Benzema: Ez egy félreértés

Karim Benzema a versailles-i bíróságon Nathalie Boutard bírónõnek tett elõször vallomást a Valbuenával kapcsolatos zsarolási ügyben. A Real Madrid játékosa ebben állította, hogy komoly félreértés történt, és elutasította a vádat, melyet késõbb ellene emeltek. Íme, a vallomás.

Nathalie Boutard bírónõ: Tisztában van-e a figyelembe veendõ tényekkel, és ha igen, milyen mértékben?Karim Benzema: Nem, nem is vettem részt benne.

Bírónõ: Mit gondol a tényekrõl, melyekkel Önt vádolják?
KB: Úgy gondolom, hogy ez egy nagy félreértés – az egész. Kezdetben szerettem volna beszélni neki valamirõl, aztán segíteni. Ez volt, amit én tettem. Olyasvalakirõl van szó, akit a francia nemzeti csapatból ismerek, egy barátról. Azt akartam, hogy tudjon a problémáról, és el akartam mondani neki, hogy velem is hasonló történt. Meg akartam tudni, mit gondol errõl az egészrõl.

Bírónõ: Ez az Ön telefonszáma? 06 18 xx xx xx?
KB: Ellenõriznem kell majd, mivel nem tudom fejbõl a számomat, de minden bizonnyal az enyém.

Bírónõ: Ön volt az egyedüli személy, aki ezt a számot használta?
KB: Egyedül én használom.

Bírónõ: Az Ön beceneve „Coco”?
KB: Igen, az én becenevem.

Bírónõ: Ismer egy bizonyos Karim Zenatit?
KB: Igen.

Bírónõ: Mennyire ismeri õt?
KB: Õ a barátom, jó barátom, akár egy testvér. Igen, gyerekkori barátom.

Bírónõ: Milyen a kapcsolata vele?
KB: Õ a cégem egyik alkalmazottja.

Bírónõ: Mióta?
KB: 3-4 éve.

Bírónõ: Milyen munkakört lát el õ az Ön cégénél?
KB: A munkakör nevét nem tudom, de magával a társulattal kapcsolatos. Nem ismerem a szabályzatot.

Bírónõ: Tudott Ön az õ korábbi ítéleteirõl és a jelenlegi helyzetérõl?
KB: Igen. Igen, tudtam, hogy szabadlábon van.

Bírónõ: Kapcsolatban volt Karim Zenati az Ön ügynökével, Karim Djazirivel?
KB: Igen, alkalmanként.

Bírónõ: Honnan tudott Ön az intim videó létezésérõl, melyen Valbuena úr szerepel?
KB: A dátumra pontosan nem emlékszem, de az biztos, hogy a francia-örmény válogatott meccs elõtt volt (október 8. – a szerk.). Éppen Clairefontaine elõtt történt. Három héttel elõtte történhetett. Madridban ebédeltem Karim Zenatival. Odajött hozzánk egy ember, és átadott nekem egy Louis Vuitton táskát, majd egy videóról beszélt, amiben szerepel Mathieu Valbuena.

Bírónõ: Ismerte az embert, aki a Louis Vuitton táskát adta?
KB: Nem, nem ismertem. Tegnap mutattak nekem egy fényképet, azon felismertem, de a nevére nem emlékszem.

Bírónõ: Folytassa…
KB: Ideadta a táskát, leült, köszönt, de nem is tudom, nem igazán figyeltem rá. Azt mondta, van egy videó Mathieu Valbuenáról, egy homályos videó. Ekkor azt mondtam neki: „Elég. Nem akarok errõl hallani.” Az említett személy ott maradt, folytattuk az evést, késõbb elhagytuk az éttermet.

Bírónõ: A személy Önökkel ebédelt?
KB: Igen, õ is evett.

Bírónõ: Hogyan tud arra magyarázatot adni, hogy miközben egy barátjával ebédel Madridban, odajön valaki, ad magának egy táskát, majd érdekes dolgokról kezd el beszélni? Mi késztette arra, hogy odahívja ezt az embert ebédelni magukkal?
KB: Én nem hívtam oda, magától jött, ismerte Karimot (Karim Djaziri – a szerk.). A történtek után soha többé nem volt semmilyen kapcsolatom ezzel az emberrel, akkor láttam elõször és utoljára.

Bírónõ: Mikor és milyen körülmények között döntötte el, hogy megmutatja a videót Mathieu Valbuenának?
KB: A francia válogatottal voltam, két nappal az örmények elleni meccs elõtt. Láttam õt Clairefontaine-ben. Ebéd után a szállodai szobámban találkoztam vele. Mondtam neki, hogy beszélnem kell vele. Csak ketten voltunk ott. Elkezdtem neki beszélni a videóról, amiben állítólag feltûnt; említettem neki, hogy ez egy eléggé homályos videó.

Bírónõ: Pontosan hogyan történt ez?
KB: Elkezdtem beszélni a videóról. Biztosítottam, hogy mellette állok, és tudok segíteni, hisz egyszer velem is történt hasonló eset. Kérdéseket tett fel nekem. Mondtam neki, hogy minden rajta áll, és neki kell döntenie. Beszélt az utóhatásokról, ha esetleg a videó a nyilvánosság elé kerülne. Mondtam neki, hogy ez nem az én dolgom, és tegyen a saját belátása szerint. Mondtam neki, hogy van valaki, aki segíthetne. Zenati úr volt az.

Bírónõ: Erre hogyan reagált Valbuena úr?
KB: Elõször nagyon megszégyenülve éreztem magam, rettentõen megszégyenülve. Megkérdezte, mit akarnak tõle, mondtam, nem tudom. Segíthetek neki, beszélhetek vele, mást nem tudok tenni. Mondta, hogy értesíti az ügyvédjét, és a rendõrségnek már szólt is. Ezután visszatértem Spanyolországba, mert a lábam megsérült. Azt mondta, hogy a francia keret utazása elõtt értesít majd, hogy szüksége van-e a baráti segítségemre, vagy maga oldja meg az ügyet. Nagyon óvatos volt az ügyben.

Bírónõ: Említette, hogy volt része egy hasonló ügyben korábban önnek is. Akkor fizetett?
KB: Értesítettem a rendõrséget és az ügyvédemet. Pénzt kértek tõlem. Úgy tettem, mintha hajlandó lennék fizetni, de végül nem tettem.

Bírónõ: A telefonját legális okokból foglaltuk le. 2015. október 6-án azt mondta Zenati úrnak, hogy beszélt Valbuena úrral. Azt mondta Zenati úrnak, hogy „láttam a másik pasast”, és kétszer is említette, hogy azt gondolta, „nem hiszi, hogy komoly lenne”. Ezeket hogy értette?
KB: A segítségrõl beszéltem, az enyémrõl és Karim barátoméról. Semmi másról nem beszéltem. Meghallgathatják a beszélgetéseimet, néha viccelõdöm. De most csak a segítségrõl beszéltem, semmi más nem járt a fejemben.

Bírónõ: Amikor Valbuena úr megkérdezte, hogy a videón látszanak-e a tetoválásai, azt válaszolta, hogy „láthatsz mindent, elég nagy”. Mit akart ezzel mondani?
KB: Arra utaltam, hogy a videón látszik a teste. Karim beszélt nekem a videóról, hogy van egy homályos felvétel Mathieu-rõl, feltételeztem, hogy látszik rajta minden.

Bírónõ: Azt is említette, hogy „(Valbuena) teljesen fehér”. Ezzel mit akart mondani?
KB: Amikor azt mondták nekem, hogy teljesen fehér volt, kicsit kényelmetlenül éreztem magam…

Bírónõ: Tanúsítja, hogy azt mondta Valbuena úrnak, hogy a videó csak egy ember birtokában van? Hogy értette ezt?
KB: Csupán arról beszéltem, amit Karim mondott nekem. Csak õt ismertem, csak vele beszéltem. Õ beszélt nekem a videóról. Úgy gondoltam, csak egy embernek van meg a videó. Nem hiszem, hogy van másolata. És ha beszélni akar róla (Valbuena), ott van a barátom, vele megbeszélhetjük.

Bírónõ: Hogy állíthatja azt, hogy nincs több másolata a videónak, amikor csak egyetlen alkalommal hallott a videóról, akkor is egy idegentõl?
KB: Mielõtt megérkeztem a francia kerethez, beszéltem Karimmal. Csak miután találkoztam Karimmal, és õ beszámolt nekem róla, hogy van egy videó Valbuenáról, beszéltem Mathieu-vel.

Bírónõ: Mikor beszélt Karim Zenatival?
KB: Nem emlékszem pontosan, valamikor a francia-örmény elõtt.

Bírónõ: Azt mondta Valbuena úrnak: „Komolyan mondom, láttam a videót”. Valóban látta?
KB: Nem. Nem láttam.

Bírónõ: Akkor miért mondta azt, hogy látta?
KB: Õszintén bevallom, hogy nem tudom, miért mondtam ezt. Tényleg nem láttam a videót. Amint Karim elmondta nekem, hogy egy valódi videóról van szó, komolyra fordult a dolog, ezt mondtam el Mathieu-nek is. A fejemben lejátszódtak az események, ahogy Karim elmondta nekem, mert bíztam benne. Õ a legjobb barátom.

Bírónõ: Úgy gondolja, hogy Karim Zenati látta a videót?
KB: Szerintem látta, mert részleteket közölt róla.

Bírónõ: Milyen részleteket?
KB: Azt, hogy ez egy pornóvideó, az események jól látszanak rajta, és hogy fel lett véve.

Bírónõ: Ezt is Ön mondta: „Beszéltem vele a videóról, hol láttad? Milyen régen? Késõbb még mást is kérdezett tõlem, de olyan volt, mintha… Mintha hatalmasakat nyelne, kétszer, háromszor is. (Közben hallatszik Zenati úr nevetése)?” Errõl mit tud mondani?
KB: Ahogy már mondtam, amikor telefonon beszélünk, néha viccelõdünk. Ez nagyon kényelmetlen, elég kínos. Nem tudom, miért nevettünk úgy, mert ez nem volt helyénvaló. Nem láttam a videót. Azt mondtam neki, hogy láttam, de ez nem igaz. Annyi az egész, hogy az elmondott története alapján elképzeltem a dolgot.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK