Benítez: Az én elképzeléseim egybeesnek a Real Madridéval

Az idei esztendő utolsó mérkőzését követően Benítez mellett Lucas Vázquez, Modric, Bale, Pepe és Nacho is az újságírók rendelkezésére állt.

Rafa Benítez

A Real Sociedad

„Kontrolláltuk a mérkőzést, tíz percet leszámítva. Voltak lehetőségeink, de nem használtuk ki őket. A csapat reakciója kiváló volt, és csak gratulálni tudok a játékosaimnak. Ez segít nekünk a továbbiakban.”

Cristiano

„Gratuláltam neki és a többi játékosnak, akik egy csapatot alkottak. Felvállalta a felelősséget az elhibázott büntető után, és a csapat mögé állt.”

Füttyszó

„Az elmúlt harminc év erről szól, labdabirtoklás, célfutball… Mi a labdabirtoklás és a gyors játék között egyensúlyozunk. Nagyobb előnyt szerezhettünk volna az első félidőben. Azután jól reagáltunk, és még tudtunk gólokat szerezni.”

A mérkőzés képe

„Az első félidőben többet birtokoltuk a labdát, a másodikban kevesebbet, mivel az ellenfelünk visszajött a mérkőzésbe. Lucas remek gólt szerzett, Cristiano pedig maga mögé állította a csapatot.”

James lecserélése

„Az én felelősségem, hogy mindent kihozzak abból a keretből, amely rendelkezésemre áll. A frissítés segített nekünk.”

Ez volt a „meccs-labda”

„Nem volt ilyen érzésem. A következő mérkőzésre koncentrálok.”

Az előttünk álló év

„Boldogok vagyunk, amikor nyerünk. Ez az amit akarunk, győzelmeket és trófeákat. A jó úton vagyunk.”

Lucas Vázquez

„Ma mindenki jól tette a dolgát. A kispadon ülő játékosokat arra kérem, hogy sebességet és energiát vigyenek a játékba és ma ezt ő megtette.”

A média hadjárat

„Mindenkinek van véleménye. Az én elképzeléseim egybeesnek a Real Madridéval, de néhány újságíróéval nem.”

Isco és Jesé

„24 játékosból 14-et választhatok minden alkalommal. Ennyi.”

Luka Modric

„Az évet a lehető legjobb módon fejeztük be. Nagyon boldogok vagyunk, és remélhetőleg az új év sok további győzelmet hoz.”

„Akárcsak a tavalyi szezon menetrendjekor, most Valenciába utazunk, ahol egy kemény meccs vár ránk egy erős csapat ellen. De magabiztosan, egy győzelemmel a hátunk mögött utazunk idegenbe. Az én újévi kívánságom, hogy egészséges legyek, ami a legfontosabb, és mindenkinek boldog új évet kívánok!”

Lucas Vázquez

„Mi tudtuk, hogy a Real Sociedad egy jó játékot játszó csapat, és nem lesz egy könnyű mérkőzés. Egy kicsit szenvednünk kellett, de a csapat megmutatta a karakterét és elkötelezettségét, és elégedettnek kell lennünk a győzelemmel. A most megszerzett három pont sokat segít nekünk, és most utazunk Valenciába szintén egy győzelemért.”

„A közönség jogosult arra, hogy azt tegye amit helyesnek lát, legyen az taps, vagy épp füttyszó. Ha úgy érzik az a helyes, ha fütyülnek, mi ezt tiszteletben tartjuk. Az edző is szabadon elmondhatja a véleményét, akárcsak a közönség, és neked ezt tiszteletben kell tartanod. Mi a játékra koncentrálunk, és hogy mérkőzéseket nyerjünk. Az edző mögött állunk, és keményen dolgozunk nap mint nap, hogy győzelmeket arassunk. Az újévi kívánságom a trófeákra vonatkozik, mindannyian ezt akarjuk.”

A góllövőlistára való feliratkozásról

„Nagyon boldog vagyok az első gólom miatt, remélem ez az első lesz a sok közül. Boldog vagyok, hogy gólt szereztem és hogy nyertünk. Egy bajnoki szezon során vannak jó és rossz meccseid, de a lényeg hogy mindig három pontot szerezzünk. Folytatnunk kell a győzelmi sorozatot, és annyi pontot szerezni, amennyit csak lehetséges.”

Gareth Bale

„Erősnek és magabiztosnak érzem magam. Erősebben tértem vissza a sérülésemből, egy nagyon jó rehabilitációt sikerült végigcsinálnom. A Valencia elleni mérkőzés nagyon nehéznek ígérkezik, és mi megpróbálunk három ponttal hazatérni. Minden Madridistának boldog új évet kívánok!

Pepe

„A közönség mögöttünk áll. Várható volt, hogy ha visszaveszünk az intenzitásból a második félidőben, akkor elégedetlenkedni fognak, a Real Sociedad góljának idejében. A szurkolóink lövéseket akarnak, és mi ezt tiszteletben tartjuk. A mi dolgunk játszani, tenni a dolgunkat, és tisztelni a mezet amit magunkra húzunk, meggyőződni arról, hogy a szurkolóinkat boldogan küldjük haza. A legfontosabb dolog az volt, hogy győzzünk. Továbbra is keményen dolgozunk és javulunk mérkőzésről mérkőzésre.”

„Profi játékosok vagyunk, meg kell birkóznunk a kritikákkal. Sokat beszéltünk erről, de nekünk a dolgunkra kell fókuszálnunk. Remélhetőleg 2016 több szerencsét hoz számunkra, és mindenkinek egy jó éve lesz. Mindenki véleményét tiszteletben kell tartanunk. Az edzőnek is van egy, nekünk is van, ahogy a médiának is… Várható volt, hogy a többi csapat nehézzé fogja tenni az életünket, de ha a csapat és a szurkolók összefognak, akkor minden nehézségen túl tudunk jutni.”

Kemény munka

„Az elnök a felelős, őt az edző követi, aztán mi következünk (játékosok), akiknek a feladata, hogy tegyük a dolgunkat. Nekünk tiszteletben kell tartanunk az ő döntéseiket. Kiváltságosak vagyunk, hogy magunkra húzhatjuk ezt a mezt.”

Nacho

„A célunk a volt, hogy győzelemmel zárjuk az évet, és most boldogok vagyunk. A csapat felállt, hogy folytasson egy kemény meccset, ahol próbára lettünk téve több esetben. De összességében jól tettük a dolgunkat, és most tovább kell harcolnunk. Biztos vagyok benne, hogy 2016 egy remek év lesz a Real Madrid számára. Az első újévi kívánságom, hogy nyerjünk a Mestallában, aztán remélhetőleg rengeteg győzelmet tudunk majd még aratni.”

Forrás: realmadrid.com; AS; Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK