Zidane: Amíg én itt vagyok, Cristiano sehová sem megy

A Deportivo elleni mérkőzés előtt Zinedine Zidane megtartotta első meccs előtti interjúját. A Real Madrid újdonsült edzője beszélt az eddigi élményeiről, a csapatról, az elképzeléseiről és az ellenfélről is.

Érzéseiről
„Boldog vagyok, hiszen a csapat jónak tűnik. Ma este nyugodtan alszom majd, mert a mai edzésünk jól sikerült. Nagy volt az intenzitás, minden úgy ment, ahogy szerettem volna. Remélem, hogy én is hozzátettem valamit ehhez. Nagyon jók voltak a srácok. Boldog és elégedett vagyok. Minden bele fogunk adni minden egyes meccsen, ami előttünk áll. Most a holnapi mérkőzésre kell figyelnünk, amelyen ugyanazt az intenzitást kell majd mutatni, ami az edzésen is megvolt.”

Középpálya
„Nem fogom elárulni, hogy ki fog játszani a középpályán. James és Isco is fontos elemei csapatnak, és nagyon jó játékosok. Figyelnünk kell rájuk, bizalmat kell sugároznunk feléjük, mint ahogy tesszük ezt mindenki mással. Ez lesz a munkám, hogy a csapatnak átadjam az én totális magabiztosságomat. A legfontosabb dolog számomra a csapat, természetesen lesznek olyanok, akik többet játszanak, hiszen nem tudok mindenkit a pályára küldeni. Ezt tapasztaltam játékosként is.”

Mérkőzés előtti interjú (Deportivo)_1

Ami a legjobban meglepte
„Semmi sem lepett meg. Nagyon boldog vagyok, hiszen a csapat koncentrációja rendben van, elhatározottak, hogy változtassanak néhány dolgon. Nehéz kiemelni egy játékost. Mondtam Karimnak, hogy elképesztő minőséget képviselnek. Nem veszítik el a labdát. Amikor labdatartásra játszunk, akkor a csapat nehéz helyzetben van a játékszer nélkül. Hihetetlen, hogy mennyire jók a srácok. Élmény nézni őket.”

Deportivo
„Azzal a szándékkal jönnek, hogy jó teljesítményt nyújtsanak. Jó csapatuk van, gyors játékosok alkotják a keretüket, ez nagyban segíti őket a kontratámadások vezetésében. Ismerjük a csapatuk minőségét. A legfontosabb, hogy úgy menjünk ki a pályára, hogy a saját játékunkat akarjuk játszani, és ennek az elérésére fogok összpontosítani holnapig.”

Az átigazolási időszak
„Távozó játékosok? Kötve hiszem, és nem is akarnám. Játékosok érkezése? Nem tartom valószínűnek. Jó csapatom van, akikkel nagyon meg vagyok elégedve.”

A munka ami hátra van
"Sokat fogunk dolgozni. Csak heti egy meccset játszunk februárig, és ebből előnyt szeretnénk kovácsolni, hogy azokon az elképzeléseken és ötleteken tudjunk dolgozni, amiket kigondoltam. Ráadásul fizikailag kevésbé fáradunk el, így jobban tudunk majd dolgozni.”

A BBC védőmunkája
„Amikor nincs nálunk a labda, akkor mindenkinek dolgoznia kell. Ez az üzenetem a játékosok felé. Nem lehet a pályán egy, kettő vagy három játékos, aki nem veszi ki a részét a védekezésből. Labdabirtoklásra fogunk törekedni, hiszen a legjobb védekezés, ha nálunk van a labda.”

Mérkőzés előtti interjú (Deportivo)_1

A Bernabéu
„Mindenki erről beszélt a héten. A legfontosabb, hogy a szurkolók lássák, hogy a csapatuk szépen játszik. Hétfőn még a Castilla soron következő meccsén gondolkodtam, most viszont egy teljesen új szinten találtam magam. Fontos, hogy az emberek akarják látni a meccseinket, támogassanak minket, és fontos a győzelem is. A szurkolók teljes támogatását szeretném. Ez alapvető számomra, azt akarom, hogy a közönség jól érezze magát minden egyes alkalommal, amikor a Bernabéuban játszunk, fontos, hogy élvezettel nézzék a csapatot és a játékosokat.”

Egyensúly
„Makelele már nem játszik, de vannak más játékosok a keretben, akik képesek arra, amit ő csinált. Az egyensúly megtalálása nem csak a középpálya feladata, hiszen mindenkinek együtt kell dolgoznia, a hátvédektől elkezdve a csatárokig. Így lehet visszaszerezni a labdát.”

Cristiano
„A szélen fog játszani, de nem kell túl sokat mondanom neki. A statisztikái magukért beszélnek. Azt akarom, hogy jól érezze magát és boldog legyen, amit el is fogunk érni. Természetesen továbbra is ő fogja elvégezni a szabadrúgásokat. Cristiano nem csak, hogy nem eladó, hanem sokkal több annál. Ő a csapat lelke. Sehova sem megy. A pletykák megnevettetnek, hiszen amíg én itt vagyok, ő sehová sem fog menni.”

Különbség a másodedzőséghez képest
„Már teljes mértékben én felelek a csapatért. Carlóval élveztük a játékosok teljes bizalmát. Paul Clementtel voltam másodedző. Nagyon csendes voltam, és érdeklődő az iránt, amit csináltunk. Beszéltem akkor is a játékosokkal, és most is ezt teszem. Nem dolgoztam túl sokat önállóan abban az időben, ezért teljesen más most minden. Ezen a héten minden olyan gyorsan történt. Hétfőn még a Castilla következő meccsén gondolkoztam, aztán minden megváltozott. Egész hihetetlen a helyzet, de kész vagyok a következő kihívásra, és meglátjuk, hogy milyen eredményeket fogok elérni.”

Domenech szavai
„Mit is mondhatnék? Megvan a maga véleménye. Ismer engem, és tudja, hogy mit gondolok róla. Nincs más, amit mondhatnék.”

Mérkőzés előtti interjú (Deportivo)_1

Valami, ami miatt aggódik
Jelenleg nem. Tudom, hol vagyok. Tudom, hogy nagyon nehéz a helyzetem, de készen állok, és ez a legfontosabb. Amikor készen állsz egy feladatra, akkor a többi magától jön. Mindegy, hogy 20 vagy 34 éves vagy, mindig lehet fejlődni. Éppen ezt fogom elérni a játékosokkal, segíteni nekik, hogy napról napra fejlődhessenek, hiszen van erre lehetőségük.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK