Rafa Benítez: Benzema jobbá teszi a körülötte lévõket

A Getafe elleni 4-1-es gyõzelmet követõen Rafa Benítez, Gareth Bale, Emilio Butragueño, Nacho, Keylor Navas és Danilo válaszoltak az újságírók kérdéseire.

Rafa Benítez

A BBC: „A három pont megszerzése egy jó elsõ félidõben megmutatta, hogy ezek a játékosok nagyszerûen együttmûködve sok kárt tudnak okozni az ellenfélnek. Benzemának idõt adtunk, hogy dolgozhasson. A két gólja megmutatta, hogy egy nagyon fontos játékos számunkra, aki a körülötte lévõket is jobbá teszi.”

Csökkenõ intenzitás: „Jó 45 percet játszottunk. A második játékrészben a csapat nem engedett ki. Irányították a mérkõzést. Az intenzitás szintje csökkent, mivel a munkát már elvégezték. Az elsõ félidõ megmutatta a csapatban rejlõ potenciált.”

Hangulat: „Tudtuk, hogy nem lesz egyszerû, de a csapat megmutatta, hogy tudják, mit kell tenniük. A kezdõ sípszótól koncentrálnunk kell. Jól irányítottuk a mérkõzést egészen a végéig.”

Benzema visszanyerte erõnlétét: „Beszéltünk egymással. Játszani akart. Megvitattuk, hogy két gólt kell lõnie. Teljesítette a kitûzött célt.”

Gúny: „Tisztelem a szurkolókat. A célunk, hogy jó mérkõzéseket játsszunk, ahogy ma is tettük.”

Danilo: „Fájdalmat érzett, de semmi komoly.”

Pszichológiai munka: „Mindenki azt szeretné, ha minden tökéletes lenne. Néha egységesnek kell lennetek, hogy elérjetek olyan dolgokat, mint a mai.”

Marcelo: „Beszéltem az orvossal, azt mondta, hogy nem ad zöld utat Marcelo játszatásához. Edzett ma és jól volt. A Malmö ellen talán a csapatban lesz. Kicsit korai lett volna õt pályára küldeni a Getafe ellen. Korábban túl hamar tért vissza és újra meg is sérült. Az orvos azt mondta, hogy nem áll készen, ez minden.”

James: „A Cádiz ellen tett egy nagy lépést elõre. Ma nagyon keményen dolgozott. Azt kértük tõle, hogy nagy területet játsszon be, és meg is tette. A fizikai állapota javulni fog, a benne rejlõ minõség pedig nem kérdéses…”

Kritikák: „Arra koncentrálunk, hogy végezzük a saját dolgunkat, a tõlünk telhetõ legjobb módon szeretnénk ezt tenni. Az az idõszak, amin keresztül mentünk, része ennek. A közösségi háló lehetõvé teszi, hogy azok az emberek is kifejthessék a véleményüket, akik nem is tudják, hogy pontosan mi történik.”

Gareth Bale

Kedvelt pozíció: „Ugyanolyan jól érzem magam a bal oldalon, mint a jobbon, vagy a pálya közepén. A spanyol bajnokságot nem lehet összehasonlítani a premier League-gel, mert teljesen különbözik a kettõ, más a játékstílus. Ez egy másfajta futball, de jól érzem magam. Mindig a tõlem telhetõ legjobbat fogom nyújtani, akárhol is játszok.”

A szezon eddig: „Nincs túl jó idényem. A sérülések megakadályoztak abban, hogy felvegyem a ritmust, amely szükséges a legjobb játékomhoz.”

Kapcsolat a csapattársakkal: „Nagyon jó. Nagyszerûen érzem magam velük. Jól kijövök Cristianóval és Benítezzel.”

Szurkolók: „Ugyanolyanok voltak, mint máskor. Mindannyian örülünk a gyõzelemnek.”

Emilio Butragueño

A Getafe elleni mérkõzésrõl: „Nagyszerû gyõzelem volt. A jó kezdés sokat segített. Alig adtunk nekik esélyt.”

Az Alexis gólja utáni füttyszóról: „Nagy a tiszteletünk a szurkolók iránt. Mindig megtöltik a stadiont és a legjobbat akarják a csapatnak.”

Benzema: „Létfontosságú játékos számunkra. Két nagyszerû gólt szerzett. Nagyszerûen mozgott. Sokat segít a csapatnak, ez pedig neki is sokat fog majd segíteni a következõ mérkõzéseken. Nagyon pozitív, hogy a három támadónk formában van.”

Marcelo kimaradása a keretbõl annak ellenére, hogy a brazil szerint készen állt: „Az edzõnek megvannak a döntései, mi pedig tiszteletben tartjuk ezeket.”

Nacho

A mérkõzésrõl: „Nagyon magas szinten játszottunk, rendkívüli módon koncentráltunk a mérkõzés kezdetétõl fogva. Tudtuk, hogy nem lesz könnyû nap, de úgy gondolom, a csapat jó visszajelzést adott. Szerettük volna, ha a második félidõ az elsõhöz hasonló lett volna, de nagy elõnyünk volt addigra. Mindent figyelembe véve jól játszottunk. Nyilvánvaló, hogy a második félidõ nem volt olyan, mint az elsõ, de elégedetten távozhatunk.”

A kizárásról: „Kizártak minket a kupából, de a klub fellebbez majd, mi pedig reménykedünk. Szeretnénk folytatni a játékot a Király-kupában, várnunk kell, aztán meglátjuk, mi történik. A kizárás az utolsó dolog, amire vágyunk, különösen mi, a játékosok, hiszen ez egy olyan sorozat, amelyet nagyon élvezünk. Remélhetõleg kedvezõ döntés születik.”

Keylor Navas

„A Real Madrid nagyon jól teljesített. A csapat tisztában van azzal, hogy van még néhány dolog, amin dolgozni kell, de megérdemeltük a három pontot. Fontos pontokat szereztünk. Így kell folytatnunk. A határainkat kell feszegetnünk.”

Danilo

A mérkõzésrõl: „Örülünk a teljesítményünknek. A szurkolók mögöttünk voltak az egész meccsen. Nagyszerû csapatunk van, tele kiváló játékosokkal, folytatnunk kell a munkát. Mindig gyõzni akarunk. Jól érzem magam a bal oldalon, nem itt vagyok a legerõsebb, de azért vagyok a Real Madridnál, hogy segítsem a csapatot.”

Benzema és a Király-kupa: „Benzema rendkívül fontos számunkra, ahogy minden játékos az. Örülünk a formája miatt, élvezi az egész csapat támogatását. Ami a kupát illeti, az elnök már beszélt az ügyrõl. Várnunk kell és a tõlünk telhetõ legjobbat kell nyújtanunk a pályán.”

Forrás: AS, realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK