Egytõl egyig: Cádiz – Real Madrid

Tegnap este nem a futballról szólt a mérkõzés, hanem más, sajnálatos történésekrõl. Mi azonban megpróbáljuk a mérkõzés képe alapján, egy tízes skálán értékelni a csapatok és a játékosok teljesítményét. Mérkõzés utáni szubjektív rovatunk következik.

Csapatok

Real Madrid (5)
El tudom képzelni a mérkõzés elõtti párbeszédet Benítez és a stáb között. „Hé, srácok, tudjuk, hogy a játékunk nézhetetlen, hogyan dobjuk fel a mérkõzést, hogy a mezei szurkoló a televízió elõtt ne aludjon el tíz perc után?” – kérdezi Rafa, majd jön az egybehangzó válasz, nagy elégedettséggel: „Hallod, Rafa!? Van ez a srác, hogy is hívják? Tudod, az az orosz, akit jegelünk szeptember óta… Igen, Cheryshev. Nos, a srác eltiltott, mi lenne, ha…” Na jó, nem ilyen egyszerû, mivel senki sem tudott az eltiltásról. Senki. Profi munka. A meccset amúgy megnyertük 1-3-ra úgy, hogy a Cádiznak majdnem annyi próbálkozása volt, mint nekünk.
Az olvasók pontszáma: 5,2

Cádiz (6)
Jól mentek a hazaiak. Rajtuk legalább látszott az akarat. Többször is igen komoly helyzetbe kerültek, hol a szerencse, hol pedig Kiko Casilla mentette meg a csapatot. Bár kikaptak, mégis minden esélyük megvan a továbbjutásra, hála nekünk, ráadásul szereztünk egy baromi jó estét a szurkolóiknak, akik sírva röhögtek rajtunk a hírek hallatán.
Az olvasók pontszáma: 4,8

Játékosok

A mérkõzés legjobbja – Isco (7,5)
Nem volt egyszerû dönteni, de a spanyol két találatának köszönhetõen sikerült behúzni a meccset. Jamesszel folyamatosan váltogatták a pozíciójukat, Isco láthatóan nagyobb szabadságot kapott, mint az elõzõ mérkõzéseken, ez pedig jót tett neki. Igaz, hogy van még hova fejlõdni, hiszen többször is elõfordult, hogy döntõ helyzetben nem passzolt.
Az olvasók pontszáma: 7,5

Kiko Casilla (6)
Majdnem összejött a kapott gól nélküli meccs, de csak majdnem. Sokkal nehezebb estéje volt, mint arra számíthattunk, de jól állta a sarat, voltak fontos védései. Azért Arbeloa zavarba tudta hozni…
Az olvasók pontszáma: 5,4

Lucas Vázquez (7,5)
Jobbhátvédként kezdett, de rengeteg támadó feladatot kapott, hiszen James helyére rendre õ érkezett meg, amikor a kolumbiai középre húzott a szélrõl. Azt kell mondani, hogy ismét nem csalódtunk benne. Bárcsak minden játékos ilyen akarattal és küzdõszellemmel rendelkezne. Ennek a srácnak ajándék minden egyes perc a Real Madrid mezében, magasról tesz arra, hogy hol kell játszania.
Az olvasók pontszáma: 6,3

Pepe (6)
Az elsõ játékrészben fogalma sem volt arról, hogy milyen rendezvényen van, de aztán szép lassan belelendült a játékba és több meghatározó megmozdulása is volt. Ez még mindig nem az igazi Pepe, de reméljük, hogy gyorsan belelendül a játékba.
Az olvasók pontszáma: 5,6

Nacho (5,5)
Hát, ha Pepérõl azt írtam, hogy nem tudta, hol van, akkor szegény Nachóról mit lehetne mondani? Jellemzõ rá a kiegyensúlyozott, megbízható teljesítmény, azonban tegnap este nagyon bizonytalanul mozgott a pályán. A sérüléshullámnak köszönhetõen lesz ideje javítani…
Az olvasók pontszáma: 5,4

Álvaro Arbeloa (3)
Atya ég.
Az olvasók pontszáma: 4,4

Marcos Llorente (6)
Nem remegett meg a lába a lehetõségtõl, magabiztos teljesítményt rakott le az asztalra a fiatal spanyol, aki jól szûrt a középpályán, több labdaszerzése is volt. Bár néha a körülményesség és a lassú gondolkodás jellemezte, ez a rutintalanságának tudható be. Üde színfoltja volt a tegnap esti borzalomnak.
Az olvasók pontszáma:5,7

Casemiro (7)
Az egyik legjobban teljesítõ játékos volt a mezõnyben. Hozta a szokásos rombolást, de emellett forintos labdát osztott Iscónak, aki köszönte szépen, élt a lehetõséggel és gólra is váltotta azt. Összeteheti a két kezét, hogy nem fából van, hiszen annyit faragták, hogy elfogyott volna.
Az olvasók pontszáma: 6,1

James Rodríguez (7,5)
Vajon Benítez ezt a Jamest kereste? Jól játszott a kolumbiai, igaz, megint lecserélték, ezúttal sem tûnt túlságosan boldognak. A kolumbiai egyébként két pazar gólpasszt is adott az este, amivel ismét bizonyította, hogy helye van a kezdõcsapatban. Csapata egyik legjobbja volt.
Az olvasók pontszáma: 7,6

Denis Cheryshev (6)
„Gyere le fiam, hátha még nem vették észre, hogy pályán voltál…” Dehogyisnem. Az orosz jól, motiváltan, nagy kedvvel játszott, annak ellenére, hogy a keret leginkább mellõzött játékosa. Okos gólt szerzett a meccs elején, majd fõszerepbe került. Persze voltak hibái is, de ez a durva meccshiánynak tudható be.
Az olvasók pontszáma: 5,9

Jesé (5)
Egyszerûen nem centernek való. Voltak szép és bíztató megmozdulásai, sokat segített a védekezésben is, de nem tudta kizökkenteni a meccset a ritmusából.
Az olvasók pontszáma: 5,8

Cserejátékosok

Mateo Kovacic (6)
Ott folytatta, ahol az Eibar elleni meccsen abbahagyta. Jól, lendületesen szállt be, szépen, fáradhatatlanul szûrt a középpályán és a passzai is ültek. Nagyon akar a horvát, reméljük, hogy a jövõben több lehetõséghez jut, szimpatikus a srác.
Az olvasók pontszáma: 6,1

Philipp Lienhart és Álvaro Tejero nem kaptak túl sok idõt, de bemutatkozhattak az elsõ csapatban egy tétmérkõzésen.  De micsoda meccs volt… Az unokáiknak is mesélhetik majd, hogy debütálhattak egy olyan estén, amikor az egész világ a Real Madridon röhögött.

Edzõi teljesítmény

Rafa Benítez (2)
-Mit gondol, Rafa, továbbjutunk a kupában? -Az kizárt dolog.
A tréfát (bárcsak tréfa lenne…) félretéve szögezzük le az elején, hogy a kapitális baki nem az edzõ hibája. Van erre egy egész stáb, nem Beníteznek kellett volna számon tartania, hogy ki játszhat és ki nem. Az viszont vicc, hogy amikor kiderül az egész, lekapja a srácot a pályáról. Igaz, az is lehet, hogy óvni akarta, vagy talán nem volt megfelelõ pszichés állapotban, miután kiderült az egész. Nem tudjuk. A csapatot egyébként nem sikerült feltüzelni, a mutatott játék az elfogadható közelében sem járt.
Az olvasók pontszáma: 2,4

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK