2018. szeptember 20., csütörtök

Az összeomlás 12 hónapja

  • Zs. Csaba
  • 2015.12.27. 14:45
2015 igen lehangolóra sikeredett a Real Madrid háza táján. 12 hónapon keresztül egyik csapás után a másik érte a klubot. A Marca hónapról hónapra összeszedte ezeket.

Január 
A Real Madrid januárban frissen koronázott világbajnokként, 22 meccses győzelmi sorozattal érkezett meg a Mestallába, hogy lejátssza az év első mérkőzését és váratlanul véget is vessen a hihetetlen szériának. A dolgok akkor fordultak még rosszabbra, amikor a Király-kupából az Atlético Fernando Torres vezérletével kiütötte a címvédőt. Napokkal később Cristiano okozott meglepetést emberek százezreinek az Aranylabda-gálán mutatott kiáltásával.

Február 
Ebben a hónapban került megrendezésre Cristiano Ronaldo mai napig emlegetett születésnapi bulija a Vicente Calderónban elszenvedett csúfos vereséget követően. Kevin Roldán a játékosokkal készített videókat és osztotta meg azokat a közösségi portálokon, amely következtében rengeteg kritikát kapott a csapat és a játékosok, a születésnapossal az élen.

Március 
A csapat a Villarreal és a Bilbao ellen elkövetett bakiknak köszönhetően leadta előnyét a bajnokságban, majd vereséget szenvedett a Camp Nouban. A hónapban talán a Bajnokok Ligájában arathatta volna legnagyobb sikerét a csapat, azonban pont itt kerültek a legközelebb az összeomláshoz. A Schalke úgy látogatott Madridba, hogy előtte 2-0-s vereséget szenvedtek hazai pályán, a Bernabéuban azonban sikerült 4-3-ra legyőzniük a királyi gárdát. Bár a csapat így is továbbjutott, a Bernabéu népe olyan volt, mint egy kitörő vulkán.

Április 
Az év csúcspontja: Chicharito góljával a csapat bejutott a Bajnokok Ligája elődöntőjébe úgy, hogy az Atlético Madridot fektették két vállra. Sajnos a sérülések akkoriban sem kímélték a csapatot, és kiderült, hogy Luka Modric a szezon hátralévő részében már nem lesz bevethető.

Május 
Álvaro Morata kiüti a Real Madridot a Bajnokok Ligájából. A blancók saját nevelésű játékosa volt a sztár az elődöntő mérkőzésein és megakadályozta, hogy nevelőegyesülete a döntőben találkozhasson a Barcelónával. Emellett Iker Casillas folyamatosan tűrte a szurkolók gúnyolódását hazai pályán. A csúcspont azonban csak a hónap végén következett: Florentino Pérez bejelentette, hogy menesztik Carlo Ancelottit.

Június 
A Benítez kinevezésével várt új „impulzusok” még nem vetettek véget a traumák sorának. Sergio Ramos és az elnök között igen feszültté vált a viszony, a játékos ügynökén keresztül távozással fenyegetőzött, hiszen az ígért szerződéshosszabbítás tárgyalásai nem vezettek eredményre. Az előszezon azonban még így is tartogatott drámát bőven...

Július 
Iker Casillas 25 évnyi szolgálatot követően könnyek között elbúcsúzott a klubtól. Egyedül, a Real Madrid sajtószobájában. A következő napon szervezett „búcsúztatással” senkit sem sikerült becsapni.

Augusztus 
Az előszezon során többször volt mélyen a csapat, mint a magasban. Ide sorolhatjuk azt is, hogy az új edző és a csapat több sztárja között is feszültség volt tapasztalható. A pontot az i-re a Gijón elleni 0-0-s bajnoki nyitány tette fel.

Szeptember 
A hónap első napján máris közröhej tárgyává vált a Real Madrid, hiszen ekkor zárult az átigazolási piac. Az egész nyáron át tartó huzavona De Gea és Keylor Navas körül végül úgy zárult, hogy a Costa Rica-i már elindult Manchesterbe, a spanyol már Madridban volt, azonban a galaktikus igazolás elmaradt, hiszen a papírmunkát nem sikerült időben rendezni.

Október 
Benítez első igazán komoly mérkőzése hozta is magával az összeomlás jeleit. A csapat vezetett a Calderónban, majd a játék intenzitása csökkent, a hazaiak egyenlítettek. A csapat nagy nevei elkezdték kiteregetni érzéseiket.

November 
Nagyon, nagyon rossz hónap, a pályán és azon kívül is. Minden azzal kezdődött, hogy kiderült, Karim Benzema Versailles-ben őrizetben töltött egy éjszakát a Valbuena-ügy miatt. Ezt követte a Sevilla elleni vereség, majd a 4-0-s hazai zakó az El Clásicón.

December 
A Real Madridot kizárták a Király-kupából Denis Cheryshev jogosulatlan szerepeltetése miatt. Ezután érkezett a Villarreal elleni 1-0-s vereség. A hónap ugyan a Rayo elleni 10-2-es győzelemmel zárult, a csapatot azonban így is kifütyülték hazai pályán.

Mindent összegezve, röviden és tömören azt mondhatjuk, hogy sivár, trófeaszegény, igazán szomorú esztendőn vagyunk túl.


Hozzászólások

Tabella