Rafa Benítez: Kampány folyik ellenem és a klub ellen

A Real Sociedad elleni mérkőzés előtt Rafa Benítez megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját. A Real Madrid trénere élesen kritizálta a sajtó munkatársait, de beszélt a csapaton belüli hangulatról és a kritikákról is.

A madridistákról: „Mi vagyunk azok, akiknek motiválniuk kell a szurkolókat, ezt a stílusunkkal és a játékunkkal érhetjük el. A szurkolóknak segíteniük kell bennünket és biztos vagyok benne, hogy meg is teszik majd.”

Pletykák a menesztéséről: „Nyugodt maradtam és a családommal töltöttem az ünnepet, igaz, rövid volt a szabadság.”

Kritikák: „Van egy kampány Florentino és a csapat, valamint ellenem. Minden manipulált, ezt mindenki láthatja. Mindenki megkérdőjelezi a felfogásunkat, ezért mindenkinek hozzá kell adnia valamit a dolgokhoz, velem kezdve.”

Támogatás: „Tudtam, hogy olyan klubhoz érkezek, ahol minden fel van nagyítva. 30 éve vagyok a szakmában, több mint 1400 mérkőzéssel a hátam mögött. Tudom, hogy működnek a dolgok és tudom a megoldást: a munkára kell helyezni a hangsúlyt.”

Minden mérkőzés egy döntő: „Beszéltem az elnökkel és José Ángel Sánchezzel, a kapcsolatunk jó. Tudom, hogy jól kell játszanunk és győznünk kell.”

A Sociedad elleni mérkőzés: „Jól kell kezdenünk, nagy intenzitással és meg kell szereznünk a vezetést. Olyan csapat ellen játszunk majd, amely igen jól teljesít az utolsó harmadban, de mi kell, hogy játsszuk a főszerepet.”

Lemondás: „Nyaralni voltam Angliában, az angol lapok pedig nem tükrözik azt, ami Spanyolországban elhangzik. Úgy tűnik, mintha egy tweet képes lenne megingatni egy ország alapjait. Csak arra gondolok, hogyan győzhetünk a Sociedad ellen és hogyan nyerhetünk trófeákat.”

Függőben lévő kérdések: „Én csak trófeákat akarok szerezni, hiszen eddig még semmit sem nyertünk.”

Nyomás: „Tudom, hogy mit kell tennünk, a lehető legkevésbé sincs szükség a nyugtalanságra. Minden héten kimarad 13 játékos a kezdőcsapatból, ez személyes döntés. A manipuláció és az ellenünk mutatott kampány miatt az én felelősségem, hogy olyan döntéseket hozzak, amelyek segítségével a csapat nyer és jó futballt játszik. Ahhoz, hogy jól szerepelj a bajnokságban, nyugalomra és stabilitásra van szükség, nem pedig szorongásra. A csapat formája sokkal jobb, mint azt az emberek hiszik, ezt meg kell mutatnunk a mérkőzéseken is. Ez néha sikerül, néha nem, ezért kell a sportra koncentrálnom és nem arra, amit az emberek mondanak.”

A játékosok: „A kapcsolatom a játékosokkal sokkal jobb, mint amit leírtok az újságokba. Vannak, akik boldogabbak, mint mások. Tudjátok, hogy kikkel beszéltek, az egész kampány teljesen egyértelmű. Ha nem játszatok valakit, az máris probléma.”

Varane és Carvajal: „A sérültek listájáról szinte mindenki felépült, ez azt jelenti, hogy közel állunk ahhoz, hogy mindenki bevethető legyen. A posztokért folytatott verseny jobbá teszi a csapatot.”

A sportbíróság döntése: „A klub kiadott egy közleményt, így nincs semmi egyéb, amit mondhatnék.”

Teljesítmények: „A csapat vagy jól játszik és nyer, vagy nem.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…