Zinedine Zidane stábja

Kezdetét vette a Zidane-korszak. A francia edző eddig két tréninget tartott az első keret tagjainak, és máris érezhető változáson ment keresztül a csapat munkája az új jelszavaknak megfelelően: kommunikáció, intenzitás és kemény munka. A módszertan változása természetesen együtt járt a szakmai stáb átalakulásával is, így a következőkben azt a négy személyt mutatjuk be, akik szombattól kezdve Zidane és a játékosok mellett foglalnak majd helyet a kispadon.

Hamidou Msaidie (segédedző)
A francia edző játékosként kezdte a pályafutását, 15 éves korában azonban súlyos sérülést szenvedett, amely félbetörte a karrierjét. A felépülés során viszont annyi ismeretet szerzett a kineziológia területén, hogy országszerte elismert szakember vált belőle. Korábban dolgozott a francia válogatottal, a walesi játékvezetői testülettel, valamint atlétákkal. A Castillához tavaly nyáron érkezett Zidane kérésére.

Zidane stábja_2

David Bettoni (másodedző)
Zidane közeli barátja. A kapcsolatuk az 1991/92-es szezonban kezdődött, amikor még együtt játszottak a Cannes-ban. Azóta a személyes – és az utóbbi időben a szakmai – kapcsolatuk megszakítatlan. Bettoni korábban a Cannes, az Istres, az Olympique Alés, az Avezzano, az Alessandria, a Lucchese, a Brescello és a Cretéil csapataiban szerepelt. 1996-ban Olaszországba, 2001-ben pedig Spanyolországba költözött a fénykorát élő középpályással. Később visszatért Cannes-ba, ahol az ificsapat edzője lett. Amikor Ancelotti kinevezte Zidane-t másodedzőnek, a francia klasszis nem feledkezett meg a barátjáról, és a közbenjárásával az ellenfelek megfigyelőjeként szerződtették Bettonit. Később a Castillához is követte Zidane-t, és mivel addigra már rendelkezett a legmagasabb fokú edzői minősítéssel, a barátja néhány hónapos eltiltása alatt ő vette át a csapat irányítását. A Real Madrid vezetősége tisztában van vele, hogy Zidane számos szakmai és magánéleti döntése mögött Bettoni hatása érződik.

Zidane stábja_1

Bernardo Requena (erőnléti edző)
Zidane erőnléti edzőjét Spanyolország egyik legjobb szakembereként tartják számon. Korábban hasonló beosztásban dolgozott Joaquín Caparrós mellett a Sevillánál és az Athletic Bilbaónál. Ezt követően szünetet tartott, az Egyesült Államokban tanult tovább, illetve egyetemi órákat adott Sevillában. 2013-ban Míchel hívta a spanyol válogatotthoz, a Real Madridhoz pedig egy évvel később, 2014-ben csatlakozott. Korábban elsősorban a sérült játékosok felépülésével foglalkozott, mostantól viszont az elsőkeret általános erőnlétéért is egy személyben lesz felelős (Jesé mellett jobbra a képen – A szerk.).

Zidane stábja_3

Luis Llopis (kapusedző)
Llopis a második időszakát tölti a Real Madridnál: 2008-ig szintén a klub kapusaival foglalkozott, és a módszereivel kiváltotta Arrigo Sacchi tiszteletét. Később szintén Joaquín Caparrósszal az Athletic Bilbaóhoz, majd pedig a Granadához szerződött. 2015 júniusában érkezett a Levantétól – ahol többek között együtt dolgozott Keylor Navasszal – és az utánpótlás kapusaival dolgozott az elmúlt fél évben. Szakmájában a világ egyik legjobbjaként, nagy innovátoraként tartják számon. Lényegében az egész világot körbeutazta, hogy új módszereket tanuljon, konferenciákon vegyen részt. Számos szakmai cikket, könyvet és videófelvételt publikált már.

Zidane stábja_4

Forrás: elmundo.es
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK