Guardiola: Ku*va Katalónia!

Sokszor mondják, hogy a közösségi oldalak az ördögtől valók, és úgy tűnik, ez a megállapítás igazolást is nyer ebben a különös esetben. A labdarúgás pedig egy mindig változó dolog, és soha nem tudhatjuk, mi sül ki belőle.

Ezúttal Sergi Guardiola tapasztalta meg, hogy a múltat nem lehet véglegesen eltörölni (bár nem is tett ezért igazán), és bizony, ha kiderülnek dolgok, az az ember állásába kerülhet. A fiatal játékost a Barcelona B igazolta le a minap, de a szerződés aláírása után mintegy hat órával már fel is bontották azt, miután napvilágra került néhány igen kellemetlen „lelet” az ifjú Sergi múltjából.

Történt ugyanis, hogy két éve, az akkor még az AD Alcorcón középpályásaként játszó Guardiola az El Clásico kapcsán posztolt a Twitterre. Az akkori néhány poszt kifejezte szimpátiáját a Madrid felé (amivel talán nem is lenne gond), továbbá nem éppen kedves szavakkal illette mind a Barcelona csapatát, mind Katalóniát.

Íme, a három tweet, ami később Guardiola vesztét okozta.

„Messit tuti nem venném be a csapatomba, egyszerűen tönkreteszi a csapata játékát.”

„Előre Madrid, pusztuljon Katalónia!”

„Hajrá Madrid, k..va Katalónia!”

Nos, (a Peppel egyébként rokonságban nem álló) Guardiola már tudja, hogy néhány begépelt karakter mit okozhat. Most pedig, miután a fentiek miatt felbontották a szerződését, irigykedve nézheti társait, Xemit és Moisés Delgadót, akiket vele együtt igazoltak le, hiszen ők már edzésbe is állhatnak új csapatuknál.

Az eset pedig nem új keletű, korábban is történt már, hogy valakinek azért hiúsult meg a Barcába szerződése, mert a klubnak valami nem tetszőt cselekedett a közösségi oldalak tüzes poklainak legmélyén. A Betis fiatal tehetségének, Dani Ceballosnak is ajtót mutatott a katalán csapat, miután szorgos megfigyelőik nemkívánatos kommenteket találtak a játékostól, amiket a tavaszi Barcelona-Bilbao Király-kupa döntőn írt, amikor is a spanyol nemzeti himnuszt kifütyülték.

Ha tehát valaki a jövőben szeretné magára ölteni a gránátvörös-kék mezt, jobban teszi, ha nem posztol semmit sehova, vagy még jobb, ha nem is regisztrál semmilyen oldalra, hiszen láthatjuk: a Barca mindent lát.

Sergi Guardiola egyébként azóta reagált a történtekre, és a következőt mondta egy rádióműsorban: „Ez az egész egy félreértés. Nem én írtam ezeket az üzeneteket. 2013-ban történt, nem is tudtam, hogy ott vannak. Én nem lettem volna képes ilyet kiírni. Teljesen le vagyok törve, elnézést kérek a Barcelonától és Katalóniától. A Barcelona nagyon jó volt hozzám, megértem a döntésüket. Nem vagyok katalánellenes, vagy bármi hasonló. Az álmom az volt, hogy ebben a klubban játsszak, de ez most meghiúsult.”

Hogy mi az igazság, azt valószínűleg sosem fogjuk megtudni, mindenesetre a madridizmusát nem tagadó srác biztosan nem lesz a Barcelona játékosa. És hogy milyen érzés egy ilyen névvel a Madridnak szurkolni? Ezt megvitathatta volna Piquével az edzéseken, akinek a középső neve Bernabéu.

Forrás: AS, Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK