real Madridhoz, rengeteget segített nekem. Nagyszerû a kapcsolata Benzemával és Varane-nal, megérti a klub mûködését és nagyon fontos volt számomra, amit tett. Amikor Zidane beszél, a játékosok figyelnek.”

Játékos-edzõ kapcsolatok: „A legfontosabb dolog egy menedzser számára a játékosokkal való kapcsolata. Annyit beszélhetsz taktikáról vagy technikákról, amennyit csak akarsz, de ha a játékosok nem állnak melletted, akkor nem lesz meg a kollektív motiváció ahhoz, hogy a rendszert a pályára is vigyék és mûködõképessé tegyék. Minden edzõnek megvan a saját elképzelése a futballról, amelyet a gyakorlatba is át akar helyezni, de a játékosok azok, akik véghezviszik ezt a pályán. Ha nincs szoros kapcsolat köztetek, akkor ez sokkal nehezebb. Ibrahimovic és Ronaldo a két legkönnyebben edzhetõ játékos, hihetetlenül profik és gólokat szereznek. Most természetesen általánosságban beszélek, nem tudom, hogy mi zajlik jelenleg a Real Madrid öltözõjében.”

Mourinho: „Úgy gondolom, hogy a játékosai mögötte állnak. Sokat beszéltem játékosokkal, akiket edzett, mindannyian jó dolgokat mondtak róla. Különleges személyisége van. Extrém erõfeszítésre tudja motiválni a játékosokat.”

Benzema: „Mit is mondhatnék Karimról? Számomra õ egy nagyszerû 9-es, egy igazán sokoldalú játékos. Gólokat lõ, összejátszik a többiekkel, segít, hogy a csapat szebben játsszon. Nem tudok többet mondani, õ a világ egyik legjobb csatára, az ideális támadó a Real Madrid számára. Olyan játékosokkal a pályán, mint Ronaldo és Bale, Karim a tökéletes befejezõ. Ha Franciaország esélyt akar az Eb megnyerésére, akkor szükségük lesz Karimra.”

Visszautasította a Liverpool ajánlatát? „Nem. Nem beszéltem a Liverpoollal. Néhány klub megkeresett, például a Milan, még a szezon kezdete elõtt, de szükségem volt némi idõre az egészségem miatt, most pedig fizikailag sokkal jobb állapotban vagyok. Néha jót tesz egy kis pihenés.”

Az Ancelotti-stílus: „Nincs stílusom, mindig az adott csapathoz igazodom, a játékosok kvalitásaihoz. Amikor kezdõ voltam, nem volt túl sok tapasztalatom, 4-4-2-t játszattam, de amikor Zidane megérkezett a klubhoz, változtattam. Nem változtathattam meg a posztját. Egyszerûen oda kellett tennem, ahol a legtöbbet tudtam kihozni belõle. Valami hasonló történt Cristianóval, a sztárt a legjobb helyre kell tenni, hogy megfelelõen tudja szolgálni a csapatot.”

Forrás: AS.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK